Dodaj do ulubionych

Próba zawłaszczenia Markovii

04.11.16, 13:49
W dniu 27października 2016 r próbowano po raz drugi w dramatycznych okolicznościach dobrać się do Markovii. Odsyłam do artykułu zamieszczonego na infomarki.pl ,,Prezes przed rozgniewanym tłumem ".
Obserwuj wątek
    • gnomek100 Re: Próba zawłaszczenia Markovii 04.11.16, 20:43
      Tak się kilka dni temu zastanawiałem gdzie i kiedy uderzy opozycja wobec obecnego Burmistrza.
      Facet się stara, jak zrealizuje zapowiedziane plany to ma druga kadencję wybraną w pierwszej turze. I dzisiaj oto się dowiedziałem, krecia robota rozpoczęta na całego.
      Szkoda tylko że opozycja chowa się jeszcze bezimiennie. Ciekawe czy za 2 lata podczas wyborów będą potrafili wytłumaczyć 15 lat swoich rządów i zapuszczenia Marek do roli skansenu.

• k-skorpion Re: Próba zawłaszczenia Markovii 05.11.16, 23:07
      Artykuł w infomarki.pl przeczytałem, ale autor chyba wypadł z jakiegoś rozbitego słoika których ku uciesze burmistrza coraz więcej ląduje w Markach. Od kiedy zlikwidowano klub i przekazano go w ręce jakichś leszczy ze spółki inwestycje na Marcovię nie chodzę. Ale wiem co w trawie piszczy a piszczy to samo za co pod prokuratora oddany został Miechowicz i ten harcerzyk jak mu tam Filemon czy jakoś tak (nomen omen harcerzyk jest bez-radnym z MSG czyli ugrupowania Orycha) . A jest tak: miasto daje na Marcovię około 800000 zł a rodzice i tak za wszystko płacą sami, bo skoro składki wynoszą 70 zł miesięcznie x 300 zawodników (takim stanem chwali sie Akademia) daje 21000 zł miesięcznie. Rocznie to już 252000 zł. Razem z miejska kasą to jest milion. To jest budżet dla III ligowej drużyny a nie okręgówki która jest VI poziomem rozgrywek. Mało tego. Faktury za obozy na kilkaset tysięcy złotych za które de facto płacą rodzice rozliczane są jako wydane z kasy miejskiej. Więc pytam autora tych bzdur które przeczytałem. Czy rodzice są na tyle durni, że nie widzą co się dzieje, czy Prezes inwestycji miejskich jest na tyle cwany, że umie coś przykryć albo na tyle głupi, że puścił lejce i koń sam ciągnął wóz dokąd zechciał. A burmistrz Orych? Ciągle od niego słyszałem, ja sie w to nie wtrącam, bo się na tym nie znam. Jak widać jak został burmistrzem jednak się wtrącił i skoro zwolnili Zalewę i pod presją od razu wycofali zwolnienie tzn, że jednak sie nie zna. Swoją drogą Zalewę zwalnia już drugi Prezes w ciągu kilku lat i szybko przywraca na stanowisko. Jest gdzieś moc. Tylko gdzie, bo z kim jest widać gołym okiem?

Byłem niedawno na Turnieju ogólnopolskim i zupełnie przypadkowo spotkałem jednego z sędziów z MZPN, który pyta - "nie wie pan co tam w Markach znowu się dzieje? - nie a co? I zaczął swoją opowieść od tego, że na Marcovii nawet sędziom nie płacą, bo nie ma kasy. Pielęgniarka, trenerzy, ochrona itd wszyscy bez kasy. Nie zająłem stanowiska, bo nie znam tematu. I teraz ten artykuł.

Więc ja zapytam autora eulalja - kto chce dobrać sie do Marcovii i po co? Na Marcovii jest jak w tym powiedzeniu. "cygan zawinił a kowala powiesili". I to nie pierwszy raz.
      • sutherland Re: Próba zawłaszczenia Markovii 07.11.16, 01:05
        k-skorpionie, właśnie ten artykuł jest o tym o czym piszesz, autor ma dokładnie takie samo zdanie jak ty, więc może jeszcze raz przeczytaj spokojnie, bo zdaje się, że to ciebie wyciągnęli z jakiegoś słoja.
        • k-skorpion Re: Próba zawłaszczenia Markovii 08.11.16, 10:13
          sutherland : ech słoiczku jak będziesz wiedział tyle co wiem ja o Marcovii i Markach pogadamy. A póki co anektuj się: obserwuj, czytaj, pytaj. Do mnie już nie pisz skoro niewiele kumasz. Niech rodzice nadal niosą w zębach po 70 zł składek, płacą za obozy po 1500 zł, za sprzęt po 250zł i chwalą "pana". To ty niczego nie zrozumiałeś z mojego wpisu. To na co idzie prawie milion rocznie? Kto zarządzał ta kasą do tej pory? Jak można kogoś odwołać za rażące uchybienia i pod presją przywrócić? A jeżeli uchybień nie było (skoro rodzice płacą to uchybień tam jest wiecej ile lat liczy Marcovia), to po co powołano nowego dyrektora? Kto chce zawładnąć Marcovią skoro jest finansowana przez miasto(czyli nas wszystkich) dla dobra dzieci i rodziców i jednocześnie dla czyjego dobra pobiera sie opłaty od tychże samych otumanionych rodziców. Tam jest potrzebny porządny audyt a nie wizyta śmiesznej Komisji Rewizyjnej grupy bezRadnych. A tak w ogóle to prawda jest jak dupa, każdy ma swoją.
          • sutherland Re: Próba zawłaszczenia Markovii 08.11.16, 12:04
            k-scorpion. Z jednym się z Tobą zgodzę, nie będę już pisał do Ciebie, bo nie mam w zwyczaju walić głową w mur. To już nie chodzi o Marcovię, tylko o to ile razy można przekonywać przekonanego!
            PS Moja mama ma dowodzie osobistym wpisane miejsce urodzenia Pustelnik, a mój ojciec grał w piłkę klubie "Polimer" Pustelnik. To taka ciekawostka historyczna:)
            • k-skorpion Re: Próba zawłaszczenia Markovii 08.11.16, 19:35
              no proszę a piszesz jak słoik, ale zwracam honor. To ty brachu stary jesteś, bo Polimer to był w latach 60-ych. Czyli ojciec grał jak jeszcze na boisku krowy chodziły a Marki były wsią. Piękne czasy i choć sportowo Marcovia wtedy nie wyszła poza poziom B-klasy to kibiców miała więcej jak teraz. Ja jestem przekonany - tylko nie wiem, czy do tego samego co ty? pzdr
              • sutherland Re: Próba zawłaszczenia Markovii 09.11.16, 11:44
                "Honor leży w oddającym cześć" (łac.), wiec w tej sytuacji Ty jesteś honorowy! Takie postępowanie jest tu rzadkością, np. zwrot "zwracam honor" - wielu ludzi na to nie stać. Tak to były piękne czasy ...

PS A co byś powiedział na rozmowę na priv?
                • k-skorpion Re: Próba zawłaszczenia Markovii 09.11.16, 23:33
                  Bardzo proszę. Jestem otwarty dla znających łacinę i niemal "prekambryjskie" reguły postępowania. Można się czasem spiąć, ale należy zachować charakter. To niestety(nikt nie dba dziś o podstawy) wynosi się z domu. A słoiki są bardzo roszczeniowe i wolą brać jak dawać. Wybacz, ale mam z nimi na pieńku i stąd moje bezpośrednie na pierwszy rzut oka uwagi.
                • k-skorpion Re: Próba zawłaszczenia Markovii 10.11.16, 20:17
                  który priv masz na myśli bo na poczcie nic nie znalazłem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka