urszulka_ma 30.07.08, 09:25 upij się ze mną wakacji wspomnieniem, gdzie drzew bogactwo chłodzi swym cieniem, będziemy siedzieć pod fontanną, słuchając wody szmeru nad Warmią Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gapuchna Re: wędrówki wakacyjne klapka... 30.07.08, 11:12 Dzień dobry - zawędrowałam za dźwiękiem stukających ..... klapeczek....? klapeczków....? A to Warmia. Mało jest mi znana:) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: wędrówki wakacyjne klapka... 30.07.08, 12:41 Dziwni ludzie tam chodza ,tacy poucinani ihihih:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma :) 30.07.08, 12:47 tak same dziwadła, boso chodzą, klapki w rękach noszą:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ale, ale.. 30.07.08, 12:52 to tylko, takie, co tam przyjeżdżają, bo miejscowi ludzie wielkie serca mają:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Gapuchno:) 30.07.08, 12:46 Witaj:) cenzorów u nas nie ma(mam nadzieję) więc swobodę tutaj mamy, jeśli chodzi o pisownię:) Tak się wymądrzam jak gospodyni a Gospodarz się gdzieś zapodział Wakacyjny czas, ale jak się znajdzie powita Cię zapewne miło. a Warmia też ją pierwszy raz widziałam, i już się w niej zakochałam Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Gapuchno:) 31.07.08, 12:28 Dzień dobry Urszulko. Też bym chciała pokazać zdjęcia - ale nie umiem?! A i w sumie nie są za ciekawe. MOze jakoś zbiorę się w sobie i gdzieś wreszcie ruszę w tym roku? Miesiąc jeszcze wolnego, byleby siły psychiczne były....:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Gapuchno:) 31.07.08, 16:41 Dzień dobry:) Jeśli chcesz nauczę Cię pokazywać zdjęcia, gazeta każdemu daje trochę miejsca do prezentacji zdjęć ja czasem wstawiam na swoim koncie a czasem na zielonym blogu Zielony blog to nasz wspólny blog (zamieszczone są na nim zdjęcia różnych autorów piszących na zerowym i zielonym forum) blog jest mówiąc prosto- podręcznym ilustratorem treści o których tu piszemy/opowiadamy takie było założenie na początku... Dziś wielu autorów zdjęć z naszego bloga (Hrunio, Halina, Kocibrzuch) ma swoje prywatne poletka na którym zamieszczają zdjęcia dlatego ostatnio na blogu zanudzam w sumie najczęściej swoimi fotkami, ja:) jeśli chcesz, żeby tam zamieścić Twoje zdjęcia, możesz wysłać je na moją skrzynkę: urszulka_ma@gazeta.pl lub na zielona.plama@gazeta.pl a podróżowanie?...hmm szulka należy do gatunku szwendaczy_pospolitych i jeśli tylko ma okazje i możliwości to się gdzieś szwenda!:) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Gapuchno:) 04.08.08, 13:19 Dzień dobry znów. Sierpniowo tym razem. Urszulko: - zdjęcia obejrzałam i wejście sobie zapisałam w ulubionych. Bede zerkać przy różnych okazjach - zielony blog? zielone forum, zerowe forum - nic nie rozumiem!!! :))) - moje zdjęcia sa strasznie sztampowe, popatrzyłam i już wiem, ze raczej nie powinnam ich wklejać nigdzie. No cóż.....nie każdy ma talent, a ja go wybitnie nie posiadam:) Szwendanie - tak, prozaiczny powód mojej niechęci - nie chce mi się samej. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma sierpniowo... 04.08.08, 17:46 gapuchna napisała: > - zielony blog? zielone forum, zerowe forum - nic nie rozumiem!!! :))) no tak, zapominam się, że coś oczywistego dla mnie, wcale nie musi być oczywiste dla kogoś innego:) to trochę dłuższa opowieść ale tak na skróty... na początku Gospodarz - Olpiernik stworzył jedno forum, które nazywało się: " zero powodów by..." po różnych wydarzeniach podzielił je na dwa: "zero powodów by..."(otwarte dla wszystkich) "zielona plama"(forum zamknięte, dostępne tylko za zgodą gospodarza) na tych dwóch forach nie można wklejać zdjęć, dlatego powstał dodatek zdjęciowy do plamy i zera - zielony blog pt. "Ślady - zielone plamy gdy zero powodów by..." > - moje zdjęcia sa strasznie sztampowe, popatrzyłam i już wiem, ze raczej nie > powinnam ich wklejać nigdzie. No cóż.....nie każdy ma talent, a ja > go wybitnie nie posiadam:) my też sami amatorzy, bawimy się trochę fotografią, pan Cover nas tu szkolił kursami(sam obecnie gdzieś przepadł, ale może się znajdzie) > Szwendanie - tak, prozaiczny powód mojej niechęci - nie chce mi się samej. Zapraszam zatem na szwendanie wirtualne z nami to nie to samo co realne ale też bywa ciekawe...:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma sierpniowo... 12.08.08, 22:37 ...Gapuchna, wyruszyła na wędrówkę?:) znalazłam jedno miejsce, gdzie w pigułce(dla turystów z brakiem czasu) można zwiedzić ważniejsze budowle Dolnego Śląska:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: wędrówki wakacyjne klapka... 31.07.08, 09:44 upij się ze mną w wysokiej wieży, tam, Kopernika wzrok gwiazdy mierzył. Marzyć będziemy, do rana zasłuchani w anielskich chórach, na organach granych. Frombork Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: wędrówki wakacyjne klapka... 31.07.08, 12:30 Ciekawe zdjęcia. Byłam, bardzo dawno temu, chyba ze 20 lat temu....dzieckiem byłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: wędrówki wakacyjne klapka... 31.07.08, 16:45 gapuchna napisała: > Ciekawe zdjęcia. Byłam, bardzo dawno temu, chyba ze 20 lat temu....dzieckiem byłam:) Anna, mi kiedyś opowiadała jak to weszła do pokoju i patrzy - a ja wystrojona w nowym fartuszku Zapytała jak ja go wyciągnęłam - był przecież wysoko w szafie! Ponoć jej wtedy odpowiedziałam: .."wiesłam na kiesło i sikłam!" to tak przy okazji dzieciństwa, ciekawości i zaglądania w różne ciekawe miejsca.. a zdjęcia pstryknęłam z wysokiej, fromborskiej wieży..:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma wędrówki wakacyjne klapka... 02.08.08, 13:32 upij się ze mną w lesie nad stawem z siwą czaplą będziemy dzielić strawę. ona jak złodziejaszek tam ryby podkrada, szulka wędzone węgorze, też lubi podjadać Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma wędrówki wakacyjne klapka... 04.08.08, 18:08 upij się ze mną w ruinach zamkowych w zaciszu pięknej alkowy. wysłuchamy starych opowieści, duch właściciela, nam o nich obwieści Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma komentarz do wątku z klapkiem:) 04.08.08, 18:56 jakiś czas temu zerknęłam na FoCz(forum o czacie) tam przeczytałam o nawoływaniu niejakiego PiM (pięknego i mądrego)do tworzenia jedynie upijsie a w innym wątku Gapuchna mnie zapytała: gdzie wakacyjny wyjazd miałam..i czy mogę publicznie opowiedzieć o nim... publicznie więc postanowiłam tu, u nas, zabawić się upijisiami i powspominać z Wami o moim ostatnim wyjeździe..:) tak powstały wędrówki klapka..:) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: komentarz do wątku z klapkiem:) 04.08.08, 19:04 Urszulko, powili opadają mi ....klapki z ócz moich...:))). kilkakrotnie słyszałam słowo focz - a nie rozumiałam i wstydziłam się zapytać. A to takie proste...hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: komentarz do wątku z klapkiem:) 04.08.08, 21:05 śmiało pytaj o każdy klapek:) jeśli będzie mnie znajomy, to podam odpowiedź:) a sygnaturka? osobiście nie stosuję sygnaturki czasem forumowicze, owszem, wstawiają taką długą, duuuuużą, która nie pasuje do każdej wypowiedzi i tylko ją zaśmieca... ale niektóre są takie zmyślne, ze pasują wszędzie i mogą się podobać:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma wędrówki wakacyjne klapka... 14.08.08, 16:41 Jest w Polsce do odkrycia, miejsc pięknych do zdobycia ilość niezliczona, czy też aby czasu, klapkowi wystarczy, żeby oczy, się tymi cudami, mogły napatrzyć budowle w pigułce Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: wędrówki wakacyjne klapka... 15.08.08, 09:58 Żeby zwiedzic Polske ,to trzeba sobie kupic wiecej klapek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.plama wędrówki wakacyjne klapka... 15.08.08, 18:10 dlatego takie miejsce jak park miniatur w Kowarach daje kilkanaście zamków do zwiedzania naraz! tam w jednych klapkach przejdziesz w godzinę, całą przepiękną śląską krainę.. lecz jeśli masz buty wygodne i gdy możesz, z czasem, dysponować swobodnie, to korzystniej jest oryginał zwiedzać, i na różne cuda, okiem swoim zerkać:) mini i oryginał Odpowiedz Link Zgłoś