Dodaj do ulubionych

Wzorowy Radny

22.10.14, 19:36
Szanowni Państwo ,

Chciałbym rozpocząć dyskusję jaki powinien być Radny ?
To przede wszystkim wybraniec ludu a więc człowiek zaufany do którego można się zwrócić w każdej niemalże sprawie , stojący na straży interesów nas wszystkich to prawdziwy społecznik któremu zależy na dobru mieszkańców .

Czy ktoś zna taką osobę , która ma choćby kilka zalet świadczących o uczciwości i dobrych zamiarach ?
Nikt lepiej nie może dać świadectwa jak sami wyborcy , myślę tutaj o opinii dla Radnych obecnej kadencji , którzy powoli zaczynają wieszać swoje buńczuczne nic nie znaczące hasła . Takie działania mnie osobiście nie przekonują , tym bardziej że znam kilka osób , które kandydują a nic wielkiego do zaoferowania nie mają .

Obserwuj wątek
    • zielu52 Re: Wzorowy Radny 22.10.14, 21:12
      zombi przecież wiesz, że u nas są sami bezradni jeżeli mają zrobić coś dla mieszkańców. Natomiast wyjątkowo bywają operatywni we własnych interesach. Kiedyś na posiedzeniu Rady optowali za podwyższeniem dotacji dla szkoły Michalitów. Wyszło na to, że chcieli dać, ale nie mieli z czego. Jako gość zaproponowałem, żeby zrzekli się swoich diet tylko w jednym miesiącu i już będzie kasa. Tylko niekoniecznie dla Michalitów. Z tego co wiem tylko Radny Skłodowski oddawał swoją dietę na cele charytatywne. Ale przecież żaden nie idzie tam po kasę. Żenua.

Jeżeli miałbym wyróżnić to lekki plus dla dwóch.

Dużo dla mieszkańców robił i robi Marcin Piotrowski. Nigdy nie odmówił pomocy czy interwencji jako Przewodniczący Rady. Dawno nie było w Markach tak aktywnego Radnego.

Bardzo konsekwentny w swoich działaniach był Michał Jaroń. Zwłaszcza jako strażnik wydawanego budżetu.

Reszta jak u Smudy czyli bez zmian. Więc nie szukaj wzorca, bo takiego w Markach nie ma. Ci co są nigdy nie byli radnymi.
      • mateuszczyk.slawomir Re: Wzorowy Radny 23.10.14, 08:28
        Poprawię nazwisko - Michał Jaroch, Przewodniczący Komisji Rewizyjnej.
    • zombi_123 Re: Wzorowy Radny 22.10.14, 22:04
      Dzięki za podpowiedz , na pewno bardzo poważnie wezmę pod uwagę przynajmniej jednego bo drugi to nie mój okręg . pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka