kasiullek 04.09.09, 09:58 Witam, którą z tych firm polecacie jeśli chodzi o Marki (rejon ul. Kurpińskiego)? Jak z czasem dojazdu, montażem systemów alarmowych, itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marczanka1 Re: Solid Security czy Skorpion 04.09.09, 10:10 My mamy Solida i jestem zaskoczona jak się sprawdza. Jak tylko alarm ryknie (z reguły uruchomiony przypadkiem), w kilka minut Panowie są na miejscu, jednym susem pokonują ogrodzenie i już są w środku. 5 minut na czas reakcji jakim się chwalą to nie fikcja. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ajedr515 Re: Solid Security czy Skorpion 04.09.09, 11:28 Ja też mam Solid-a. Instalacja przebiegła bez problemów od momentu podpisania umowy do uruchomienia. Bardzo miła współpraca. Dojazd się sprawdza - 5 minut. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
akukulator Re: Solid Security czy Skorpion 04.09.09, 13:46 Jeśli chodzi o osprzęt i montaż to ceny w każdej z firm są niemal identyczne. Postaraj się w miarę możliwości negocjować opłaty miesięczne, bo to robi koszty podczas dalszego użytkowania. Co prawda przypadkiem ale udało mi się to, czyli jest taka opcja. W rezultacie też mam solid i potwierdzam poprzednie opinie o tej firmie. Montażyści działali naprawdę profesjonalnie, dużo podpowiedzą i doradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pusstelnik Re: Solid Security czy Skorpion 04.09.09, 21:46 O Skorpionie na naszej ulicy zdania są podzielone; jednak większość sąsiadów (nas wliczając) korzysta z Solidu. I tu opinia jest bardziej zgodna - wszyscy korzystający zadowoleni. Szybkie, 3-4 minutowe reakcje na alarmy (na szczęście jak dotąd związane ze zbyt wolnym rozkodowywaniem systemu) i co ważne - jak dotąd (hm... pewnie z 5 lat) niezawodny i przy okazji prosty w obsłudze system. Odpowiedz Link Zgłoś
xris78 Re: Solid Security czy Skorpion 07.09.09, 06:46 Ja mieszkam na Pułaskeigo i tez mam Solid. Współpraca bez problemów. Szybki dojazd. Potwierdzam info, że można negocjować ceny abonamentu. Jak prowadzilem budowe to kilka razy bez problemów przyjeżdżał monter, żeby mi zdjąc i zawiesić syrenę lub czujki przed malowaniem lub elewacją. Odpowiedz Link Zgłoś
hosbi Re: Solid Security czy Skorpion 16.09.09, 15:59 Obie firmy działają na podobnym poziomie jeśli chodzi o oferowany sprzęt oraz czas reakcji w dowolnym miejscu w Markach. Najbardziej istotne są chyba opłaty jakie ponosi się w okresie późniejszym, czyli: stała miesięczna opłata i opłaty za dodatkowe przyjazdy poza wyznaczonym limitem. Solid ma chyba bardziej bardziej rozwiniętą sieć sprzedaży oraz operatywnych handlowców, stąd łatwiej mu dotrzeć do nowych klientów niż Skorpionowi. Poziom usług jest na podobnym poziomie, liczy się ostateczna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy113 Re: Solid Security czy Skorpion 17.09.09, 09:43 ok, a czy ktoś z forumowiczów mógłby podać stawki? i ile np. przyjazdów w miesiącu mają w abonamencie? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
pinki_mario Re: Solid Security czy Skorpion 18.09.09, 13:43 Mi proponowali ostatnio (jestem na etapie wykończenia domu) stawkę 30 pln netto miesięcznie, 3 pierwsze miesiące gratis, bezpłatne podłączenie, ale tylko jeden przyjazd gratis a każdy następny płatny 50 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy113 Re: Solid Security czy Skorpion 18.09.09, 16:02 kurcze, prawie 80 płacę. Powinienem chyba ponegocjować :( Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_marki Re: Solid Security czy Skorpion 24.09.09, 11:23 Witam, jestem aktualnie przez identycznym wyborem. Obie Firmy idą łeb w łeb. Niestety cene w markach w obu mam dużo wyższą niż wspomniane 30 PLN netto. Która z tych Firm zaproponował taką cenę? Mniej więcej o którą cześć marek chodzi? Czy umowa jest na czas określony? Czy alarm też oni montują? A do użytkowników: jak często zdarzają się Wam płatne interwencje i jakie opłaty oprócz abonamentu wchodzą jeszcze w gre (np: serwisowanie)? Odpowiedz Link Zgłoś