madziula84 07.05.04, 16:52 Rety, ja wciąż nie moge uwierzyc że on nie żyje.Nie wiem jak wy ale ja cały dzień tylko o tym mysle.Mało tego, jeszcze w necie sa zdjecia jego zwłok.Jak tak w ogole mozna?!?!Kto na to zezwala? Zero szacunku dla zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sossna Re: Waldemar Milewicz 07.05.04, 20:15 Też jestem w szoku! Tak nagle ta wiadomość na mnie spadła. Był jednym z lepszych dziennikarzy i najlepszym korespondentem wojennym!! Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: Waldemar Milewicz 08.05.04, 09:53 kiedys mialem przyjemnosc go poznac w porzadku facet, bardzo dobry korespondent Odpowiedz Link Zgłoś
dejavu_designer Re: Waldemar Milewicz 08.05.04, 18:46 Muszę przyznać, że też lubiłem tego gościa i z pewnością szkoda człowieka. Trzeba jednak pamiętać, że śmierć takich ludzi wkalkulowana jest w każdą wojnę. Dziś świat płacze za człowiekiem, któremu niewątpliwie należy się wielki szacunek, ale dlaczego nikt nic nie mówi gdy w Izraelu codziennie giną niewinne dzieci rozjeżdżane przez izraelskie czołgi. Czy tamta śmierć jest gorsza? Mniej wartościowa?! Odpowiedz Link Zgłoś
madziula84 Re: Waldemar Milewicz 10.05.04, 09:49 Piotrze uwazam ze kazda jest tak samo okropna, ale nie rozumiem jak mozesz tak mowic"to jest wkalkulowane w wojne!?" Odpowiedz Link Zgłoś
dejavu_designer Re: Waldemar Milewicz 10.05.04, 11:05 Madziu, mówię tak ponieważ ludziom coraz częściej się wydaje, że wojna to kolejna gra komputerowa. Otóż wojna to krew, trupy, przemoc, bestialstwo... Jeśli jakiś kraj decyduje się na udział w wojnie musi liczyć się (zarówno kraj jak i jego mieszkańcy) z nie tylko0 z dziesiątkami ale i z setkami ofiar, tak jak to ma miejsce w przypadku USA. Jeszcze raz powtórze: bardzo mi szkoda Milewicza i Mounira, ale ich śmierć nie jest dla mnie szokiem, bo oni pojechali na wojnę. Na wojnę, na której najpierw się strzela a później pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekgereluk Re: Waldemar Milewicz 10.05.04, 11:56 Jak dla mnie - ideał korespondenta. Kto zezwala na pokazanie zwłok? Na szczęście nie ma już cenzury, a prawie wyłącznie rachunek finansowy. Gdyby po opublikowaniu zdjęć w Superexpressie sprzedaż tego pisma drastycznie spadła nikt nie odważyłby się na kolejny taki numer. Niestety wydaje mi się, że stanie się akurat odwrotnie - to my sterujemy tymi okropnościami, płacąc za nie. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
madziula84 Re: Waldemar Milewicz 10.05.04, 13:02 No właśnie ja nie rozumiem tych baranów co kupili gazety ze zdjeciami! A Ty Piotrze jestem przekonana na 100% ze nie chcialys zobaczyc moich zwłok na pierwszej stronie gazety,ani nikogo kogo znasz.Pomyśl o jego znajomych, rodzinie.Jestes cholernie bezduszny! Odpowiedz Link Zgłoś
von_stern Re: Waldemar Milewicz 11.05.04, 18:55 Jasne że nie powinni pokazywac tego zdjęcia, ale taką samą miarę trzeba przykładać do wszystkich, a nie tylko osób znanych. A tak to święte oburzenie dziennikarzy zakrawa na obłudę. Odpowiedz Link Zgłoś