outsider_13 25.12.03, 21:30 Czy jest jakiś fan naszego Drogiego Księdza Prałata. Czy to tylko ja jestem do niego uprzedzona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrg4 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 25.12.03, 23:23 proboszcz.......hmmmmm lepiej nie bede sie wypowiadal na ten temat, ale jak stalem na pasterce przy dzrzwiach i spogladalem na tablice z proboszczami naszej parafii to stwierdzilem ze juz jest za dlugo i moze trzeba by zasugerowac proboszczowi ze nie jest taki wspanialy dopisujac markerem date konca jego kadencji np 2003 :) ps. jak slysze ogloszenia w jego wykonaniu to mnie ...#%$^@%^ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowymarecki Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 26.12.03, 13:28 Coś w tym jest skoro ludzie z Marek jeżdżą do kościoła na Bródno. Odpowiedz Link Zgłoś
massix Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 29.12.03, 08:48 Za to "młody" ksiądz to równiacha, podobno jeździ na motocyklu, zdaje się Yamaha. Stary nie pozwalał mu jeździć to trzymał go u znajomego hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka.m Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 08.01.04, 20:22 Ładnie, ładnie. Pozdrówka dla Ciebie - niewiasto, i dla innych ziomków jak my! :) Gratuluję odwagi, a także stwierdzam, iż nie podpisze się pod listą fanów x.Henia. Dystans istnieje, może zazdroszczę Bory, może luksusów, które ostatnio nie przyniosły oczekiwanych efektów (nie pomogły okna antywłamaniowe, alarmy, i pozłacane klamki i krany :)itd.). Stwierdzam, iż nieprędko się rozstaniemy - zamierza wprowadzić całkowitą władzę, na każdą nowo wybudowaną przez siebie kaplicę. No, chyba, że za dwa lata jak się Biskup zmieni, ulitują się nad nami, i pośla go na odpczynek (emeryturę), jako wysłuchanie usilnych próźb i modlitw Markovian... Co do tzw. "młodych", to ptaki ćwierkają, że nieżle śmiga na rowerku, no czasem się zaniedba i wszamie z kumplem troche pizzy! To wstępne info. Jednak służę wiedzą i pomocą. Pozdro dla nas - "psychofanów". 3m - ta się bosko! Odpowiedz Link Zgłoś
elektroon Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 13.01.04, 09:19 byłem wiele razy na mszy u wielebnego proboszcza... też mi się nie podobało materialne podejście do spraw duchowych Odpowiedz Link Zgłoś
elektroon Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 13.01.04, 09:20 duchowe podejście do spraw materialnych - to też zauważyłem Odpowiedz Link Zgłoś
ilonadw Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 14.01.04, 14:05 a już myślałam, że tylko ja i mój mąż jesteśmy negatywnie nastawieni do otoczenia (czyt.księdza proboszcza)... mnie ww. ksiądz skutecznie zniechęcił do odwiedzania kościoła; wolę pojechać do mojej starej parafii w Wołominie, ewentualnie do W-wy; kiedy ponad rok temu byłam w Markach po raz ostatni, zauważyłam że dzieciom na widok księdza trzęsły się nogi, podobnie jak mi, kiedy wyszłam od niego z konfesjonału. Dla zdrowia psychicznego zdecydowanie odradzam takie kroki! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 04.09.04, 00:43 kiedy ponad rok temu > byłam w Markach po raz ostatni, zauważyłam że dzieciom na widok księdza trzęsły > > się nogi, podobnie jak mi, kiedy wyszłam od niego z konfesjonału. Dla zdrowia > psychicznego zdecydowanie odradzam takie kroki! Oj! Siostro Chrześcijanko! To nieźle musiałaś nagrzeszyć skoro trzęsły Ci sie nogi, kiedy wyszłaś od proboszcze od konfesjonału.:) Wiem, że surowy z niego pasterz, bo sam spowiadaełm sie u niego kilka razy, bo krósze były do niego niz do innych kięży kolejki przed Wielkanocą. Kilka razy podkreślałem na tym forum, że nasz proboszcz zbyt często mówi o pieniądzach. Ale nie przesadzajmy z krytykowaniem go za to. Bez pieniędzy nie można wiele zrobić. Ja nie zauważyłem, by dzieci bały sie księdza, a przez kilka miesięcy obserwowałem ich zachowanie w jego obecności, gdy mój syn Łukasz pobierał nauki przed pierwszą komunią. Może z zimna ta nóżka sie zatrzesła albo dziecko było wyjatkowo płochliwe. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
zip.annyeah Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.09.04, 22:14 Hejka! Zapewne ogólną radościa, jest fakt, iż bp. polowy Sławoj Leszek Głódź, wskakuje na stołek kochanego i zaprzyjaźnionego z NASZYM DROGIM PRAŁATEM bp. Kazia Romaniuka! Oznacza to, iz Jego sędziwy wiek sprawił, że w naszej parafii odżyły nadzieje na lepszy byt. Czyżby spełniała się przepowiednia, o Nowym Proboszczu? Tak moi drodzy, a słowo stało się ciałem!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.09.04, 22:43 Niepisaną tradycją jest to, że jak przychodzi nowy biskup to robi czystki wśród starych proboszczów w swojej diecezji i obsadza swoimi księdzmi. PS. Publicznie zobowiazuje się kupić nową taczkę i zapewnić staremu proboszczowi transport (oczywiście do pchania taczki kogoś wynajmę). Wszystko poto, aby czasem nie zabrał ze sobą tej nowej Bory, jaką kupił za pieniądze parafian. Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.09.04, 22:56 man72 napisał: > PS. Publicznie zobowiazuje się kupić nową taczkę i zapewnić staremu > proboszczowi transport (oczywiście do pchania taczki kogoś wynajmę). > Wszystko poto, aby czasem nie zabrał ze sobą tej nowej Bory, jaką kupił za > pieniądze parafian. Oczywiście ta taczka na rzeczy starego proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
polonez10 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 06.09.04, 08:36 Nie łudzcie się Moi drodzy, że on odejdzie. Słusznie ktoś tu wcześniej zauważył, że przy drzwiach na tablicy jest już wyryte jego nazwisko i data urodzenia a brakuje czego?- daty śmierci. Tak więc nasz ukochany proboszcz ma w naszej parafi dożywocie. Nieżle się ustawił a my możemy tylko sobie pogadać bo on całkiem nieżle się czuje ( czy ktoś wie co go łączy z tą panienką, która mieszka u Nas na plebani, a którą on tak uparcie broni przed sądem?). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 06.09.04, 22:21 Musze wziąć markera i na tej tablicy w przedsionku kościoła dopisać przy jego nazwisku "październik 2004r." - ciekawe czy powie o tym na kazaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 03.10.04, 10:24 Drogi Panie Zip Annyeah! Gratuluję sprawdzonych źródeł informacji. Ja dopiero wczoraj z telewizji dowiedziałem się, że arcybiskup Głódż zastąpi biskupa Romaniuka na stanowisku szefa duszpasterzy naszej diecezji. Wieści z życia plebani sa również interesujące. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
zip.annyeah Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 30.09.04, 23:03 Pożyjemy zobaczymy. Proboszcz wciaż tylko wyjeżdża, nie wiem czemu. Ta "paniankę" znam osobiście. Jest O.K. Fajnie się z nią gada, choć zostaję przy tym, że jest tam jako gosposia, i nic więcej. Ona jest spoko. Sama słyszałam, jak jeden z wikariuszy zarzucił jej coś, zapewne z zazdrości do jej urody, coś bardzo niemiłego. Zachował się po chamsku. O nim było głośno, co do jego wykroczeń przeciwko czystości. W chwili gdy on zarzucił jej aluzję Ona, przy uroczystej kolacji wyparowała: "Ja księdzu w spodnie nie zaglądam!". Tamten spalił cegłę, i za dwa miesiące zwinął manatki, i pod jakimś pretekstem zmienił parafię. Ona wciąż jest - bo jest spoko. Podziwiam ją, że jeszcze tam siedzi z tymi nudziarzami. Co rok, to gorzej... Cała nadzieja w nowym biskupie. Może trafi się w końcu ktoś normalny, do pogadania, i ktoś dopieszczony... czyli normalny pamiętający o ślubach wikariusz. Nie żaden Jankowsky :) Świadkowie Jehowy się cieszą, bo dużo osób ucieka z tego Kościoła. Jeszcze trochę i ja zwątpię w świętość kapłanów :) Odpowiedz Link Zgłoś
outsider_13 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 01.10.04, 20:43 To doskonały pomysł z tym markerem; a na taczkę z przyjemnością się "zrzucę" Pozdrawiam; Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 16:06 Coś "nasz ulubiony" proboszcz jest ostatnio bardzo często nieobecny (nawet przy niedzieli) - miejmy nadzieję, że to pierwsze oznaki jego końca pobytu w Markach. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 17:39 polecam dzisiejszy artykuł w "Nie" o jankowskim i Gocłowskim. bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 18:42 zetkalg napisał: > polecam dzisiejszy artykuł w "Nie" o jankowskim i Gocłowskim. bardzo ciekawe. Oj... Tu 95% ludzi to osoby "poprawne politycznie" które nawet boją się wypowiedzieć w ankiecie o aborcji, a ty im piszesz o gazecie "NIE" Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 19:08 man72 napisał: > Oj... Tu 95% ludzi to osoby "poprawne politycznie" Pytanie: Z którego sufitu wziąłeś 95%?. Na moim jest inna liczba. >... które nawet boją się wypowiedzieć w ankiecie o aborcji, Pytanie: Skąd ta pewność że boją się wypowiedzieć. I to aż 95%. I moje refleksje: Czy nie przychodzi Ci do głowy, że są też ludzie dla których żadne z przykazań nie podlega dyskusji? Czy nie sądzisz, że czasami milczenie jest bardziej wymowne od krzyku? W. Karpiński Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: Fani ks. proboszcza łączcie się 11.10.04, 19:22 w.karpinski napisał: > man72 napisał: > Pytanie: Z którego sufitu wziąłeś 95%?. Na moim jest inna liczba. > Pytanie: Skąd ta pewność że boją się wypowiedzieć. I to aż 95%. > I moje refleksje: > Czy nie przychodzi Ci do głowy, > że są też ludzie dla których żadne z przykazań nie podlega dyskusji? > > Czy nie sądzisz, że czasami milczenie jest bardziej wymowne od krzyku? Niech ci "zetkalg" napisze jakie ja robię ankiety na innym forum, i jaki jest zawsze odzew, a tu odzew bliski zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
ambanasik :-) 11.10.04, 20:07 Forrest Gump powiedział: "Nawet jesli jestes idiotą, staraj się nie być głupi" pzdr:-( Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: :-) 11.10.04, 20:20 Znasz takie przysłowie: Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
ambanasik Re: :-) 11.10.04, 20:25 Forrest Gump powiedział: "Nie - to berdzo wymowne słowo." pzdr.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: :-) 11.10.04, 23:34 ja Polecam Nie gdyż ta gazeta daje po prostu inne spojrzenie na świat, choć i tak wiem że jest pod wzgledem polszczyzny brukowcem. Czytac mozna ze wzgledu na przemilczanie przez prawicowe media typu TVN chociazby lodów jakie kręci prawica zarówno w stanach (bush) p.s. Manie, powiadasz że na tym forum jest dewocja? pytam sie bo nie śledzę wszystkich wątków. Krótko przedstawie mojepoglady: Leje na czarnych którzy doją rocznie z budżetu 5 mld. Nie uznaje instytucji kleru, obłudy, Chrześcijańskich wartości (WC) oraz wszelkich dni papieskich. tak dla skrobanek tak dla antykoncepcji tak dla Legalnej prostytucji tak dla małżeństw osób tej samych płci (+nawet adopcja dzieci) Tak dla opodoatkowania i wywłaszczenia kleru Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: :-) 12.10.04, 10:41 zetkalg napisał: > p.s. Manie, powiadasz że na tym forum jest dewocja? pytam sie bo nie śledzę > wszystkich wątków. Wiesz jakie zakładałem (i planuję zrobić następne ankiety) na innym forum - tam ludzie wprost wypowiadają się na wszystkie tematy. Natomiast tu jest jedna zasada - pisać okrągłymi zdaniami i przemilczeć takie wątki gdzie trzeba jednoznacznie się wypowiedzieć. > Krótko przedstawie mojepoglady: Leje na czarnych którzy doją > > rocznie z budżetu 5 mld. Nie uznaje instytucji kleru, obłudy, Chrześcijańskich > wartości (WC) oraz wszelkich dni papieskich. > tak dla skrobanek > tak dla antykoncepcji > tak dla Legalnej prostytucji > tak dla małżeństw osób tej samych płci (+nawet adopcja dzieci) > Tak dla opodoatkowania i wywłaszczenia kleru Takiego czegoś to na tym forum jeszcze nie było. Tu jak nawet powstała agencja towarzyska to była afera na całem miasto, a Markami tak naprawdę rządzą 4 "czarne darmozjady" w sutannach. U was w Legionowie jest sex-shop który ma nawet swoją stornę internetową (informacja jest na forum Legionowa) i nikt nie robi z tego afery. Natomiast w Markach gdyby takie coś powstało to by się pewnie skończyło na nadzwyczajnej Radzie Miasta i szukaniu sposobu jak takie coś zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kojonkoski Re: :-) 12.10.04, 11:13 ja Polecam Niedziele gdyż ta gazeta daje po prostu inne spojrzenie na świat, choć i tak wiem że jest pod wzgledem polszczyzny jest dla wielu zbyt duzym wyzwaniem. Czytac mozna ze wzgledu na przemilczanie przez lewicowe media typu TVP chociazby lodów jakie kręci lewica zarówno w stanach (kerry) Krótko przedstawie mojepoglady: Leje na czerwonych którzy doją z ludzi corocznie do budżetu 200 mld. Nie uznaje instytucji partii, obłudy, Sprawiediwosci spolecznej (Jaruga-Nowacka) oraz wszelkich dni rownosci plci. nie dla skrobanek nie dla antykoncepcji nie dla Legalnej prostytucji nie dla małżeństw osób tej samych płci Tak dla opodatkowania i wywłaszczenia komunistycznej nomenklatury Odpowiedz Link Zgłoś
mirella67 Re: :-) 13.10.04, 12:53 Ja tam jakieś specjalnej dewocji nie zauważyłam, aż takim radykałem jak zetkalg nie jestem, ale faktem jest, że proboszcz nieźle miesza w naszym miasteczku. Wracając do tematu wątku - po prostu nie lubię go. Miałam komunię w zeszłym roku i widziałam jak traktuje dzieci. Albo się do nich ślini i przesadnie je obcałowywuje (np. na kolędzie), albo bije na egzaminie do komunii. Mój mąż był tego świadkiem. A rodzice tych dzieci nawet nie mrukną w ich obronie - bo przecież przed komunią nie wypada wchodzić w zatarg z proboszczem. Także sami trochę pozwalamy na takie panoszenie się tego gościa. A już na samej ceremonii najważniejszy był ON, bynajmniej nie dzieci stojące 30 stopniowym upale na słońcu i mdlejące w czasie 1,5 godzinnej mszy. Szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
ambanasik Re: :-( 13.10.04, 17:13 Mirello67, czy sytuacje które opisujesz to jakiś ewenement- jednorazowy wybryk, czy jest to norma postępowania wielebnego wobec dzieci???Pytam, bo nie mam rozeznamia, gdyż nie śledze życia mareckiej parafii. pzdr amba Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: :-) 13.10.04, 22:18 mirella67 napisała: > Miałam komunię w zeszłym > roku i widziałam jak traktuje dzieci. Albo się do nich ślini i przesadnie je > obcałowywuje (np. na kolędzie), albo bije na egzaminie do komunii. Mój mąż był > tego świadkiem. Ja wiedziałem że on jest psychicznie chory, ale ze jest pedofilem i sadystą to już nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: :-) 13.10.04, 22:40 na tym forum obowiązuje czarna cenzura. już mojego niesłusznego z jedynymi poglądami skasowano. co za idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: :-) 13.10.04, 22:53 zetkalg napisał: > na tym forum obowiązuje czarna cenzura. już mojego niesłusznego z jedynymi > poglądami skasowano. co za idiotyzm. Dziwisz się? Jak moderator ma kasować anonimowo posty to jest kafarek, a jak na jego forum panoszy się stado baranów i pasożytów to boi się zareagować. PS. Poproś publicznie moderatora o podanie podstawy regulaminowej jego kroku. Jak nie poda z uzasadnieniem możesz donieść do Administracji Forum że łamanie regualminu i modo bedzie miał duże kłopoty z admniem (a nawet z 3 adminami). A jak modo łamie regulamin to może stracić forum, a zgadnij kto pierwszy zgłosi się żeby je przejąć? Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: :-) 13.10.04, 23:01 zetkalg napisał: > na tym forum obowiązuje czarna cenzura. już mojego niesłusznego z jedynymi > poglądami skasowano. co za idiotyzm. Masz tu informację z FAQ o moderacji: "Moderator społeczny popełnił błąd. Co mam zrobić? Napisać na adres forum.abuse@gazeta.pl, podać link i dokładnie opisać sprawę. Jeśli uwagi są zasadne, otrzymacie odpowiedź od adminów." Post już nie istnieje więc linku nie podasz, ale sprawę opisz. Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: cenzura 14.10.04, 07:15 zetkalg napisał: > na tym forum obowiązuje czarna cenzura. już mojego niesłusznego z jedynymi > poglądami skasowano. co za idiotyzm. Uważaj. Man72 obiecuje swoją cenzurę. Sądząc po dotychczasowych jego wypowiedziach będzie to czerwona cenzura. Obiecał już także kasowanie wątków niezgodnych z jego jedynie słusznymi poglądami. A Ty beztrosko piszesz ... _co za idiotyzm_ ... Nie wierzysz? Cytuję za Man72: Gdyba modo pilnował forum , to by takie osoby jak:... były by zablokowane na tym forum, a ich wszystkie posty zdjęte z emisji ... ... napewno nie bede tolerował takich rzeczy jakie dzieją się obecnie. Czyli ewidentny przykład czerwonej mentalności Kalego - jak Kali skasowac - to dobrze. jak Kalemu skasować - to idiotyzm W.Karpiński Blokowanie postu ze względu na treść, po jego napisaniu mogę zrozumieć. Natomiast blokowanie osób, stawia blokującego w pozycji jasnowidza, który z góry zakład naruszanie wszelkich norm przez piszącego. I to byłby idiotyzm proponowany przez Mana72. Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: cenzura 14.10.04, 09:28 w.karpinski napisał: > Uważaj. > Man72 obiecuje swoją cenzurę. > Sądząc po dotychczasowych jego wypowiedziach będzie to czerwona cenzura. > Obiecał już także kasowanie wątków niezgodnych z jego jedynie słusznymi pogląda > mi. Cenzury nigdy niema, bo moderator podlega pod Admina. > A Ty beztrosko piszesz ... _co za idiotyzm_ ... > Nie wierzysz? > Cytuję za Man72: > Gdyba modo pilnował forum , to by takie osoby > jak:... były by zablokowane na tym forum, > a ich wszystkie posty zdjęte z emisji ... > ... napewno nie bede tolerował takich rzeczy jakie dzieją się obecnie. Akurat nie chodziło mi o zetkalga, tylko o paru innych użytkowników. > W.Karpiński > Blokowanie postu ze względu na treść, po jego napisaniu mogę zrozumieć. > Natomiast blokowanie osób, stawia blokującego w pozycji jasnowidza, który z gór > y > zakład naruszanie wszelkich norm przez piszącego. > I to byłby idiotyzm proponowany przez Mana72. Zansz takie pojęcie jak blokowanie prewencyjne?. Nitk nie jest z góry blokowany, tylko musi być powód. Przeciętnie stosuje się przez UCZCIWYCH moderatorów blokowanie jednodzienne, a jak komuś to jeszcze nie wystarcza to są jeszcze inne procedury. Odpowiedz Link Zgłoś