Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe 2014

26.05.14, 22:57
Eurowybory za nami, a przed nami wybory samorządowe. Jak myślicie, zwycięzcy jak w latach poprzednich, te same twarze w radzie?
Obserwuj wątek
    • eulalja Re: Wybory samorządowe 2014 27.05.14, 23:24
      Mam nadzieję że wybierzemy mądrych i odpowiedzialnych radnych. Radnych których będziemy słuchać z zainteresowaniem , którzy będą dbać o interesy mieszkańców .
      Niedopuszczalne jest żeby radny pełnił stanowisko prezesa w stowarzyszeniu które jest finansowane przez budżet miasta . Od nas zależy kogo wybierzemy , ja wiem jedno obecnym radnym podziękuję.
      • kasiat1987 Re: Wybory samorządowe 2014 28.05.14, 14:48
        A jakiego Burmistrza wybierzemy ? Oto jest pytanie...
        • eulalja Re: Wybory samorządowe 2014 28.05.14, 17:57
          Wiem jakiego nie wybierzemy , takiego który zasypuje rowy melioracyjne a później wydaje miliony na ich odkopanie , takiego u którego nie ma miejsca na korupcję i kolesiostwo , takiego u którego budżet będzie zatwierdzony zgodnie z terminem , który na sesji rady będzie przygotowany do odpowiedzi na każde pytanie . Wybierzemy gospodarza a nie towarzystwo wzajemnej adoracji.
          • lichu2008 Re: Wybory samorządowe 2014 28.05.14, 19:20
            Chyba jednak nie każdy tak uważa bo 4 lata temu był komitet typowo obywatelski - Lepsze Marki PL i dostali śladowe ilości głosów :(
            • eulalja Re: Wybory samorządowe 2014 28.05.14, 22:08
              Mieszkańcy Marek mówią dzisiaj zdecydowanie NIE dla radnych i Burmistrza.
              Moje pytanie brzmi kiedy była ostatnio kontrola zewnętrzna w Urzędzie Miasta Marki.
              • absurdalnytropiciel Re: Wybory samorządowe 2014 28.05.14, 22:34
                eulalja napisała:

> Mieszkańcy Marek mówią dzisiaj zdecydowanie NIE dla radnych i Burmistrza.

Ludzie skąd wy tu przyjechaliście. Wasze pobożne życzenia wsadźcie sobie na najwyższą półkę jaką znajdziecie. Wybory wygra stary od 18 lat ten sam burmistrz. Zapomnijcie o zmianach. Chyba, że nie wystartuje. No i jest kilkoro wiecznych radnych. Pani prawie św. Maria Pan ten potężny nie kojarzę Marek chyba, drugi już odchudzony Orych, stary PZPR=owiec Skłodowski pisior Radzio i kilku innych. A chcecie sie przekonać? Wystartujcie sami. Zjedzą was. A jak cudem ktos przejdzie to go wchłonie klika Jasia Fasoli.
                • eulalja Re: Wybory samorządowe 2014 28.05.14, 23:55
                  Nie takie mocarstwa upadały .
                • lichu2008 Re: Wybory samorządowe 2014 29.05.14, 18:08
                  absurdalnytropiciel napisał(a):

> eulalja napisała:
                  >
                  > > Mieszkańcy Marek mówią dzisiaj zdecydowanie NIE dla radnych i Burmistrza.
                  >
                  > Ludzie skąd wy tu przyjechaliście. Wasze pobożne życzenia wsadźcie sobie na naj
                  > wyższą półkę jaką znajdziecie. Wybory wygra stary od 18 lat ten sam burmistrz.
                  > Zapomnijcie o zmianach. Chyba, że nie wystartuje. No i jest kilkoro wiecznych r
                  > adnych. Pani prawie św. Maria Pan ten potężny nie kojarzę Marek chyba, drugi ju
                  > ż odchudzony Orych, stary PZPR=owiec Skłodowski pisior Radzio i kilku innych. A
                  > chcecie sie przekonać? Wystartujcie sami. Zjedzą was. A jak cudem ktos przejdz
                  > ie to go wchłonie klika Jasia Fasoli.

Trochę chyba przesadzasz, w końcu to my wybieramy, więc wszystko w naszych rękach. Jeśli powstanie jakaś obywatelski komitet ludzi, którzy chcą coś zmienić, a nie tylko dorobić do pensji jako radni to dlaczego ludzie nie mieliby ich wybrać. Trzeba tylko do tych ludzi dotrzeć, choćby chodząc po domach, i pokazać im, że jest alternatywa.

Ja tam wierzę, że mamy wpływ na otaczający nas świat - w końcu to my go tworzymy.
                  • mirun102 Re: Wybory samorządowe 2014 01.06.14, 11:44
                    Czy emblematy typu "=znaczek partyjny" coś dają na szczeblu lokalnym ?
                    • lichu2008 Re: Wybory samorządowe 2014 05.06.14, 15:05
                      mirun102 napisał(a):

> Czy emblematy typu "=znaczek partyjny" coś dają na szczeblu lokalnym ?

Niestety do rady miasta działa to tak samo jak do palrmanetu. Najpierw wynik partii i potem kandydaci w ramach partii. Realnie jedna osoba nic nie zdziała.
              • msp1 Re: Wybory samorządowe 2014 02.06.14, 09:22
                Eulalio szanowna. Skąd u Ciebie taka wiedza o nastrojach mieszkańców Marek? Mieszkam tu prawie od urodzenia i przeważnie mylę się w swoich sądach na ten temat. Czy Ty aby nie jesteś z tych, co to zarabiają nie wychodząc z domu?
                • eulalja Re: Wybory samorządowe 2014 02.06.14, 16:52
                  Szanowny msp 1 ja w swoich osądach się nie mylę i tym się różnimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka