aariel 16.12.03, 15:56 Zainspirowana innym watkiem (o Kajku i Kokoszu) pytam o ulubione bajki. Czy zna ktos "Sceny z zycia smokow"??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_waterfall_ Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 16:14 a czy ktos zna"antresolka profesorka nerwosolka" Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 16:15 pewnie, że znam! Uwielbiałam Muminki, nie lubiłam bajek Andersena. Lubiłam książki Musierowicz, ale to już starsze dzieciństwo i przełom młodości:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 16:18 Ja strasznie lubiłam Baltazara Gąbkę, zapomniałam jaki ta bajka miała tytuł (Szpiedzy z Krainy Dreszczowców?). Nie lubiłam za to takiej angielskiej bajki jakby kukiełkowej chyba ze szczurami w roli głównej (tylko teraz to juz sama nie wiem, czy jej sobie nie wymyśliłam...) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 KUBUŚ!! 16.12.03, 16:24 Coś z Wiklinową Zatoką? jeśli tak, to ja tego też nie cierpiałam. Za to uwielbiałam oczywiście i zapomniałam napisać, "Kubusia Puchatka":)) Ale oczywiście tego prawdziwego, a nie to, to teraz z niego robią Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen Re: KUBUŚ!! 16.12.03, 16:30 Chyba właśnie o to mi chodzi. Dzięki. A Puchatek też był super. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 17:46 To coś to "Tajemnice wiklinowej zatoki", o bobrach. Kwadratowa niebieska książeczka z tą samą bajką po polsku i angielsku - przynajmniej ja miałam takie wydanie. I była to bardzo fajna bajka, nie znacie się ;-))) "Baltazara Gąbkę" też lubiłam, a "Sceny z życia smoków" są the best, a moją ulubioną bohaterką była żaba w pepegach! Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 17.12.03, 09:57 k.mmilka napisała: > a "Sceny z życia smoków" są the best, a moją > ulubioną bohaterką była żaba w pepegach! Moja mama nie mogla ze mna wytrzymac, bo zachcialam miec takie pepegi jak zaba i strasznie marudzilam z tego powodu. W koncu udalo sie kupic, ale i tak uznalam, ze zaba miala inne. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 19:25 Ulubione były dopiero te, które sama zaczęłam czytać. Wcześniejszych jakoś nie zapamiętywałam zbyt dobrze. Ale to już nie były bajki, tylko całe książki dla dzieci. Bracia Lwie Serce. Opowieści z Narnii. Oto jest Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 20:23 Oto jest Kasia tez lubilam z racji tutylu i jeszcze zameczalam mame opowidaniem mi Karolci...a szczegolnie historii gdy ona stala sie dorosla i mama jej nie poznala :-) Nie lubilam ani Kubusia Puchatka, ani Muminkow... Pszczolke Maje za to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 20:47 Uwielbiałam też Karolcię, "Małą księżniczkę" i Misia Usztka oraz Krasnala Chałabałę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 16.12.03, 20:59 OOOOO.....ja tez uwielbialam Mala Ksiezniczke!!!! i Misia Uszatka tez!!! I jeszcze czytalam Lessi i Dzieci z Bulerbyn!!! cudowna ksiazka :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 17.12.03, 15:12 Dzieci z Bulerbyn to moja najukochansza ksiazka!Oj ale bym ja sobie teraz poczytala!mmmmmm strasznie !ona tak rozwijala moja dziecieca wyobraznie! Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Ulubione bajki z dziecinstwa 17.12.03, 20:45 Oj tak ja też ją uwielbiałam. Najbardziej pamiętam, nie wiem, czemu jak usiłowali wyrwać ząb, ale komu?? Tego już nie wiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a a Mikolajek??? 17.12.03, 14:22 i Rosol i Alcest i Maksencjusz i fangi w nos dla wszystkich!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: a Mikolajek??? 17.12.03, 14:44 ja już kiedyś pisałam, że on był super. Szczególnie jak czytała go Irena Kwiatkowska w radiowej Jedynce. Uwielbiałam tego słuchać:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: a Mikolajek??? 17.12.03, 14:56 o tak!!! juz mi sie przypomnialo, o 19:30 to bylo Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: a Mikolajek??? 17.12.03, 14:57 Dokładnie. Zresztą Pani Irenka, jako kobieta pracująca miała tam swego czasu chyba etet czytacza, bo to nie jedyna książka dla dzieciaków ,jaką ona czytała. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: a Mikolajek??? 17.12.03, 15:01 Mikolajek byl super !!!! ale niestety nie pamietam jak go czytala p.Kwiatkowska :-(( ale chyba cos mi sie kojarzy, ze czytala tez Pozyczalskich (ci co w bucie mieszkali) Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Mikolajek byl super !!!! 20.12.03, 18:54 Tak czytałem, że się wszystkie części rozpadły :(( Alcest był debest z tą swoją bułą :P Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: a Mikolajek??? 17.12.03, 15:03 no i w ogole te czytane bajki bardziej mi sie podobaly od dobranocek 10 minutowych serwowanych przez ptv Odpowiedz Link Zgłoś
k.mmilka Re: a Mikolajek??? 17.12.03, 20:42 No pewnie, że Mikołajek, polecałam go już nawet Aariel w innym wątku. Ale Mikołajek to nie bajka, tylko samo życie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: a Mikolajek??? 20.12.03, 20:20 k.mmilka napisała: > No pewnie, że Mikołajek, polecałam go już nawet Aariel w innym wątku. Ale > Mikołajek to nie bajka, tylko samo życie :-))) dokladnie tak!!!! Odpowiedz Link Zgłoś