Dodaj do ulubionych

do saqqary !!!

IP: 195.95.19.* 03.11.03, 09:22
kontynuujemy watek o anubisie ??
piramidy piramidami, piasek piaskiem a anubis byl tylko jeden
Obserwuj wątek
    • saqqara Re: do saqqary !!! 03.11.03, 09:49
      hm...Anubis mnie nigdy jakos specjalnie nie pociagal ale z przyjemnoscia dam
      sie doinformowac:)
      • Gość: don jonson Re: do saqqary !!! IP: 195.95.19.* 03.11.03, 10:41
        to kogo wolalas?? anubis to sama smietanka towarzyska...
        • saqqara Re: do saqqary !!! 03.11.03, 11:32
          mnie nigdy smitanka nie pociagala, wole jakies dziwolagi, dlatego stawiam na
          Echantona, to byl dopiero gosc
          • Gość: don jonson Re: do saqqary !!! IP: 195.95.19.* 03.11.03, 12:03
            echnaton jako faraon byl wcieleniem boga RE, jeszeli to nie jest smietanka...
            poza tym echnaton wprowadzil religijny zamet, tylko anubis nadal stal na stazy
            ozyrysa
            • saqqara Re: do saqqary !!! 03.11.03, 12:21
              dzizas....tam wszystko bylo wcieleniem jakiegos bostwa, wiec nawet byle krowa
              nalezala do smietanki.
              a jak to okresliles 'zamet' Swiatlosci-Atona pokazal ze mozna sypnac system
              dzialajacy od lat w ciagu krotkiego panowania. to sie nazywa wladza.
            • saqqara Re: do saqqary !!! 03.11.03, 12:24
              aha, zeby nie bylo niedomowien
              Echnaton nie byl wcieleniem Re, po zmianie imienia z Amenchotepa IV na
              Echantona, kazdego innego boga oprocz Atona mial w glebokim powazaniu. w sumie,
              oprocz Atona innego boga mialo wogole nie byc. jeden jedyny. i juz!
              • iwusia Re: do saqqary !!! 03.11.03, 12:54
                zacznijcie pisac pismem obrazkowym plizz!! pliz!! pliz!!!
                ;)
                • saqqara Re: do saqqary !!! 03.11.03, 13:04
                  a sama sobie popisz, jedzo jedna!
                  ps. wklep imie i juz:))

touregypt.net/ename/
                  • Gość: don jonson Re: do saqqary !!! IP: 195.95.19.* 03.11.03, 13:30
                    echnaton moze i chcial, przeprowadzic maly zamach, ale anubis przetrwal w
                    dolinie krolow...
                    • Gość: don jonson Re: do saqqary !!! IP: 195.95.19.* 04.11.03, 08:40
                      witam i zapraszam do mnie do swiatyni, mam nowe dobre maski szakala
                      • saqqara Re: do saqqary !!! 04.11.03, 09:39
                        sory, ale ja dzisiaj masek nie nosze, teraz na topie sa cieple majtki i grube
                        skarpetki, moze byc?
                        • Gość: don jonson Re: do saqqary !!! IP: 195.95.19.* 04.11.03, 12:15
                          musze pomyslec, generalnie wole wygolony leb, zwiewna biala szate i moje maski
                          szakala. ugotujesz sie na pustyni w tych barchanowych gaciach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka