Dodaj do ulubionych

Co się stało z gazetą pana Krajewskiego????

IP: *.kosnet.pl / 10.106.5.* 25.04.03, 19:04
Moi drodzy Markowianie!!

Jestem bardzo ciekawa co się stało z gazetą pana Jerzego Krajewskiego.O ile
wiem Pan Jurek deklarował się do wydawania gazety również po wyborach!! A tu
po wyborach nie ukazał się ani jeden numer ,,Głosu Mareckiego". W pierwszym
numerze nie obyło się od obrażania naszego szanownego butmistrza Janusza
Werczyńskiego.W każdym artykule chociaż raz zostało urzyte nazwisko naszego
burmistrza.

Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: MARKOWIANKA Re: Co się stało z gazetą pana Krajewskiego???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 19:21
      Jak ja bym zobaczyła Werczyńskiego w saunie w pełnej krasie to też bym była pod
      takim wrażeniem że w każdym artykule wyborczego biuletynu używałabym jego
      nazwiska.
      pzdr
    • Gość: Gorczyca Krzysztof Re: Co się stało z gazetą pana Krajewskiego???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 20:30
      Pani Kasiu przyczepiła sie pani pana Krajewskiego jak rzep psiego
      ogona.Pozdrawiam.
      • Gość: Irytek Re: Co się stało z gazetą pana Krajewskiego???? IP: 195.94.206.* 25.04.03, 21:22
        Przecie , dziewczę płoche ,szuka jakowejś podniety. Wiosna idzie , czas amorów
        nastał -nie dziwota przto ,że Markowiankom i sauna ,i te wszelakie przypadłości
        saunowe w "białych" głowach mętlik robią. Łapią się wszystkich możliwych
        sposobów by temat wiercić i drążyć do imentu. A nuż coś się odkryje? Coś się
        okazać raczy? Głodne są te nasze Panie.
        A jak wyjdzie na jaw ,że Werczyński to "...członek z ramienia.." , lub co nie
        daj Boże "...członek partii..." (powala ten rozmach , na kolana! - wręcz)..To
        co będzie ?
        Droga Kasiu i Ty Markowianko. Uwierzcie proszę - przyjemniej jest snuć domysły
        i karmić się płodami wyobraźni , niźli nagą i dosadną prawdę poznać. Wszak wic
        w tym "...by gonić króliczka , a nie łapać go".
        A swoją drogą , ciekawe jak wielkie jest spektrum zainteresowań . Jeden to
        ponoć wcielenie zła wszelkiego, ba !!! - nieomalże bagno moralne (aczkolwiek
        chłop przystojny- nie ma co kryć i przyznać to muszę obiektywnie, choć ja z
        facetami obrzydliwy jestem ). Drugi zaś pozuje na wzór cnót wszelakich-bo i
        kościół, i dom z rodziną , i tzw."kręgosłóp moralny" jak korzeń chrzanu -wielki
        i zdrowy.......
        No,no.....czego to ludzie nie wymyślą...............
        pzdr
        • Gość: amba Irytku złotousty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 22:43
          Jużem myślała,że nic mnie w dniu dzisiejszym nie rozbawi.....a tu Twój "Korzeń
          chrzanu wielki i zdrowy" pojawił się jak słonko na mareckim niebie.Porażona
          jestem i ze śmiechu konam ,a Toban ze wzruszenia to aż łzy uronił...Irytku
          złotousty ,więcej korzeni i chrzanu!!!
          Pozdrawiam sredecznie-amba.
        • Gość: Jerzy Krajewski Re: Co się stało z gazetą pana Krajewskiego???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 00:21
          Drogi Irytku!
          Przeceniasz mnie. Kręgosłup moralny mój miękki i elastyczny. Ale jak przyglądam
          się temu co dzieje się w Markach, na szczytach polskiej władzy i w Iraku, to mi
          ręce opadają. I jedyną nadzieję zaczynam pokładać w Unii Europejskiej i jej
          standardach prawa i sądowych. Z tego powodu zastanawiam się, czy nie wydać
          kolejnego numeru "Głosu Mareckiego" z agitką na rzecz przystąpienia naszego
          kraju do Unii Europejskiej. Sami sobie z tym bagnem, które mamy, nie poradzimy.
          Z badań opinii publicznej w Polsce wynika, że coraz więcej rodaków myśli
          podobnie - że unijne procedury ucywilizują nasz kraj. Ten aspekt wspominałem
          już na tym forum, gdy opisywałem swoje przygody w Sądzie Okręgowym w
          październiku 2002 r.

Drodzy Forumowicz! Czy przyłączy się ktoś z Was do tworzenie prounijnego
          "Głosu Mareckiego", z terminem kolportażu początek czerwca 2003? Potrzebuję w
          miarę poprawnych tekstów, za które mogę zapłacić nieduże pieniądze.
          Pozdrawiam
          Jerzy Krajewski

Gość portalu: Irytek napisał(a):

> Przecie , dziewczę płoche ,szuka jakowejś podniety. Wiosna idzie , czas
          amorów
          > nastał -nie dziwota przto ,że Markowiankom i sauna ,i te wszelakie
          przypadłości
          >
          > saunowe w "białych" głowach mętlik robią. Łapią się wszystkich możliwych
          > sposobów by temat wiercić i drążyć do imentu. A nuż coś się odkryje? Coś się
          > okazać raczy? Głodne są te nasze Panie.
          > A jak wyjdzie na jaw ,że Werczyński to "...członek z ramienia.." , lub co nie
          > daj Boże "...członek partii..." (powala ten rozmach , na kolana! - wręcz)..To
          > co będzie ?
          > Droga Kasiu i Ty Markowianko. Uwierzcie proszę - przyjemniej jest snuć
          domysły
          > i karmić się płodami wyobraźni , niźli nagą i dosadną prawdę poznać. Wszak
          wic
          > w tym "...by gonić króliczka , a nie łapać go".
          > A swoją drogą , ciekawe jak wielkie jest spektrum zainteresowań . Jeden to
          > ponoć wcielenie zła wszelkiego, ba !!! - nieomalże bagno moralne (aczkolwiek
          > chłop przystojny- nie ma co kryć i przyznać to muszę obiektywnie, choć ja z
          > facetami obrzydliwy jestem ). Drugi zaś pozuje na wzór cnót wszelakich-bo i
          > kościół, i dom z rodziną , i tzw."kręgosłóp moralny" jak korzeń chrzanu -
          wielki
          >
          > i zdrowy.......
          > No,no.....czego to ludzie nie wymyślą...............
          > pzdr
          • Gość: Irytek Re: Co się stało z gazetą pana Krajewskiego???? IP: 195.94.206.* 26.04.03, 08:03
            Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a):

> Drogi Irytku!
            > Przeceniasz mnie. Kręgosłup moralny mój miękki i elastyczny.
            Nieeeeeee no. Nie migaj mi sie , proszę Jurku. Przecie taki wizerunek (swój ,
            oczywiście! ) kreowałeś zawzięcie i z uporem godnym lepszej sprawy. A teraz -
            hyc, jak zając w bruzdy ? Oj! a może to tak na modłę kobiecą- pokrygować się
            troszkę, pomizdrzyć przekornie, i czekac na słowa , na które każde z nas łase...

Ale jak przyglądam
            >
            > się temu co dzieje się w Markach, na szczytach polskiej władzy i w Iraku, to
            mi
            >
            > ręce opadają.
            Tylko ręce "Tygrysku"? Pokaż więcej!
            Mam propozycję!!!!!!!! A co to , Marki gorsze od reszty świata?! Zróbmy
            konkurs.Mistera Marek! Radości i ubawu co niemiara będzie.A i skala porównawcza
            u niewiast się jakaś wyklaruje. Jak na razie , biedne , muszą żywić sie
            skrawkami swej wyobraźni...........POKAŻ WIĘCEJ!

I jedyną nadzieję zaczynam pokładać w Unii Europejskiej i jej
            > standardach prawa i sądowych. Z tego powodu zastanawiam się, czy nie wydać
            > kolejnego numeru "Głosu Mareckiego" z agitką na rzecz przystąpienia naszego
            > kraju do Unii Europejskiej. Sami sobie z tym bagnem, które mamy, nie
            poradzimy.

O ludzka naiwności !!!!!!!!!! Jurku , jeżeli dobrze Cię zrozumiałem - pokładasz
            w przystąpieniu do unii, jakieś mgliste i mało precyzyjne nadzieje na poprawę
            bytu (m.in.egzekucji prawnej i szeroko pojmowanej kultury) ?
            Cóż....każda mama dba o swoje dzieci.Ponoć.Ale zbyt wielkiej nadziei - nie miej.
            >
            > Z badań opinii publicznej w Polsce wynika, że coraz więcej rodaków myśli
            > podobnie - że unijne procedury ucywilizują nasz kraj. Ten aspekt wspominałem
            > już na tym forum, gdy opisywałem swoje przygody w Sądzie Okręgowym w
            > październiku 2002 r.

Nigdy nie miałem dobrego zdania o masach.W naszym języku (wersja z wieków
            byłych) masy to "kupa". A to określenie odnoszę do........gastrologii nie
            lubię. Może dlatego, też nie lubię socjologów. Zawsze rzeźbili palcem w
            g...... , i takie też mieli wyniki. Humanistą jestem. Wiara w jednostkę , jest
            u mnie bardzo mocna.
            Ale sam pomysł , jest w moim odczuciu - dobry.Pod warunkiem iż trafi do rąk
            Twych zwolenników (z czasów wyborów). Efekt extra! Ci zaś co przeciwko byli,
            ale i zasób szarych komórek mają- przeczytają i może....... Mówię- pomysł dobry!

Ale , ale - pomyśl o konkursie na Mistera. Unia - furda. A nawet jeżeli.. to
            wejdźmy do niej z przytupem i przyświstem!Z fantazją! Budzisz nadal emocje - o
            czym świadczy zainteresowanie. Mr. Werczyński- jako człek reprezerwatywny- też
            powinien się "udzielić" towarzysko . Wręcz "pro publico bono" i ku uciesze
            gawiedzi.A w wypadku zwycięstwa osiągniesz dwa cele. Duże , jeśli nie wielkie
            nawet! Przemyśl to.
            A damską część naszego forum proszę o wypowiedzi n/t mojej propozycji. Czy
            pomysł na Mistera Marek jest dobry czy nie? I kogo w szranki zaprosić? Dwie
            kandydatury są. Kto jeszcze?
            pzdr
          • rafal.redel Kolejna agitka? 26.04.03, 12:13
            Gość portalu Jerzy Krajewski napisał:

> (...) zastanawiam się, czy nie wydać
            > kolejnego numeru "Głosu Mareckiego" z agitką na rzecz przystąpienia naszego
            > kraju do Unii Europejskiej. (...)

Panie Krajewski, niechze Pan tego nie robi - juz Miller i Kwasniewski
            wystarczajaco ZNIECHECAJA do Unii swoimi tanimi agitkami. Kolejna niedzwiedzia
            przysluga juz chyba idei unijnej niepotrzebna.
            Chyba, ze... to element Pana tajnego planu i jako byly UPR-owiec (a wiec
            przeciwnik unijnych "socjalistow") chce Pan w ten sposob przewazyc szale na
            strone przeciwnikow Unii. Chytry plan, musze przyznac :-)))

> (...) Drodzy Forumowicze! Czy przyłączy się ktoś z Was do tworzenia
            > prounijnego "Głosu Mareckiego", z terminem kolportażu początek czerwca 2003?
            > Potrzebuję w miarę poprawnych tekstów, za które mogę zapłacić nieduże
            > pieniądze. (...)

Prawdziwych Markowian nie zmamia unijne srebrniki, ktore chce Pan placic :-))
            • Gość: Irytek Re: Kolejna agitka- no pewnie !!! IP: 195.94.206.* 27.04.03, 10:07
              rafal.redel napisał:

> > (...) zastanawiam się, czy nie wydać
              > > kolejnego numeru "Głosu Mareckiego" z agitką na rzecz przystąpienia naszeg
              > o kraju do Unii Europejskiej. (...)
              > Panie Krajewski, niechze Pan tego nie robi - juz Miller i Kwasniewski
              > wystarczajaco ZNIECHECAJA do Unii swoimi tanimi agitkami. Kolejna
              niedzwiedzia
              > przysluga juz chyba idei unijnej niepotrzebna.
              > Chyba, ze... to element Pana tajnego planu i jako byly UPR-owiec (a wiec
              > przeciwnik unijnych "socjalistow") chce Pan w ten sposob przewazyc szale na
              > strone przeciwnikow Unii. Chytry plan, musze przyznac :-)))

> Prawdziwych Markowian nie zmamia unijne srebrniki, ktore chce Pan placic :-))

Jest ! jest ! Trzeci kandydat do show . Tytuł Mistera Marek ma prawie jak w
              banku! Drogie Panie brać , wybierac , nie ociągac sie ! Toz facet , wypisz -
              wymaluj , z Matejkowskiego protestu. Rejtanie Marecki - przeciwko czemu chcesz
              protestować ? Szaty swe rozdzierając.
              Już wiem ! To drogie Panie krypto reklama polegająca na tzw. apelu do
              podświadomości. Ni mniej , ni więcej tylko nasz wspaniały kolega usiłuje
              zwrócić Waszą uwagę na swe męskie wdzięki wzorując sie na płóciennym herosie-
              patriocie.Zatem podziwiajcie ten gest! Byk jak śledź!
              A do tego jeszcze ta swada!
              pzdr
              P.S.
              I tak Cię Rafale lubię!
              • rafal.redel Re: Kolejna agitka- no pewnie !!! 27.04.03, 12:36
                > Jest! jest! Trzeci kandydat do show. Tytuł Mistera Marek ma prawie jak w
                > banku! Drogie Panie brać, wybierac, nie ociągac sie! Toz facet, wypisz -
                > wymaluj, z Matejkowskiego protestu. Rejtanie Marecki - przeciwko czemu chcesz
                > protestować? Szaty swe rozdzierając. (...)

Jesli to o mnie, to ja chcialem tylko zaprotestowac przeciwko pograzaniu idei
                unijnej przez imc Krajewskiego. Uwazam, ze moglby przyczynic sie do spadku
                liczby zwolennikow unii (tak, jak przyczyniaja sie do tego Miller i
                Kwasniewski). Tyle tylko chcialem wyrazic. Ale zeby zaraz do Rejtana
                porownywac... :-))

p.s. Irytku, tez Cie lubie, dlatego wystawiam do zaproponowanego przez Ciebie
                konkursu Twoja kandydature /tu owacje na stojaco/
                • Gość: Irytek no pewnie !!! - że absolutnie NIE!!! IP: 195.94.206.* 27.04.03, 14:15
                  Nie da rady ! Odpadam w przedbiegach !!! Nie ten wiek , nie ta prezencja.
                  Łatwiej mnie przeskoczyć niż obejść , gdzież mnie do Was.
                  A poza tym , musi być ktoś nie zaangażowany, kto z boku i
                  całkowicie "obiektywnie" bedzie w stanie to wszystko opisać i komentować !
                  Takiemu "ciężkiemu" obowiązkowi jestem w stanie sprostać. A tak wogóle to ja
                  nie jestem "medialny" - więc kolejny argument na "nie" dla mojej kandydatury.
                  Ale dzięki wielkie za tę odrobinę nadziei bycia reprezerwatywnym .......!
                  :-)))))))))))))))))
                  pzdr
                  • Gość: Jerzy Krajewski Re: no pewnie !!! - że absolutnie NIE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.03, 23:43
                    Szanowni Panowie!
                    Jaja sobie robicie z misterów??? Czterdzistka mi wchodzi na kark i kryzys wieku
                    średniego.

A do Unii i tak wejdziemy. To bardziej szansa dla moich synów niż dla mnie.
                    Po przeczytaniu artykułów o interesach Jana Kulczyka w "Polityce" i w "Nie" nie
                    ma żadnych watpliwości, że czas skończyć z tym bagnem w Polsce. Gdy ja pisałem
                    o Kulczyku dla "Businessman Magazine" pięć lat temu, tak jak teraz w "Polityce"
                    były naciski, by artykuł nie ukazał się. Naczelny "BM" zgodził się w końcu, bym
                    jeszcze raz spotkał się z "doktorem Johanem" i wprostował pewne wątki. A gdy
                    tekst był już na kolumnach Jan Kulczyk zajechał limuzyna pod redakcję "BM", by
                    jeszcze raz spojrzeć, co o nim napisałem. Kilka niewygodnych dla niego spraw
                    poszło do druku, w tym informacja o fundacji zarejstrowanej w Austrii, przez
                    która Kulczyk prowadzi interesy w Polsce. Wtedy jednak jeszcze nie słyszałem,
                    że "doktor Johan" rozkazuje ministrom. Ale już wtedy czułem, że Wiesław
                    Kaczmarek to w miarę uczciwy facet, który gotów podać się do dymisji niż
                    uczestniczyć w szwindlu.
                    Z artykułu w "Nie" wynika, że kumplami Jana K. są premier Leszek Miller i
                    prezydent Aleksander Kwaśniewski, którzy na spotkaniu z Janem K. ustalili, kto
                    ma być szefem rady nadzorczej PKN Orlen i powiadomili o tym o 2 w nocy ministra
                    skarbu Wiesława Kaczmarka -osobe odpowiedzialną za wyznaczenie szefa rady
                    nadzorczej PKN Orlen. Tylko "Nie" o tym poinformowało, dlatego czytam ten
                    tygodnik regularnie.

Widzę, że nie ma chetnych do współpracy w tworzeniu agitki na rzecz UE. Sam jej
                    nie zrobię, szczególnie, że jak słusznie zauważył Rafał Redeł, mogłaby
                    zaszkodzić integracji.
                    Pozdrwiam
                    Jerzy Krajewski

> Nie da rady ! Odpadam w przedbiegach !!! Nie ten wiek , nie ta prezencja.
                    > Łatwiej mnie przeskoczyć niż obejść , gdzież mnie do Was.
                    > A poza tym , musi być ktoś nie zaangażowany, kto z boku i
                    > całkowicie "obiektywnie" bedzie w stanie to wszystko opisać i komentować !
                    > Takiemu "ciężkiemu" obowiązkowi jestem w stanie sprostać. A tak wogóle to ja
                    > nie jestem "medialny" - więc kolejny argument na "nie" dla mojej kandydatury.
                    > Ale dzięki wielkie za tę odrobinę nadziei bycia reprezerwatywnym .......!
                    > :-)))))))))))))))))
                    > pzdr
          • Gość: Pani Ela Re: Co się stało z gazetą pana Krajewskiego???? IP: 195.136.3.* 05.05.03, 13:35
            Panie Jurku
            Co sądzi Pan o wprowadzeniu pytania w referedum w sprawie przystąpienia Polski
            do UE w następującej wersji?:

Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia braku
            poparcia dla wycofania inicjatywy zaprzeczenia przez Prezydenta RP
            zrezygnowania z odmowy ratyfikacji ukladu akcesyjnego z UE ???
    • Gość: Jerzy Krajewski Re: Co się stało z gazetą pana Krajewskiego???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 00:03
      Droga Pani Kasiu!
      Po wyborach ukazał się jeden numer "Głosu Mareckiego" - w połowie grudnia 2002
      r. Ogółem ukazały się trzy numery "Głosu Mareckiego". Do każdego z nich ULAN
      Sp. z o.o dołożyła kilkaset złotych.
      ULAN Sp. z o.o nie wydaje "Głosu Mareckiego", bo ponosiłaby straty na takiej
      działalności. Perspektywy niewielkiego zysku z "Głosu Mareckiego" są za kilka
      lat.
      Jest też drugi powód - nie mam czasu zajmować się przygotowywaniem materiałów
      do "Głosu Mareckiego", bo w Warszawie zarabiam prawdziwie pieniądze.
      Tak nawiasem, te kilkaset złotych strat na jednym wydaniu "GM" ULAN Sp. z o.o.
      mogłaby zaakceptować. Może napisze Pani dla "GM" coś ciekawego z Marek?

Pozdrawiam
      Jerzy Krajewski
      PS. Bardzo lubię imię Katarzyna. Mam miłe wspomnienia z nim związane. "Droga
      Kasiu!" - to tak ładnie brzmi.

Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Moi drodzy Markowianie!!
      >
      > Jestem bardzo ciekawa co się stało z gazetą pana Jerzego Krajewskiego.O ile
      > wiem Pan Jurek deklarował się do wydawania gazety również po wyborach!! A tu
      > po wyborach nie ukazał się ani jeden numer ,,Głosu Mareckiego". W pierwszym
      > numerze nie obyło się od obrażania naszego szanownego butmistrza Janusza
      > Werczyńskiego.W każdym artykule chociaż raz zostało urzyte nazwisko naszego
      > burmistrza.
      >
      > Pozdrawiam Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka