ewaria 25.10.08, 11:09 W jaki sposób mogę się pozbyć odpadów wielkogabarytowych (meble, dywany) po 23 października 2008 (po zakończonej akcji ich zbiórki)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cegan Re: odpady wielkogabarytowe 25.10.08, 17:01 Poczekaj do wiosny, do nastepnej akcji. A w miarę dobre meble itp mozna oddać biednym rodzinom lub pogorzelcom a takich zawsze można znalęźć w internecie albo przez Caritas lub lokalne parafie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiatomusia Re: odpady wielkogabarytowe 30.10.08, 00:21 Do caritasu nie polecam. Chcialam oddac zabawki i ubrania po dziecku do domu samotnej matki prowadzonego przez caritas to sie nasluchalam, ze byleczego to oni nie chca, ze im nie potrzeba i takie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
ewaria Re: odpady wielkogabarytowe 03.11.08, 14:30 Nie chcę czekać do wiosny, bo zajmują w domu dużo miejsca. Nie nadają się do oddania potrzebującym, bo są zbyt zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
cegan Re: odpady wielkogabarytowe 03.11.08, 22:01 Myślę, pozostaje tylko zamówić sobie prywatnie większy kontener i mieć nadzieję, że o wiosennej wywózce gabarytów Urząd Miasta poinformuje mieszkańców odpowiednio wcześnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: odpady wielkogabarytowe 04.11.08, 08:18 Miejmy również nadzieję, że już nikt nie podpali tych kontenerów. Podczas ostatniej zbiórki płonęły dwa. Odpowiedz Link Zgłoś