Dodaj do ulubionych

dzwońcie do agmetu, jest problem

26.03.07, 20:46
a nie mówiłem .
Dzwońcie do agmetu.
Obserwuj wątek
    • karmen15 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 26.03.07, 21:00
      marcel12ty a ty skąd się wyrwałeś!
    • jacek_l Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 08:58
      ale o co chodzi?
      • karmen15 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 09:26
        To podpucha, jakiś pieniacz tu węszy.
        • marcel12ty Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 09:48
          karmen15. ty g.... kobieto.
          pytanie do agmetu: czy pozwolenie będzie przed świoętami?
          Agmet: tak, tak proszę się nie martwić.
          pytanie do pani Kowalskiej - urzędniczki ( zajmuje się pozwoleniami na budowę ).
          Pani K.: No, projekt jest ale inwestor musi go jeszcze uzupełnić , projekt jest
          wykonany niezgodnie z palnem miejscowym.
          pytanie do pani K. : czy można wydać pozwolenie na projekt niezgodny z planem ?
          Pani K.: No nie.

hmmm.... i co o tym myśleć ?
          Chciałem być waszym sąsiadem , ale wygląda na to ,że chyba jednak dziękuję.
          Apropos,
          zapytajcie Agmet czemu nie zablokował budowy APM. Oni( APM ) zablokują budowę
          Parku Leśnego. Jeśli nie wiecie o co chodzi prponuję porozmawiać z jakimś
          zaprzyjaźnionym urbanistą wyjaśni na czym polega przesłanianie i jak prosto
          zablokować budowę sąsiada.
          • karmen15 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 10:29
            Nie taka g....kobieta skoro dałeś się sprowokować do takich wyznań, szkoda
            tylko że od razu nie wyjaśniłeś,skoro jak mówisz chcesz być naszym sąsiadem w
            co nie wierzę.Wielu już takich dobrych doradców mieliśmy na tym forum
            • marcel12ty Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 10:57
              a jednak g...,
              twój problem.
              • wiola3333 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 11:39
                drogi Marcel12ty
                czy mógłbyś napisać coś więcej na temat pozwolenia, a jeśli nie chcesz na
                forum to proszę napisz na email-a gazetowego. Dochodzą do mnie podobne słuchy
                i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej.
                pozdrawiam
                Wiola
              • karmen15 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 11:50
                Powiem ci,że o przepisach w budownictwie i o całokształcie sprawy wiesz tylko
                tyle co dowiesz się przez telefon,lub od kogoś zaprzyjaźnionego.Z wiadomych
                względów nie będę tego wyjaśniać na forum(choć do końca nie wiem czy to
                rozumiesz).Szkoda tylko,że czeka mnie sąsiedztwo takich osób.Mam nadzieję,że
                jednak zrezygnujesz.
          • j_7 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 11:42
            marcel12ty napisał:

> Apropos,
            > zapytajcie Agmet czemu nie zablokował budowy APM. Oni( APM ) zablokują budowę
            > Parku Leśnego. Jeśli nie wiecie o co chodzi prponuję porozmawiać z jakimś
            > zaprzyjaźnionym urbanistą wyjaśni na czym polega przesłanianie i jak prosto
            > zablokować budowę sąsiada.

A Ty już pytałeś? Czemu Agmet nie zablokował budowy APM? Pewnie nie musisz
            pytać bo znasz odpowiedź. Wiesz, nie każdy jest tak dobrze zorientowany... może
            podałbyś jakieś szczegóły. Z góry dzięki.
          • j_7 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 12:03
            marcel12ty napisał:

> pytanie do pani Kowalskiej - urzędniczki ( zajmuje się pozwoleniami na
            budowę )
            > .
            > Pani K.: No, projekt jest ale inwestor musi go jeszcze uzupełnić , projekt
            jest
            >
            > wykonany niezgodnie z palnem miejscowym.
            > pytanie do pani K. : czy można wydać pozwolenie na projekt niezgodny z
            planem ?
            > Pani K.: No nie.

Marcel12ty, podasz mi nr tel do tej pani na maila gazetowego? Byłbym bardzo
            wdzięczny.
          • caaatherine Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 16:56
            Marcel, Karmen
            dajcie spokoj!!!!!!! Nie jestesmy tu po to zeby ani sie obrazac ani podejrzewac
            o zle intencje do cholery!!!!!!!!!!!! Nikt z nas nie wiem kim jest naprawde
            kazdy z nas i tak samo ja moge byc potencjalnym pieniaczem i Was podpuszczac
            ale do cholery nie oznacza zeby od razu sie wkurzac i obrazac!
            Skoro mamy byc sasiadami to chyba dobrze by bylo nawzajem sobie pomagac i
            dostarczac wszelkich informacji a nie nakrecac zla atmosfere?!
            Naprawde Was nie rozumiem............
            czy za malo mamy zmartwien z ta budowa i pozwoleniem?
            Marcel, prosze Cie o szczególowe informacje jakie uzyskałes w Agmecie bo ja
            wczoraj dzwonilam i od Pana a nie Pani uzyskalam odpowiedz ze jak na razie
            czekaja ale nic nie wspomnial na temat zlych planow terenu!
            Jesli chodzi o APM to wiem najprawdopodobniej czemu Agmet ich budowy nie
            powstrzymal!!!???
            A skoro Ty masz jakiej informacje ze APM zablokuje Agmet to badz tak łaskaw i
            nas poinformuj a nie zaczenasz mowic i nie kończysz........
            kazesz nam sie domyslac, dowiadywac to po cow ogóle zaczales watek zebysmy
            jeszcze bardziej sie wkurzali!!!!!!!!

pozdrawiam
            • budowowstrzymywacz Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 27.03.07, 21:10
              Proponuję nie pytać o takie rzeczy w Agmecie, ponieważ w interesie Agmetu nie
              leży informowanie swoich klientów o tym, że projekt budowlany który złożyli z
              wnioskiem o pozwolenie na budowę zawiera mnóstwo bardzo poważnych błędów i że
              na podstawie tego projektu nie dostaną pozwolenia na budowę.

Proponuję pytać bezpośrednio w Biurze Naczelnego Architekta Miasta, osobę która
              zajmuje się tą sprawą: pani Janina Kowalska, nr tel: 022 656 65 30.

Albo pytajcie tu i tu i porównujcie wersje.
              • karmen15 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 28.03.07, 00:14
                Ufff...nareszcie sobie ulżyłem tą mową bo od tego
                budowo"wstrzymywania"myślałem,że pękne.
                • kubus2000 Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 28.03.07, 13:12
                  I APM i agmet maja problemy z przestrzeganiem planu.
                  Co do agmetu to problem polega na nie przestrzeganiu ograniczeń dot wysokości
                  zabudowy.
                  Jeśli chodzi o APM to przy obecnym planie zagospodarowania oraz wymiarach ich
                  działki nie za bardzo mają prawo wybudować sobie dojazd od strony Kondratowicza.
                  Agmet (to wiem z plotek) miał sprzedać APM fragment swojej działki po to by ten
                  mógł wystartować z budową. Być może poszło o kasę i teraz wojują między sobą na
                  zasadzie kto komu większą świnie podłoży.

To tylko moje przypuszczenia...
                  • lucjan_r Re: dzwońcie do agmetu, jest problem 29.03.07, 14:03
                    Witam szanownych sąsiadów.
                    Mój niepokój spowodowany został być możę tylko plotkami, ale widzę ,że mają
                    Państwo dużo więcej informacji na tem temat. Wdzięczny byłbym za możliwość
                    wzięcia udziału w dyskusji. Czy rzeczywiście są podstawy by twierdzić ,że firma
                    budująca nie otrzyma pozwolenia na budowę? Mój niepokój wzbudziła informacja w
                    mediach o planowanej inwestycji przez APM Developnebt przy ul. Kondratowicza.
                    Tym bardziej ,że okazało się, że ów inwestycja wyrośnie tuż za moimi oknami i
                    będzie wysoka na piętnaście pięter. Czy ktoś z Państwa orientuje się na
                    tyle,żeby potwierdzić, lub zaprzeczyć tej informacji, bądź plotce.
                    Za wszystkie informacje z góry dziekuję.
                    z wyrazami szacunku .
                    Kazimierz R ( pozwolą Państwo ,że nie ujawnię swojego nazwiska )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka