Gość: Jarek IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.05.02, 08:57 16 czerwca 2002r. ma sięukazać książka o Markach. Czy ktoś o tym coś wie i czy zna Autora? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek Re: książka o Markach IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.05.02, 18:01 16 czerwca 2002 o godzinie 17.00 w Kościele przy Urzędzie Gminy będzie prezentacja ksiązki o Markach. Wystąpi sam Autor. Serdecznie zapraszam. Sam jestem ciekawy jak to wypadnie i co jest w tej książce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 00:46 Gość portalu: Jarek napisał(a): > 16 czerwca 2002 o godzinie 17.00 w Kościele przy Urzędzie Gminy będzie > prezentacja ksiązki o Markach. Wystąpi sam Autor. > Serdecznie zapraszam. > Sam jestem ciekawy jak to wypadnie i co jest w tej książce. Też jestem ciekaw tej książki - jak nic mi nie wypadnie to wybiorę się na pewno. Czy pamiętasz jak brzmi nazwisko autora? (mogę umieścić informację na stronie o Markach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: książka o Markach IP: *.MAN.atcom.net.pl 31.05.02, 09:48 Gość portalu: Raffix napisał(a): > Gość portalu: Jarek napisał(a): > > 16 czerwca 2002 o godzinie 17.00 w Kościele przy Urzędzie Gminy będzie > > prezentacja ksiązki o Markach. Wystąpi sam Autor. > > Serdecznie zapraszam. > > Sam jestem ciekawy jak to wypadnie i co jest w tej książce. > Też jestem ciekaw tej książki - jak nic mi nie wypadnie to wybiorę się na pewno > . > Czy pamiętasz jak brzmi nazwisko autora? (mogę umieścić informację na stronie o > > Markach) niestety nie. Już wczoraj chciałem je napisać, ale pamięć jest zawodna. Nie chcę przekręcić nazwiska. Pamiętam tylko, ma tytuł naukowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 17:01 Gość portalu: Jarek napisał(a): (...) > Już wczoraj chciałem je napisać, ale pamięć jest zawodna. Nie chcę > przekręcić nazwiska. Pamiętam tylko, ma tytuł naukowy. Ja byłem przekonany, że zapamiętam a wyleciało z głowy bez śladu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 18:27 Zamieściłem krótką notkę na stronie Marek - Jarku, daj znać jak coś będziej więcej wiedział, ok? (np. jakbyś przypomniał sobie nazwisko Autora albo gdyby dotarły do Ciebie nowe informacje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: książka o Markach IP: *.MAN.atcom.net.pl 09.06.02, 17:22 Dzisiaj w Kościele po Mszy był komunikat Burmistrza Marek o tym, że za tydzień jest 35-cio lecie nadania praw miejskich i odbędzie się festyn na stadionie. O książce ani słowa. Czy dla niego jest to tak mało ważne, czy też kryją się za tym jakieś inne cele. Nie mogę zrozumieć, że nic o tym nie wspomniał. Wie o tym doskonale. Ta promocja książki o naszej miejscowości powinna być ważniejsza niż jakieś osobiste przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: książka o Markach 13.06.02, 20:05 Ciekawa jestem co to za książka i czy można ją będzie gdzieś kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 00:12 garma napisał(a): > Ciekawa jestem co to za książka i czy można ją będzie gdzieś kupić Też jestem ciekawy. Dowiemy się w niedzielę to wszystko tu opowiemy. Podobno spotkanie promujące książkę ma zaszczycić prof. Ajnenkiel. Pozdrawiam p.s. Jarku, wybierasz się? Inni forumowicze? Gaja? Dawno nie widziani MIK, Xtender. Ins, może także Ty jeszcze zdążysz złapać jakiś samolot na niedzielę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: książka o Markach IP: *.MAN.atcom.net.pl 14.06.02, 08:09 Wybierałem się razem z żoną. Niestety wyjechała razem z dziećmi ze względu na układanie i lakierowanie podłogi. Prace opsię przeciągnęły i jadę po nią w niedzielę. Jednak postaram się być na promocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ins Re: książka o Markach IP: *.uskzo.am.pnu.com / *.pharmacia.com 15.06.02, 15:30 ceny na samolot siegaja sufitu - nie bedzie mnie wiec na festynie. Zreszta nie lubie Jezowskiej, nawet jesli spiewa tylko dla dzieci... Ale postaram sie zdobyc egzemplarz - moja rodzina mieszka w Pustelniku, moze wiec moj kuzyn podniesie swoje cztery litery i zjawi sie na festynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.braun.de 17.06.02, 12:03 Kupiłem książkę na festynie 35-lecia Miasta. Na razie tylko przejrzałem - spodziewałem się jakiejś bardziej opasłej lektury ale dobre i to :-) Cena nienajniższa - 30 złotych. Jest też trochę ciekawych zdjęć. Niestety zapomniałem spakować książki do walizki tak więc zacznę czytać pewnie dopiero w weekend. Jarku, czy odbyło się w końcu to spotkanie z autorem w kościele? Ja wyszedłem trochę po 17-tej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: książka o Markach IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.06.02, 12:47 Gość portalu: Raffix napisał(a): > Kupiłem książkę na festynie 35-lecia Miasta. Na razie tylko przejrzałem - > spodziewałem się jakiejś bardziej opasłej lektury ale dobre i to :-) Cena > nienajniższa - 30 złotych. > Jest też trochę ciekawych zdjęć. Niestety zapomniałem spakować książki do waliz > ki > tak więc zacznę czytać pewnie dopiero w weekend. > > Jarku, czy odbyło się w końcu to spotkanie z autorem w kościele? Ja wyszedłem > trochę po 17-tej. Tak i nie. Msza była błyskawiczna. Potem wystąpił profesor ....? Po tym udało mi się zamienić kilka słów z Autorem. Dostałem jego nr telefonu aby się umówić na spotkanie. Kilka jego artykułów jest opublikowanych w internecie francuskim i hiszpańskim. Fotograf był z jakiejś pracowni (bardzo dużej). Zdjęcia prawdopodobnie uda się uzyskać za pomocą Gospodarza Uroczystości. Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: książka o Markach 18.06.02, 21:07 Jaki jest tytuł tej książki, kto ją napisał i wydał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.braun.de 19.06.02, 09:21 garma napisał(a): > Jaki jest tytuł tej książki, kto ją napisał i wydał ? Tytuł to po prostu "Marki koło Warszawy", autorem jest Czesław Brodzicki. Książka jest dosyć krótkim (niecałe 100 stron w niedużym formacie) opracowaniem historii Marek oraz krótkim rysem ich współczesności i perspektyw. Zawiera dużo ilustracji - jako markowianin o dość krótkim stażu niektórych miejsc tam pokazanych nie znam w ogóle, więc będzie materiał na wycieczki. Co do wydawnictwa - sprawdzę w weekend i dopiszę (pluję sobie w brodę, ale książki zapomniałem spakować). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: książka o Markach 22.06.02, 11:45 Gość portalu: Raffix napisał(a): > Co do wydawnictwa - sprawdzę w weekend i dopiszę (pluję sobie w brodę, ale > książki zapomniałem spakować). > Pozdrawiam Czy już czytasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: książka o Markach 23.06.02, 13:50 Raffix czyta książkę i zapomniał o necie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 23:12 garma napisał(a): > Raffix czyta książkę i zapomniał o necie :-) Zupełnie jakbyś zgadła :-) Wyjechałem w miejsce, gdzie nie było warunków i czasu na internetowanie. Książki przeczytałem tylko kawałek, ale wrażenia mam mieszane. Co do informacji o wydawcy - którą byłem Ci winien - to ciężko go ustalić. Wydaje się, że jest nim tajemnicza "Agencja ATM", choć miał też swój udział Urząd Miasta Marki. Jest też dłuuuga lista sponsorów - firm i osób fizycznych z Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja Re: książka o Markach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 21:08 Powiem szczerze, że ja jakoś nie jestem emocjonalnie związana z tym miejscem. Nie bardzo mnie interesuje historia miasta. Na wycieczki wybieram las, mam takie miejsce, gdzie raczej nie widać śmieci co nie znaczy, że ich nie ma :( Ale może kiedyś obudzi się we mnie jakiś ... patryjotyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 23:17 Gość portalu: gaja napisał(a): > Powiem szczerze, że ja jakoś nie jestem emocjonalnie związana z tym miejscem. > Nie bardzo mnie interesuje historia miasta. Na wycieczki wybieram las, mam > takie miejsce, gdzie raczej nie widać śmieci co nie znaczy, że ich nie ma :( > Ale może kiedyś obudzi się we mnie jakiś ... patryjotyzm? Jeśli o mnie chodzi, to Marki są drugim miejscem w moim życiu (po Żoliborzu) w którym mieszkam. Tak jak interesowałem się rodzinnym Żoliborzem, tak teraz staram się dowiedzieć co nieco o mieście, w którym spędzę prawdopodobnie najbliższe lata. Moim zdaniem warto - zachęcam do tego i Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: książka o Markach 24.06.02, 19:48 Raffix napisał: "(...)Książki przeczytałem tylko kawałek, ale wrażenia mam mieszane.(...)" Czyżby była nudna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: książka o Markach IP: *.braun.de 25.06.02, 20:27 garma napisał(a): > Raffix napisał: > "(...)Książki przeczytałem tylko kawałek, ale wrażenia mam mieszane.(...)" > > Czyżby była nudna ? Hmmm... ująłbym to jakoś inaczej - może znajdę odpowiednie słowo, jak przeczytam do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Kiedy nowa książka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 23:20 Nie wiecie, czy i kiedy pojawi się książka o Markach autorstwa pana Paciorka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarmatia Re: Kiedy nowa książka? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 23:51 wydanie planowane jest na październik Odpowiedz Link Zgłoś