IP: 195.94.193.* 13.10.03, 09:23
Witam wszystkich, czy ktoś może zna dobrą firmę która zajęłaby się
uprzątnieciem i wywiezieniem śmieci z działki? Niedawno nabyliśmy fajny
kawałek własnej przestrzeni w Markach, a wczoraj odkryliśmy, że ktoś juz
zrobił tam sobie wysypisko i chcielibyśmy TO sprzątnąć zanim się rozmnoży.
Obserwuj wątek
    • nifi Re: Śmieci 13.10.03, 11:40
      Cześć
      Niestetytakowej firmy nie znam ale nasuwa mi się inny pomysł: jeśli śmieci
      wysypują przez nieszczelne ogrodzenie - to je załatać i wywiesić kartki "teren
      prywatny, naruszanie własności będzie surowo karane", ale i tak 100%
      skuteczności to może nie dać...
      • Gość: Kaśka Re: Śmieci IP: 195.94.193.* 13.10.03, 12:46
        Na razie to jest kawałek łąki bez ogrodzenia, bo chyba szybkoby zniknęło,ale
        dzięki za rady
        • nifi Re: Śmieci 13.10.03, 13:51
          Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Na razie to jest kawałek łąki bez ogrodzenia, bo chyba szybkoby zniknęło,ale
          > dzięki za rady
          Jeśli nie ma ogrodzenia to albo najszybciej ogrodzić i pilnować żeby nie
          ukradli (ogrodzenia) albo gruntownie wysprzątać tuż przed planowaną budową i
          grodzeniem, bo inaczej śmiecie i tak cudownie się pojawią...
          • Gość: Irytek Re: Śmieci IP: 195.94.206.* 13.10.03, 14:22
            Ja to bym radził - zwijać i zabierać do domu, na noc. Jak to robi sołtys z
            asfaltem w Wąchocku. Trywialne metody, na mareckich chamów, nie działają. Tu
            trzeba z zaskoczenia.....
            pzdr
            • Gość: Szopen Re: Śmieci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 22:50
              A ja powiem tak.
              Wlasnie koncz ebudowe domu ( stan surowy) I przed rozpoczecie budowy byly 4
              gorki gruzu nasypane to starszy mi zaplacil zebym je przekopal na drugo storne
              ulicy :D . Jezeli jeszcze nie zaczynacie budowy to narazie sie nie martwie o
              sprzatanie bo na 100% wam dowiozo tak czy siak, nawet sasiad moze ci to zorbic.
              Bo i tak pozniej powie ze to nie jego.
              Dopiero kiedy zaczniecie budowe gruz trzeba posprzatac ale nie trzeba sie
              martwic o niego. Zatrudniacie budowlanych i oni od takiej gurki wezmo z 80zl
              gorki (wywrotka) . Pozatym jesli so to smiecie typu budowlanego to jezeli nie
              so one az tak duze, to radizlbym je zostawic, bo i tak podczas budowy bedzie
              ich o wiele wiecej. Wlasnie jutro jade pomoc tacie sprzatnac troche tych smieci
              deski troche cegiel polamanych i poroterny polamanego.

Pozatym jak nifi napisal ze tabliczke wywiesisz, i co ci to pomoze?? myslisz ze
              nikt nie zrzuci smieci ? no jezeli bedziesz czatowac dzien i noc to moze nie.
              Ale i tak jesli sie tam ni emieszka to kazdy ci cos tam wrzuci nie da sie
              ustrzec. Pozatym co ci da siatka nawet? Tylko pozniej bedziesz mial przesrane i
              do tego trudniej bedzie ci pracowac. Teraz po zakonczeniu budowy z tato
              ogrodizlismy siatke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka