Dodaj do ulubionych

Internet na Małachowskiego

09.03.06, 11:48
Mam znajomą ktora chcialaby zalozyc internet w mieszkaniu na nowym osiedlu
SAM-81 przy Małachowskiego. Jakie sa tam mozliwości oprócz neostrady TPSA ?
Czy działa tam jakasz kablówka z dostępem do netu ? Proszę o radę, jakies
orientacyjne koszta itp. !!
Obserwuj wątek
    • kalidor Re: Internet na Małachowskiego 09.03.06, 20:11
      Nie wiem jak to bedzie z radiowka. Ale moze warto sprawdzic. www.ramnet.pl
      www.asnetix.pl
    • zdich Re: Internet na Małachowskiego 13.03.06, 15:50
      A jak to jest z dostawcą telewizji kablowej działającej na tym osiedlu ? Czy
      oferuje dostęp do netu ?
    • roa76 Re: Internet na Małachowskiego 25.03.06, 15:39
      Na osiedlu jest jedynie wewnętrzna kablówka. Brak operatora.
      Nie polecam firmy Ramnet.

Ludzie chwalą Netlandię (www.netlandia.pl)Najtańsza oferta dla bloku to chyba
      30PLN za 128 niesymetryczne. Łącze pochodzi od Crowley-a). Podlączają kablem.

Ja osobiście korzystam z 3G ERY. 28 marca ma ruszyć komercyjne 3G Centerlela
      (Orange). Jak znam świat to będzie działać dobrze w maju. Udało mi sie złapać
      ich UMTS-a jak integrowali stację. Śmigało aż miło.

No to tyle.

Pzdr. roa76
    • qqpp Re: Internet na Małachowskiego 27.03.06, 22:35
      Slyszalem o netlandii od znajomych i ich opinie sa zgodne co do jednego - jaka
      cena taka jakosc. Niestety w tym wypadku ida w parze. Szukalem czegos ostatnio
      dla siebie i znalazlem oprocz tych firm ktore juz zostaly wymienione np.
      nsti,jjs,sferie i cos tam na litere a (nie pamietam nazwy). Zdecydowalem sie na
      nsti i jak na razie jest OK. Mam porownanie do neostrady, ktora mam w pracy i
      przewaga nsti jest taka, ze nie mam limitow ;), i daja tez telefon z numerem
      domowym (a nie na odwrot jak w tepsie - najpierw zaplac majatek za telefon a
      moze damy ci neo - masakara). Sferia niby tez ale ktos, kto probowl netu ze
      sferii to wie jakie to cudo. Internet oparty o GSM ma wiele zalet i jest
      przydatny dla osob, ktore potrzebuja netu permanentnie ale powiedzmy sobie
      wprost - 3G to jeszcze fikcja a otwieranie zalacznikow (nawet excel) lub stron
      po ogolniedostepnym GPRS jest mozliwe po wczesniejszym zazyciu walium ;)
      • diodone Internet na Małachowskiego 28.03.06, 06:47

Myślę ,że część przyszłych mieszkańców ul Małachowskiego myśli o kablach ale do
        wykorzystania w zupełnie innym celu....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka