Dodaj do ulubionych

Fani ks. proboszcza łączcie się

25.12.03, 21:30
Czy jest jakiś fan naszego Drogiego Księdza Prałata. Czy to tylko ja jestem
do niego uprzedzona.
Obserwuj wątek
    • piotrg4 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 25.12.03, 23:23
      proboszcz.......hmmmmm lepiej nie bede sie wypowiadal na ten temat, ale jak
      stalem na pasterce przy dzrzwiach i spogladalem na tablice z proboszczami
      naszej parafii to stwierdzilem ze juz jest za dlugo i moze trzeba by
      zasugerowac proboszczowi ze nie jest taki wspanialy dopisujac markerem date
      konca jego kadencji np 2003 :)
      ps. jak slysze ogloszenia w jego wykonaniu to mnie ...#%$^@%^
      pozdrawiam
    • nowymarecki Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 26.12.03, 13:28
      Coś w tym jest skoro ludzie z Marek jeżdżą do kościoła na Bródno.
      • massix Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 29.12.03, 08:48
        Za to "młody" ksiądz to równiacha, podobno jeździ na motocyklu, zdaje się
        Yamaha. Stary nie pozwalał mu jeździć to trzymał go u znajomego hehe.
      • marekboro Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 09.01.04, 12:13
        Rowniez do Zabek.
    • pszczolka.m Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 08.01.04, 20:22
      Ładnie, ładnie.
      Pozdrówka dla Ciebie - niewiasto, i dla innych ziomków jak my! :)
      Gratuluję odwagi, a także stwierdzam, iż nie podpisze się pod listą fanów
      x.Henia.
      Dystans istnieje, może zazdroszczę Bory, może luksusów, które ostatnio nie
      przyniosły oczekiwanych efektów (nie pomogły okna antywłamaniowe, alarmy, i
      pozłacane klamki i krany :)itd.).
      Stwierdzam, iż nieprędko się rozstaniemy - zamierza wprowadzić całkowitą
      władzę, na każdą nowo wybudowaną przez siebie kaplicę.
      No, chyba, że za dwa lata jak się Biskup zmieni, ulitują się nad nami, i pośla
      go na odpczynek (emeryturę), jako wysłuchanie usilnych próźb i modlitw
      Markovian...
      Co do tzw. "młodych", to ptaki ćwierkają, że nieżle śmiga na rowerku, no
      czasem się zaniedba i wszamie z kumplem troche pizzy!
      To wstępne info. Jednak służę wiedzą i pomocą.
      Pozdro dla nas - "psychofanów".
      3m - ta się bosko!
    • elektroon Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 13.01.04, 09:19
      byłem wiele razy na mszy u wielebnego proboszcza...
      też mi się nie podobało materialne podejście do spraw duchowych
      • elektroon Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 13.01.04, 09:20
        duchowe podejście do spraw materialnych - to też zauważyłem
        • ilonadw Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 14.01.04, 14:05
          a już myślałam, że tylko ja i mój mąż jesteśmy negatywnie nastawieni do
          otoczenia (czyt.księdza proboszcza)...
          mnie ww. ksiądz skutecznie zniechęcił do odwiedzania kościoła; wolę pojechać do
          mojej starej parafii w Wołominie, ewentualnie do W-wy; kiedy ponad rok temu
          byłam w Markach po raz ostatni, zauważyłam że dzieciom na widok księdza trzęsły
          się nogi, podobnie jak mi, kiedy wyszłam od niego z konfesjonału. Dla zdrowia
          psychicznego zdecydowanie odradzam takie kroki!
          • jerzykrajewski7 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 04.09.04, 00:43
            kiedy ponad rok temu
            > byłam w Markach po raz ostatni, zauważyłam że dzieciom na widok księdza
            trzęsły
            >
            > się nogi, podobnie jak mi, kiedy wyszłam od niego z konfesjonału. Dla zdrowia
            > psychicznego zdecydowanie odradzam takie kroki!

Oj! Siostro Chrześcijanko!

To nieźle musiałaś nagrzeszyć skoro trzęsły Ci sie nogi, kiedy wyszłaś od
            proboszcze od konfesjonału.:)
            Wiem, że surowy z niego pasterz, bo sam spowiadaełm sie u niego kilka razy, bo
            krósze były do niego niz do innych kięży kolejki przed Wielkanocą.

Kilka razy podkreślałem na tym forum, że nasz proboszcz zbyt często mówi o
            pieniądzach. Ale nie przesadzajmy z krytykowaniem go za to. Bez pieniędzy nie
            można wiele zrobić.

Ja nie zauważyłem, by dzieci bały sie księdza, a przez kilka miesięcy
            obserwowałem ich zachowanie w jego obecności, gdy mój syn Łukasz pobierał nauki
            przed pierwszą komunią.
            Może z zimna ta nóżka sie zatrzesła albo dziecko było wyjatkowo płochliwe.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • zip.annyeah Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.09.04, 22:14
      Hejka!
      Zapewne ogólną radościa, jest fakt, iż bp. polowy Sławoj Leszek Głódź, wskakuje
      na stołek kochanego i zaprzyjaźnionego z NASZYM DROGIM PRAŁATEM bp. Kazia
      Romaniuka!
      Oznacza to, iz Jego sędziwy wiek sprawił, że w naszej parafii odżyły nadzieje
      na lepszy byt. Czyżby spełniała się przepowiednia, o Nowym Proboszczu? Tak moi
      drodzy, a słowo stało się ciałem!!! :)
      • man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.09.04, 22:43
        Niepisaną tradycją jest to, że jak przychodzi nowy biskup to robi czystki wśród
        starych proboszczów w swojej diecezji i obsadza swoimi księdzmi.

PS. Publicznie zobowiazuje się kupić nową taczkę i zapewnić staremu
        proboszczowi transport (oczywiście do pchania taczki kogoś wynajmę).
        Wszystko poto, aby czasem nie zabrał ze sobą tej nowej Bory, jaką kupił za
        pieniądze parafian.
        • man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.09.04, 22:56
          man72 napisał:

> PS. Publicznie zobowiazuje się kupić nową taczkę i zapewnić staremu
          > proboszczowi transport (oczywiście do pchania taczki kogoś wynajmę).
          > Wszystko poto, aby czasem nie zabrał ze sobą tej nowej Bory, jaką kupił za
          > pieniądze parafian.

Oczywiście ta taczka na rzeczy starego proboszcza.
          • polonez10 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 06.09.04, 08:36
            Nie łudzcie się Moi drodzy, że on odejdzie. Słusznie ktoś tu wcześniej
            zauważył, że przy drzwiach na tablicy jest już wyryte jego nazwisko i data
            urodzenia a brakuje czego?- daty śmierci. Tak więc nasz ukochany proboszcz ma w
            naszej parafi dożywocie. Nieżle się ustawił a my możemy tylko sobie pogadać bo
            on całkiem nieżle się czuje ( czy ktoś wie co go łączy z tą panienką, która
            mieszka u Nas na plebani, a którą on tak uparcie broni przed sądem?).
            Pozdrawiam.
            • man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 06.09.04, 22:21
              Musze wziąć markera i na tej tablicy w przedsionku kościoła dopisać przy jego
              nazwisku "październik 2004r." - ciekawe czy powie o tym na kazaniu?
      • jerzykrajewski7 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.10.04, 10:24
        Drogi Panie Zip Annyeah!

Gratuluję sprawdzonych źródeł informacji.

Ja dopiero wczoraj z telewizji dowiedziałem się, że arcybiskup Głódż zastąpi
        biskupa Romaniuka na stanowisku szefa duszpasterzy naszej diecezji.

Wieści z życia plebani sa również interesujące.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • zip.annyeah Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 30.09.04, 23:03
      Pożyjemy zobaczymy.
      Proboszcz wciaż tylko wyjeżdża, nie wiem czemu.
      Ta "paniankę" znam osobiście.
      Jest O.K.
      Fajnie się z nią gada, choć zostaję przy tym, że jest tam jako gosposia, i nic
      więcej.
      Ona jest spoko.
      Sama słyszałam, jak jeden z wikariuszy zarzucił jej coś, zapewne z zazdrości do
      jej urody, coś bardzo niemiłego.
      Zachował się po chamsku.
      O nim było głośno, co do jego wykroczeń przeciwko czystości.
      W chwili gdy on zarzucił jej aluzję Ona, przy uroczystej kolacji
      wyparowała: "Ja księdzu w spodnie nie zaglądam!". Tamten spalił cegłę, i za dwa
      miesiące zwinął manatki, i pod jakimś pretekstem zmienił parafię.
      Ona wciąż jest - bo jest spoko.
      Podziwiam ją, że jeszcze tam siedzi z tymi nudziarzami.
      Co rok, to gorzej...
      Cała nadzieja w nowym biskupie.
      Może trafi się w końcu ktoś normalny, do pogadania, i ktoś dopieszczony...
      czyli normalny pamiętający o ślubach wikariusz.
      Nie żaden Jankowsky :)
      Świadkowie Jehowy się cieszą, bo dużo osób ucieka z tego Kościoła.
      Jeszcze trochę i ja zwątpię w świętość kapłanów :)
    • outsider_13 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 01.10.04, 20:43
      To doskonały pomysł z tym markerem; a na taczkę z przyjemnością się "zrzucę"
      Pozdrawiam;
      • man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 16:06
        Coś "nasz ulubiony" proboszcz jest ostatnio bardzo często nieobecny (nawet
        przy niedzieli) - miejmy nadzieję, że to pierwsze oznaki jego końca pobytu w
        Markach.
        • zetkalg Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 17:39
          polecam dzisiejszy artykuł w "Nie" o jankowskim i Gocłowskim. bardzo ciekawe.
          • man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 18:42
            zetkalg napisał:

> polecam dzisiejszy artykuł w "Nie" o jankowskim i Gocłowskim. bardzo ciekawe.

Oj... Tu 95% ludzi to osoby "poprawne politycznie" które nawet boją się
            wypowiedzieć w ankiecie o aborcji, a ty im piszesz o gazecie "NIE" Urbana.
            • w.karpinski Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 19:08
              man72 napisał:

> Oj... Tu 95% ludzi to osoby "poprawne politycznie"
              Pytanie: Z którego sufitu wziąłeś 95%?. Na moim jest inna liczba.

>... które nawet boją się wypowiedzieć w ankiecie o aborcji,
              Pytanie: Skąd ta pewność że boją się wypowiedzieć. I to aż 95%.

I moje refleksje:
              Czy nie przychodzi Ci do głowy,
              że są też ludzie dla których żadne z przykazań nie podlega dyskusji?

Czy nie sądzisz, że czasami milczenie jest bardziej wymowne od krzyku?

W. Karpiński
              • man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 19:22
                w.karpinski napisał:

> man72 napisał:

> Pytanie: Z którego sufitu wziąłeś 95%?. Na moim jest inna liczba.
                > Pytanie: Skąd ta pewność że boją się wypowiedzieć. I to aż 95%.
                > I moje refleksje:
                > Czy nie przychodzi Ci do głowy,
                > że są też ludzie dla których żadne z przykazań nie podlega dyskusji?
                >
                > Czy nie sądzisz, że czasami milczenie jest bardziej wymowne od krzyku?

Niech ci "zetkalg" napisze jakie ja robię ankiety na innym forum, i jaki jest
                zawsze odzew, a tu odzew bliski zeru.
                • ambanasik :-) 11.10.04, 20:07
                  Forrest Gump powiedział:
                  "Nawet jesli jestes idiotą,
                  staraj się nie być głupi"
                  pzdr:-(
                  • man72 Re: :-) 11.10.04, 20:20
                    Znasz takie przysłowie: Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
                    • ambanasik Re: :-) 11.10.04, 20:25
                      Forrest Gump powiedział:
                      "Nie - to berdzo wymowne słowo."
                      pzdr.:-)
                      • zetkalg Re: :-) 11.10.04, 23:34
                        ja Polecam Nie gdyż ta gazeta daje po prostu inne spojrzenie na świat, choć i
                        tak wiem że jest pod wzgledem polszczyzny brukowcem. Czytac mozna ze wzgledu na
                        przemilczanie przez prawicowe media typu TVN chociazby lodów jakie kręci
                        prawica zarówno w stanach (bush)
                        p.s. Manie, powiadasz że na tym forum jest dewocja? pytam sie bo nie śledzę
                        wszystkich wątków. Krótko przedstawie mojepoglady: Leje na czarnych którzy doją
                        rocznie z budżetu 5 mld. Nie uznaje instytucji kleru, obłudy, Chrześcijańskich
                        wartości (WC) oraz wszelkich dni papieskich.
                        tak dla skrobanek
                        tak dla antykoncepcji
                        tak dla Legalnej prostytucji
                        tak dla małżeństw osób tej samych płci (+nawet adopcja dzieci)
                        Tak dla opodoatkowania i wywłaszczenia kleru
                        • man72 Re: :-) 12.10.04, 10:41
                          zetkalg napisał:

> p.s. Manie, powiadasz że na tym forum jest dewocja? pytam sie bo nie śledzę
                          > wszystkich wątków.

Wiesz jakie zakładałem (i planuję zrobić następne ankiety) na innym forum - tam
                          ludzie wprost wypowiadają się na wszystkie tematy. Natomiast tu jest jedna
                          zasada - pisać okrągłymi zdaniami i przemilczeć takie wątki gdzie trzeba
                          jednoznacznie się wypowiedzieć.

> Krótko przedstawie mojepoglady: Leje na czarnych którzy doją
                          >
                          > rocznie z budżetu 5 mld. Nie uznaje instytucji kleru, obłudy,
                          Chrześcijańskich
                          > wartości (WC) oraz wszelkich dni papieskich.
                          > tak dla skrobanek
                          > tak dla antykoncepcji
                          > tak dla Legalnej prostytucji
                          > tak dla małżeństw osób tej samych płci (+nawet adopcja dzieci)
                          > Tak dla opodoatkowania i wywłaszczenia kleru

Takiego czegoś to na tym forum jeszcze nie było. Tu jak nawet powstała agencja
                          towarzyska to była afera na całem miasto, a Markami tak naprawdę rządzą
                          4 "czarne darmozjady" w sutannach.

U was w Legionowie jest sex-shop który ma nawet swoją stornę internetową
                          (informacja jest na forum Legionowa) i nikt nie robi z tego afery.
                          Natomiast w Markach gdyby takie coś powstało to by się pewnie skończyło na
                          nadzwyczajnej Radzie Miasta i szukaniu sposobu jak takie coś zamknąć.

• kojonkoski Re: :-) 12.10.04, 11:13
                          ja Polecam Niedziele gdyż ta gazeta daje po prostu inne spojrzenie na świat,
                          choć i tak wiem że jest pod wzgledem polszczyzny jest dla wielu zbyt duzym
                          wyzwaniem. Czytac mozna ze wzgledu na przemilczanie przez lewicowe media typu
                          TVP chociazby lodów jakie kręci lewica zarówno w stanach (kerry)
                          Krótko przedstawie mojepoglady: Leje na czerwonych którzy doją z ludzi
                          corocznie do budżetu 200 mld. Nie uznaje instytucji partii, obłudy,
                          Sprawiediwosci spolecznej (Jaruga-Nowacka) oraz wszelkich dni rownosci plci.
                          nie dla skrobanek
                          nie dla antykoncepcji
                          nie dla Legalnej prostytucji
                          nie dla małżeństw osób tej samych płci
                          Tak dla opodatkowania i wywłaszczenia komunistycznej nomenklatury
                          • mirella67 Re: :-) 13.10.04, 12:53
                            Ja tam jakieś specjalnej dewocji nie zauważyłam, aż takim radykałem jak zetkalg
                            nie jestem, ale faktem jest, że proboszcz nieźle miesza w naszym miasteczku.
                            Wracając do tematu wątku - po prostu nie lubię go. Miałam komunię w zeszłym
                            roku i widziałam jak traktuje dzieci. Albo się do nich ślini i przesadnie je
                            obcałowywuje (np. na kolędzie), albo bije na egzaminie do komunii. Mój mąż był
                            tego świadkiem. A rodzice tych dzieci nawet nie mrukną w ich obronie - bo
                            przecież przed komunią nie wypada wchodzić w zatarg z proboszczem. Także sami
                            trochę pozwalamy na takie panoszenie się tego gościa. A już na samej ceremonii
                            najważniejszy był ON, bynajmniej nie dzieci stojące 30 stopniowym upale na
                            słońcu i mdlejące w czasie 1,5 godzinnej mszy. Szkoda gadać!
                            • ambanasik Re: :-( 13.10.04, 17:13
                              Mirello67, czy sytuacje które opisujesz to jakiś ewenement- jednorazowy wybryk,
                              czy jest to norma postępowania wielebnego wobec dzieci???Pytam, bo nie mam
                              rozeznamia, gdyż nie śledze życia mareckiej parafii.
                              pzdr
                              amba
                            • man72 Re: :-) 13.10.04, 22:18
                              mirella67 napisała:

> Miałam komunię w zeszłym
                              > roku i widziałam jak traktuje dzieci. Albo się do nich ślini i przesadnie je
                              > obcałowywuje (np. na kolędzie), albo bije na egzaminie do komunii. Mój mąż
                              był
                              > tego świadkiem.

Ja wiedziałem że on jest psychicznie chory, ale ze jest pedofilem i sadystą to
                              już nowość.
                              • zetkalg Re: :-) 13.10.04, 22:40
                                na tym forum obowiązuje czarna cenzura. już mojego niesłusznego z jedynymi
                                poglądami skasowano. co za idiotyzm.
                                • man72 Re: :-) 13.10.04, 22:53
                                  zetkalg napisał:

> na tym forum obowiązuje czarna cenzura. już mojego niesłusznego z jedynymi
                                  > poglądami skasowano. co za idiotyzm.

Dziwisz się? Jak moderator ma kasować anonimowo posty to jest kafarek, a jak na
                                  jego forum panoszy się stado baranów i pasożytów to boi się zareagować.

PS. Poproś publicznie moderatora o podanie podstawy regulaminowej jego kroku.
                                  Jak nie poda z uzasadnieniem możesz donieść do Administracji Forum że łamanie
                                  regualminu i modo bedzie miał duże kłopoty z admniem (a nawet z 3 adminami).
                                  A jak modo łamie regulamin to może stracić forum, a zgadnij kto pierwszy zgłosi
                                  się żeby je przejąć?
                                • man72 Re: :-) 13.10.04, 23:01
                                  zetkalg napisał:

Masz tu informację z FAQ o moderacji:
                                  "Moderator społeczny popełnił błąd. Co mam zrobić?
                                  Napisać na adres forum.abuse@gazeta.pl, podać link i dokładnie opisać sprawę.
                                  Jeśli uwagi są zasadne, otrzymacie odpowiedź od adminów."

Post już nie istnieje więc linku nie podasz, ale sprawę opisz.
                                • w.karpinski Re: cenzura 14.10.04, 07:15
                                  zetkalg napisał:

Uważaj.
                                  Man72 obiecuje swoją cenzurę.
                                  Sądząc po dotychczasowych jego wypowiedziach będzie to czerwona cenzura.
                                  Obiecał już także kasowanie wątków niezgodnych z jego jedynie słusznymi poglądami.
                                  A Ty beztrosko piszesz ... _co za idiotyzm_ ...
                                  Nie wierzysz?
                                  Cytuję za Man72:
                                  Gdyba modo pilnował forum , to by takie osoby
                                  jak:... były by zablokowane na tym forum,
                                  a ich wszystkie posty zdjęte z emisji ...
                                  ... napewno nie bede tolerował takich rzeczy jakie dzieją się obecnie.

Czyli ewidentny przykład czerwonej mentalności Kalego -
                                  jak Kali skasowac - to dobrze.
                                  jak Kalemu skasować - to idiotyzm

W.Karpiński
                                  Blokowanie postu ze względu na treść, po jego napisaniu mogę zrozumieć.
                                  Natomiast blokowanie osób, stawia blokującego w pozycji jasnowidza, który z góry
                                  zakład naruszanie wszelkich norm przez piszącego.
                                  I to byłby idiotyzm proponowany przez Mana72.

• man72 Re: cenzura 14.10.04, 09:28
                                    w.karpinski napisał:

> Uważaj.
                                    > Man72 obiecuje swoją cenzurę.
                                    > Sądząc po dotychczasowych jego wypowiedziach będzie to czerwona cenzura.
                                    > Obiecał już także kasowanie wątków niezgodnych z jego jedynie słusznymi
                                    pogląda
                                    > mi.

Cenzury nigdy niema, bo moderator podlega pod Admina.

> A Ty beztrosko piszesz ... _co za idiotyzm_ ...
                                    > Nie wierzysz?
                                    > Cytuję za Man72:
                                    > Gdyba modo pilnował forum , to by takie osoby
                                    > jak:... były by zablokowane na tym forum,
                                    > a ich wszystkie posty zdjęte z emisji ...
                                    > ... napewno nie bede tolerował takich rzeczy jakie dzieją się obecnie.

Akurat nie chodziło mi o zetkalga, tylko o paru innych użytkowników.

> W.Karpiński
                                    > Blokowanie postu ze względu na treść, po jego napisaniu mogę zrozumieć.
                                    > Natomiast blokowanie osób, stawia blokującego w pozycji jasnowidza, który z
                                    gór
                                    > y
                                    > zakład naruszanie wszelkich norm przez piszącego.
                                    > I to byłby idiotyzm proponowany przez Mana72.

Zansz takie pojęcie jak blokowanie prewencyjne?.
                                    Nitk nie jest z góry blokowany, tylko musi być powód. Przeciętnie stosuje się
                                    przez UCZCIWYCH moderatorów blokowanie jednodzienne, a jak komuś to jeszcze nie
                                    wystarcza to są jeszcze inne procedury.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka