Dodaj do ulubionych

O ABOLICJI inaczej

IP: gateway.d* / 10.3.36.* 12.09.02, 11:59
Ciekawy jestem, czy Panienki z Agencji Towarzyskich poddadza sie abolicji i
ich opiekunowie czyli Alfonsi??? Wszak jest to zawód najstarszy na świecie
ale wciąż nieopodatkowany i nieuchwytny. Jeśli można cos takiego nazwać
zawodem.
Obserwuj wątek
    • Gość: NIN Re: O ABOLICJI inaczej IP: gateway.d* / 10.3.36.* 12.09.02, 12:57
      A po co mieliby zgłaszac, skoro ich kasa nie podlega opodatkowaniu. Jeszcze nie spotkałem nikogo kto dobrowolnie chce zapłacic pieniadze panstwu, skoro tego nie musi, nigdy nie musiał i nie będzie musiał w przyszłości. Akurat kurewek (sory miłe panie) abolicja nie obejmuje.
      • Gość: PEGAS Re: O ABOLICJI inaczej IP: gateway.d* / 10.3.36.* 12.09.02, 13:24
        No ale jakby sie bardzo Panie uparły to przecież moga sie jakos tam opodatkować
        czy nie???? Wszak to jest jakas kasa dla Państwa.
        • Gość: NIN Re: O ABOLICJI inaczej IP: gateway.d* / 10.3.36.* 12.09.02, 13:35
          O to chodzi, że nie moga. Nikt. co naśmieszniejsze, tej kasy by od nich nie wział. Taka już dziwna natura "panstwa", że lepiej nic nie widziec, udawac ze czegoś nie ma, niż miec z tym problem.
          Acha, nie mówie oczywiście o oficjalnych agencjach towarzyskich, tylko o paniach niezrzeszonych.
          • Gość: PEGAS Re: O ABOLICJI inaczej IP: gateway.d* / 10.3.36.* 12.09.02, 13:39
            No właśnie o te Panie niezrzeszone mi chodzi - oczywiscie Polki, ciekawe co
            dzisiaj sejm na to?? czy przewidział taki wariant jeżeli chodzi o nasze Panie.
            • Gość: NIN Re: O ABOLICJI inaczej IP: gateway.d* / 10.3.36.* 12.09.02, 13:45
              Kasa, która dostaja od klienta, w rozumieniu polskiego prawa nie jest dochodem, więc ich to nie dotyczy.
    • Gość: PEGAS Re: O ABOLICJI inaczej IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 08:14
      Handlarz narkotyków może złożyć deklarację abolicyjną i próbować zalegalizować
      swoje dochody. Według zaproponowanego przez resort finansów projektu nic mu za
      to nie grozi!
      Podatnicy, którzy zechcą ujawnić swe ukrywane dotychczas dochody i zapłacić od
      nich 7, 5 proc. podatek będą wypełniać specjalne deklaracje D-NU. Ministerstwo
      Finansów przygotowało już projekt tych deklaracji, ale przy okazji poważnie się
      pomyliło.

Błąd straszy on na stronie 4 w punkcie H: "Oświadczam, że zgłoszona do
      opodatkowania wysokość dochodu w żadnej części nie pochodzi z przestępstwa
      określonego przepisami Kodeksu Karnego. Oświadczam, że są mi znane przepisy
      kodeksu karnego skarbowego o odpowiedzialności za podanie danych niezgodnych z
      rzeczywistością".

Tymczasem w Polsce wiele przestępstw opisanych jest nie w kodeksie karnym, ale
      w innych ustawach. Na przykład handel narkotykami widnieje w ustawie o
      przeciwdziałaniu narkomanii, a przestępstwa giełdowe w prawie o publicznym
      obrocie papierami wartościowymi.

W praktyce oznacza to, że handlarz narkotykami mógłby złożyć taką deklarację.
      Gdy urząd skarbowy go prześwietli i wykryje, że jest handlarzem, a potem złoży
      zawiadomienie do prokuratury, handlarz powie po prostu: może i handlowałem
      narkotykami, ale przecież nie popełniłem przestępstwa określonego w kodeksie
      karnym. Wypełniłem deklarację zgodnie z prawdą. Nie będzie więc można go ścigać
      za złożenie fałszywej deklaracji.

Nie oznacza to, że handlarz zalegalizuje swoje dochody - w ustawie mówi się o
      wszystkich przestępstwach, a nie tylko tych z kodeksu karnego.

Zapytaliśmy minister Ożóg o punkt H deklaracji D-NU. - To ciekawe -
      odpowiedziała. Po chwili dodała - Ale to tylko projekt deklaracji. I co wy na
      to???????????
      • Gość: NIN Re: O ABOLICJI inaczej IP: gateway.d* / 10.3.36.* 13.09.02, 09:47
        Uważam, że to miło kiedy panstwo z troska podchodzi do obywatela. Kierujac się społeczna nauka kościoła pozwala na to, aby zbłakane owieczki powróciły na łono społeczestwa. I do czego to doszło. SLD-owcy wcielaja w życie chrześcijaskie idee.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka