Dodaj do ulubionych

Nabór na szkolenie dla douli

16.07.09, 13:35
Fundacja Rodzić po Ludzku organizuje szkolenie dla osób, które chciałyby profesjonalnie wspierać rodzące jako doule. Więcej informacji tutaj:
www.rodzicpoludzku.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=522:wspierajce-towarzyszenie-kobiecie-rodzcej-podstawowe-umiejtnoci-w-pracy-douli&catid=61:szkolenia&Itemid=1768
Obserwuj wątek
    • fizula Re: Nabór na szkolenie dla douli 19.07.09, 22:39
      Fajne szkolenie, ale...
      Z tego co wiem w wielu bardzo wielu polskich szpitalach, gdy jest
      mąż, nie może być już drugiej wspirającej osoby, np. douli. Druga
      sprawa: jeszcze chyba w naszym kraju mało znana jest pomoc douli.
      • soldie Re: Nabór na szkolenie dla douli 20.07.09, 12:41
        Super sprawa jak mąż nie ma ochoty z rożnych względów być przy porodzie (bo
        przecież nie musi chcieć). Wtedy taka doula jest nieocenioną pomocą. Pomoc mało
        u nas znana jak wszystko co dobre smile
    • kropkaa Re: Nabór na szkolenie dla douli 21.07.09, 20:19
      Myślę, że dobrą rzeczą w tej "instytucji" jest to, że doula pomaga
      nie tylko przy porodzie, ale i wspiera po.
      • soldie Re: Nabór na szkolenie dla douli 22.07.09, 23:09
        I pomaga się przygotować dosmile
        • pilka87 Re: Nabór na szkolenie dla douli 27.07.09, 21:43
          Chciałabym... Ale poczekam,aż będę starsza i bardziej dzieciata wink
    • ph78 Re: Nabór na szkolenie dla douli 29.07.09, 11:30
      Fajne, szkoda, że tak późno - wysłałabym Mamę, którą mam aktualnie
      zamiar zwerbować w miejsce przestraszonego męża do porodu domowego smile
    • hyris Re: Nabór na szkolenie dla douli 06.10.09, 14:23
      dostałam potwierdzenie zakwalifikowania się
      ktoś jeszcze się wybiera?
      • fizula Re: Nabór na szkolenie dla douli 06.10.09, 23:16
        Ja też się wybieram :o)
      • mala_ika Re: Nabór na szkolenie dla douli 07.10.09, 09:23
        I jasmile
        • 987ania Re: Nabór na szkolenie dla douli 07.10.09, 14:17
          ech, jak kiedyś obrabuję bank (albo wreszcie się uwolnię od dziecka i wrócę do
          pracy), to pójdę na różne fundacyjne szkolenia i konferencje i nie tylko... Ale
          niestety nie teraz sad Buuu
      • mamalina Re: Nabór na szkolenie dla douli 08.10.09, 03:55
        i ja (przy okazji debiutując na tym forum; witajcie!)
        • sziszaczek Re: Nabór na szkolenie dla douli 08.10.09, 15:06
          i ja świeżynka forumowasmile
          • sziszaczek Re: Nabór na szkolenie dla douli 14.11.09, 15:18
            ktoś jeszcze sie wybiera? smile
            • hyris Re: Nabór na szkolenie dla douli 14.11.09, 21:24
              ja, ale chyba coś pokręciłam, bo nie mogę wśród informacji które
              dostałam znaleźć programu "imprezy"
              miejsce tak, ale planu już nie sad
              ślepa jestem, upośledzona????
              • sziszaczek Re: Nabór na szkolenie dla douli 14.11.09, 23:02
                bo w tym mailu nie było programu tylko sam adres

ogólny program jest na www fundacji :

Program szkolenia obejmuje:

Dzień I
                • Informacje wstępne: „Kim jest doula?"
                • Ćwiczenia praktyczne: „Jak nawiązać kontakt z kobietą i zdobyć jej zaufanie"
                • Techniki relaksacji i oddychania
                • Techniki manualne cz. 1 (masaż)
                • Hormony i niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu
                • Narzędzia/Pomoce douli
                • Elementy audiowizualne

Dzień II
                • Jak zostać doulą w Polsce?
                • Pogłębianie świadomości ciała: wizualizacja, wchodzenie w kontakt z własnym
                ciałem (np. mięśniami dna miednicy) poprzez relaksację i oddychanie.
                • Techniki manualne cz. 2
                • Pozycje porodowe
                • Jak wspierać kobietę w II okresie porodu?
                • Rebozomassage
                • Elementy audiowizualne

Szkolenie prowadzą 2 doświadczone doule, instruktorki szkoły rodzenia z Holandii

tylko zastanawiam siena która h mamy sie tam stawic, w pon przedzwonie do
                fundacji i dowiem sie
                • hyris Re: Nabór na szkolenie dla douli 14.11.09, 23:35
                  no tyle też znalazłam, a muszę wiedzieć na którą i do której....
                  przynajmniej tyle wink choć jako ciężarówkę interesują mnie też bardzo
                  przerwy na posiłki wink
                  • mala_ika Re: Nabór na szkolenie dla douli 15.11.09, 12:08
                    Z tego co pamiętam, w mailu było że na 8:00 mamy być w sobotę i do 18:00.
                    BTW i mnie jako matkę karmiącą interesują przerwysmile
                    I jeszcze jedna ciekawostka: w so o 15:30 w fundacji STO POCIECH odbywa się
                    finał akcji WYPRAWA MAMA. Ciekawe jak to razem zagrasmile
                    • mamalina koleżanki kursantki, sprawdźcie stare maile 16.11.09, 13:56
                      w jednym z pierwszych są podane godziny:
                      „Godziny: sobota i niedziela 8.30 – 18.00
                      Recepcja szkolenia czynna od godziny 8.00, prosimy o wcześniejsze przybycie w celu dokonania formalności."

jak ktoś ma jakieś konkretne potrzeby (karmienie małego dziecka itp.) czy pytania, najlepiej zgłosić to organizatorkom mailem lub telefonicznie

będą przerwy kawowe i obiadowa, powinno udać się zgrać dzieciom i rodzicom z jedzeniem i piciem

z Wyprawą Mama na pewno będzie ciekawie, tylko żebyśmy się nie zagubiły w tłumie smile

pozdrowienia i do zobaczenia!
                      • sziszaczek Re: koleżanki kursantki, sprawdźcie stare maile 20.11.09, 19:41
                        czyli mzna z dzieciami przyjsc?
                        • mamalina najlepiej spytaj organizatorki… b/t 20.11.09, 20:17
                          • hyris Re: najlepiej spytaj organizatorki… b/t 20.11.09, 22:48
                            ja będę z jednym w brzuchu wink nie potrafię się jeszcze z nim
                            rozstać...
                            • marianna0077 No i jak? 26.11.09, 13:17
                              Dziewczyny, piszcie jak tam na szkoleniu bo czekam i się doczekać
                              nie mogę smile. Ja nie mogłam jechać, może następnym razem się uda,
                              jeśli będą następne razy. Tym bardziej ciekawi mnie: wartało się
                              wybrać?
                              • annairam Re: No i jak? 26.11.09, 13:56
                                Czekam na relacje z taką samą niecierpliwością. Temat i mnie osobiście bardzo,
                                bardzo interesuje a tym razem nie miałam możliwości się wybrać.
                                Piszcie!
                              • biedronka.z.sobotki tak : 26.11.09, 19:46
                                To ja pierwsza zaczne .

Warto
                                Warto i jeszcze raz WARTO

Mysle ze jest to taki mega kop i potwierdzenie dla tych które chcą ,
                                czują to w sobie ale sie wahają .

Cudowne pełne serca i ogromnej wiedzy trenerki Tea i Hannie .
                                Dużo ćwiczeń , masaze na czas samego porodu i przygotowujące .
                                Masaże rebozo - rozluzniajace i zamykajace po porodzie ( dla mnie to
                                była nowość masaże rebozo .Ten zamykajacy rewelacyjny .)
                                Dużo informacji o pracy ciała pod czas porodu o i o tym jak Nas
                                natura wyposazyła.

Fantastyczne dziewczyny - z całej polski .Klimat był cudowny .
                                Organizatorzy wywiazali się w 100% .Wszytko było zamkniete na
                                ostatni guzik.

Jestem bardzo szcześliwa że mogłam być , ze więcej wiem , że
                                poznalam wspaniałe dziewczyny .
                                Utwierdziło mnie to szkolenie i wzmocniło .

• ph78 Ja też chcę! 26.11.09, 20:58
                                  Jak czytam takie opisy, to mi całe zmęczenie po 15 godzinach z
                                  niemowlęciem odpływasmile
                                  • fizula Re: Ja też chcę! 27.11.09, 18:44
                                    No i dziewczyny, warto też w domu rodzić z doulą. Pojechałam na to szkolenie
                                    sama chcąc zostać doulą, ale wyjechałam z przeświadczeniem, że nawet taka stara
                                    wyga jak ja też zyskałaby rodząc z doulą (jeden poród szpitalny, dwa domowe).
                                    Także czy w szpitalu, czy w domu warto rodzić z doulą.
                                    Ja na spotkanie przyjechałam chora i osłabiona, a masaże i te "lulania" rebozo
                                    bardzo mnie wzmocniły, dały jakąś iskrę do wyzdrowienia, do lepszego
                                    samopoczucia. To jest fajne, że doula kontakt, masaże, swój "uspokajający"
                                    kontakt zaczyna już przed porodem i na samym porodzie nie kończy. Bardzo ważne
                                    wydaje mi się takie matkowanie matce.
                                    • 987ania Re: Ja też chcę! 27.11.09, 19:46
                                      Mnie bardzo brakowało douli, no i prawdziwej położnej.
                                    • ph78 Re: Ja też chcę! 28.11.09, 22:31
                                      Ach, mnie matkowała moja matka i choć doulą nie jest i żadnych
                                      magicznych technik nie zna, sprawdziła się w tej roli znakomicie.
                                      Także i ja przyłączam się do opinii, że rodzenie z jeszcze kimś prócz
                                      męża i położnej (którą miałam niczego sobie wink) to świetny pomysł.
                                      I zastanawiam się... był na szkoleniu ktoś z Łodzi?
                                • mala_ika Re: tak : 29.11.09, 16:57
                                  Ja mam bardzo podobne odczucia.
                                  Mi to bardzo w duszy gra. Długo trzeba by pisać.
                                  Jest jednak pewien wątek, który nie daje mi spokoju, a mianowicie matki w różny
                                  sposób odrzucone, czy to bardzo za młode na macierzyństwo, czy w domu samotnej
                                  matki, gdziekolwiek bądź...
                                  Czuję, że jest to taka przestrzeń życia społecznego "gdzie diabeł mówi dobranoc"
                                  i że trzeba się jakoś... zatroszczyć o te kobiety, o te maluszki
                                  Może to naiwne, ale wydaje mi się, że warto zadać sobie trud i w jakiś ogromnie
                                  dyskretny sposób towarzyszyć tak-trudno-rodzącemu-się-rodzicielstwu
                                  • annairam Re: tak : 29.11.09, 20:18
                                    Po każdym waszym poście wyrywa mnie jeszcze bardziej i żałuję, że tym razem nie
                                    mogłam. Mam nadzieję, że po sukcesie pierwszego szkolenia będą następne. Może
                                    wiecie jak to się zapowiada?

Mala_ika napisała: "Jest jednak pewien wątek, który nie daje mi spokoju, a
                                    mianowicie matki w różny
                                    > sposób odrzucone, czy to bardzo za młode na macierzyństwo, czy w domu samotnej
                                    > matki, gdziekolwiek bądź... "
                                    To często jest smutne i bardzo, bardzo nieświadome rodzicielstwo. Znam problem
                                    odrobinę z poprzedniej pracy - wiele młodych dziewcząt nie umie się odnaleźć w
                                    nowej roli. Nie maja wsparcia. Nie mają z kim rozmawiać. Pedagodzy i psycholodzy
                                    szkolni, w natłoku obowiązków i problemów wychowawczych, pobieżnie traktują
                                    akurat ten temat. Na pewno przydałyby się osoby, które porozmawiałyby z takimi
                                    młodymi dziewczętami. Te młode matki często nie mają zielonego pojęcia o tym co
                                    je czeka w czasie porodu, później, jak mają się zajmować dzieckiem, jak zadbać o
                                    siebie. Czasami wielkim zaskoczeniem jest ich kompletny brak znajomości
                                    podstawowych procesów fizjologicznych, swojego organizmu. I co najgorsze -
                                    prawie nikt z nimi na ten temat na poważnie nie rozmawia...
    • patka05 Re: Nabór na szkolenie dla douli 18.03.10, 11:33
      Czy ktoś orientuje się moze, kiedy bedzie następne szkolenie? Na stronach
      "Rodzić po ludzku" odsyla mnie do okna logowania a zalogować się nie można...
      • gos85 Re: Nabór na szkolenie dla douli 18.03.10, 11:57
        też jestem ciekawa tego.. na razie chyba nic nowego się nie dzieje.. sad
      • imbirka Re: Nabór na szkolenie dla douli 18.03.10, 12:08
        Na razie nic nie wiadomo. Jeśli będzie organizowane, to pojawi się w Aktualnościach, i w zakładce "szkolenia":
        www.rodzicpoludzku.pl/Szkolenia/
      • biedronka.z.sobotki Re: Nabór na szkolenie dla douli 21.03.10, 21:04
        Wczoraj pytałam osobiście i narazie nie ma szans na ponowne
        szkolenie z Trenerkami z Holandii sad Jesli by się cos cudem udało w
        tym roku zalatwic to było by duzo drozsze bo tamto było cześciowo
        dofinansowane .
        • touala Re: Nabór na szkolenie dla douli 15.09.10, 12:19
          Witam!
          W pierwszym kwartale przyszłego roku odbędzie się szkolenie dla osób pragnących pracować jako doula.
          więcej informacji na stronie Fundacji Rodzić po Ludzku
          www.rodzicpoludzku.pl/Szkolenia/Wspierajace-towarzyszenie-kobiecie-rodzacej-podstawowe-umiejetnosci-w-pracy-douli.html.
          • kropkaa Re: Nabór na szkolenie dla douli 15.09.10, 12:22
            Bez kropki na końcu!
            Szkoda, że w części dla zalogowanych.
            • annairam Re: Nabór na szkolenie dla douli 18.09.10, 21:21
              Kropko, spróbuj jeszcze raz.
              Udało mi się zwyczajnie otworzyć te stronę. Już wypełniłam formularz. Policzki płoną mi z ekscytacji i nadziei smile. Oby udało się zakwalifikować. Od poprzedniego szkolenia (niestety przegapionego z różnych względów osobistych) czekałam na podobną możliwość.
              • marcy_83 Re: Nabór na szkolenie dla douli 21.09.10, 20:42
                Ja też dziś wysłałam smile Mam ogromną nadzieję że mi się uda zakwalifikować, nie wiem tylko czy moje 2 cc nie będą przeszkodą sad
              • kropkaa Re: Nabór na szkolenie dla douli 21.09.10, 23:36
                No, poprawili!
                Kurczę, pewnie nigdy jako doula nie uda mi się towarzyszyć przy porodzie, ale szkolenie fajne!
                • mama.rozy Re: Nabór na szkolenie dla douli 23.09.10, 12:39
                  a czy gdzieś jest notka o kosztach kursu?bo nie mogę znaleźc,a dla mnie jest to niezwykle ważne...
                  • ala.81 Re: Nabór na szkolenie dla douli 28.09.10, 14:52
                    ja też sie wybieram wink

dzwonilam do fundacji i nie sa w stanie teraz okreslic kosztow..
                    • mama.rozy Re: Nabór na szkolenie dla douli 28.09.10, 22:09
                      to szkoda,bo dla mnie jest to jedyna bariera...
                      • ala.81 Re: Nabór na szkolenie dla douli 28.09.10, 23:51
                        podobno mniej niz to szkolenie z innej fundacji, które bylo linkowane na forum
                        • agnieszqa Re: Nabór na szkolenie dla douli 30.09.10, 08:37
                          w zeszłym roku koszt szkolenia 450 zł.
                          polecam, byłam
                          www.twojadoula.blogspot.com/
    • asiunia007 Re: Nabór na szkolenie dla douli 03.10.10, 14:18
      ja jadę a co mi tam wink właśnie wypełniłam formularz bo nareszcie dojrzałam do tego, że chciałbym się zaangażować w "takie rzeczy". P.s niedawno rzuciłam robotę i kto wie, może jeszcze zostanę położną, . na marzenia nigdy nie jest za późno wink idą za przykładem "takiej jednej:" z tego forum wink hi hi
      • gos85 Re: Nabór na szkolenie dla douli 14.10.10, 13:13
        ja też wysłałam zgłoszenie.. mam nadzieje że się zakwalifikuję..
    • gos85 Re: Nabór na szkolenie dla douli 21.10.10, 20:04
      Czy wiecie może do kiedy były/są przyjmowane zgłoszenia i kiedy mozna sie spodziewać ewentualnej informacji o zakwalifikowaniu się??
    • gos85 udało się :D 13.01.11, 22:58
      ja się dostalam na szkolenie smile
      Ktoś jeszcze??
      Myślę teraz co sprzedać albo zastawić żeby za szkolenie zapłacić wink ale i tak strasznie się cieszę!
      • 987ania Re: udało się :D 14.01.11, 01:47
        A ile ta przyjemność kosztuje?
        • annairam Re: udało się :D 14.01.11, 08:41
          Tez się dostałam i bardzo się cieszę smile

Koszt prawie 1000 zł (z vatem)
          • 987ania Re: udało się :D 14.01.11, 18:25
            Niestety na 1000zl to mnie nie stać. Dopiero przymierzam się do otwarcia mojej firmy jako doradca laktacyjny a z pensji szpitalnej to ... Ech. Nie ma to jak być pielęgniarką.
            • marcy_83 Re: udało się :D 14.01.11, 20:33
              Ja też się dostałam smile Fajnie będzie was poznac w realu smile
              Kurcza ja się z kolei zastanawiam jak to logistycznie rozwiązać, bo młodszego synka jeszcze muszę wziąć ze sobą...
              • kocurek366 Re: udało się :D 22.01.11, 21:22
                Witam wszystkich . Też właśnie udało mi się dostać na szkolenie w marcu jako Doula . Widzę ,że sporo nas będzie smile Już nie mogę się do czekać ..
                • gos85 Re: udało się :D 24.01.11, 19:41
                  Musimy jakiś znak rozpoznawczy zastosowaćwink
                  • kocurek366 Re: udało się :D 24.01.11, 21:13
                    no raczej big_grin ,tylko na razie brak pomysłu.. Może ktoś ma jakiś.. ???
                    • annairam Re: udało się :D 25.01.11, 20:53
                      Znak rozpoznawczy - koniecznie smile .
                      Z tego co wiem są dwa terminy. Napiszcie, na którym kto jest. Ja jadę 1-2 marca.
                      • kocurek366 Re: udało się :D 26.01.11, 09:27
                        Ja też jestem na 1-2 marca smile
                        • marcy_83 Re: udało się :D 26.01.11, 19:53
                          Ja 3, 4 - szkoda że się z wami minę...
                          • kocurek366 Re: udało się :D 26.01.11, 20:49
                            nie wiedziałam ,że są dwa terminy. .Chciałam was zapytać czy oprócz tego kursu idziecie jeszcze na jakiś??
    • kaakaa Metę mam w warszawie :-) 26.01.11, 21:44
      I polecam się szanownym zamiejscowym kursantkom smile Jeśli kto na dzieci nie uczulony wink
      • annairam Re: Metę mam w warszawie :-) 26.01.11, 22:34
        Kaaka, jeśli mówisz poważnie to taka meta byłaby spełnieniem marzeń smile. Głupio mi się tak wpraszać... Byłabym już bardzo wdzięczna po prostu za informację o czymś niedrogim i w porządku.Warszawa to dla mnie zupełnie nieznane miasto. Szczerze mówiąc nie wiedziałam jak zabrać się za szukanie noclegu...
        • kaakaa Serio! 27.01.11, 08:06
          Zapraszam na priv smile
      • monicus Re: Metę mam w warszawie :-) 27.01.11, 11:39
        no ja mam bardziej kompaktowo i balaganowo niz kaakaa, ale moge kanape udostepnic. meta przy metrze.
        • gos85 Re: Metę mam w warszawie :-) 27.01.11, 17:06
          Ja mam jeszcze bardziej kompaktowo i pewnie jeszcze bardziej bałaganiarsko a na dodatek spanie na podłodze jedynie więc głupio mi proponować..ale jeżeli któraś z Was będzie mimo to chętna to też zapraszam..smile
          • marcy_83 Re: Metę mam w warszawie :-) 27.01.11, 21:33
            Dziewczyny - znalazłam nocleg na ulicy stromej - czy możecie któras z was się orientuje jak daleko jest do frpl? Z w-wy to ja tylko centrum kojarzę niestety.
            Gdyby coś potrzebował mam namiary na noclegi w dośc przyjaznej cenie smile
            • asiunia007 Re: Metę mam w warszawie :-) 28.01.11, 13:39
              Ja niby też sie dostałam ale ta kasa trochę duża... zastanawiam się, no ale pokusa jest nie powiem....wink
              • gos85 Re: Metę mam w warszawie :-) 31.01.11, 09:51
                Kasa duża....ale można poprosić o rozłożenie na pół!
                • kocurek366 Re: Metę mam w warszawie :-) 31.01.11, 16:09
                  Dziewczyny i co z tym naszym znakiem rozpoznawczym ???? smile
                  • gos85 Re: Metę mam w warszawie :-) 28.02.11, 23:46
                    Do zobbaczenia dziewczyny!! Mam nadzieje że sie tam zidentyfikujemy jakoś wink
                    Wieczorem jutro możemy zrobić konsultację to może łatwiej się będzie rozpoznać smile

ja się już nie mogę doczekać big_grin
    • kaakaa A ja się pochwalę :-) 02.03.11, 09:26
      Miałam od wczorajszego wieczora do dzisiejszego ranka wspaniałego gościa! smile
      Zanocowała u nas Marianna! Miło mi było Cię gościć, Marianno! smile Zapraszam ponownie jeśli nadarzy się okazja - adres już znasz smile
      Innych też zapraszam jeśli tylko jesteście w stolycy. Może luksusów u nas nie ma, ale jakaś strawa i ciepły kąt zawsze się znajdą.
      • gos85 Re: A ja się pochwalę :-) 02.03.11, 21:07
        a ja miałam okazję Mariannę poznać osobiście też smile I żałowałam że jestem z Warszawy bo też bym chętnie poszła doCiebie nocować Kaakaa wink

Szkolenie było niesamowite, Dziewczyny prowadzące, z Holandii, fantastyczne Babki, z ogromną wiedzą i super energią. Dziewczyny biorące udział w szkoleniu też świetne, z energią, widać że zaangażowane, kilka dziewczyn które są położnymi i chciały się też dokształcić w kierunku doulowania.. Dużo praktycznych wskazówek, masaż dla Ciężarnej na czas ciąży i na poród.. napisze jeszcze tylko dziecko mi weszlo na kolana teraz..
        • kocurek366 Re: A ja się pochwalę :-) 03.03.11, 11:14
          Ja żałuję ,że były ,tylko dwa dni.. Warto było na pewno być na tych zajęciach . Organizacja SUPER tylko Ci sponsorzy nie mieli z nami łatwo ha ha big_grin
          • kaakaa Re: A ja się pochwalę :-) 03.03.11, 15:55
            Coś słyszałam w kwestii tych sponsorów... hi, hi... A toście ich przerobili... wink No i dobrze, niech wiedzą, że są również świadome osoby, którym nie tak łatwo kit wcisnąć. smile
            • kocurek366 Re: A ja się pochwalę :-) 03.03.11, 16:50
              masz może namiar na Marianne ? Nie wiem czy jej dobrego maila podałam ;/ z tych wrażeń big_grin moje gg 7804218
              • annairam Re: A ja się pochwalę :-) 03.03.11, 22:46
                A ja miałam świetny nocleg. Tak samo się z niego cieszyłam jak ze szkolenia smile. Jeśli nie bardziej smile smile . Kaakaa to kobieta cudowna a jej rodzinka wspaniała. Mam też nadzieję, że zaraziła mnie "tym lub owym" ale to na razie tajemnica wink
                Teraz moja rodzinka mi zazdrości i czeka na gości z Warszawy!

Kilka słów o szkoleniu.
                Było inspirująco. Prowadzące z Holandii - świetne, bardzo energetyczne i z ogromną wiedzą. Żałowałam, że to były tylko dwa dni. Szczególnie cenne dla mnie były zajęcia praktyczne - przełamanie bariery kontaktu fizycznego z kobietą ciężarną i rodzącą, masaże, masaż Rebozo, kontruciski, kierowanie oddechu rodzącej.
                Wiem, że teoria też była bardzo potrzebna, ale po lekturze naszego forum i lektur tu polecanych - nie było wielu odkryć. Zawsze jednak była powtórka wink
                Na koniec zaś pobeczałam się, oglądając piękny film.

Teraz gotuje mi się w głowie od pomysłów na działanie smile

Kocurku, listę mailingową właśnie wysłałam. Gdyby do Ciebie nie doszła, daj znać na mojego gazetowego.
                • annairam Re: A ja się pochwalę :-) 03.03.11, 22:52
                  Zdradzę jeszcze, że forumowo było jeszcze bardziej owocnie. Dodatkowo wspierała nas nasza tłumaczka smile

Dziewczyny, pozdrawiam z serca i odwagi w działaniu smile!
                • kocurek366 Re: A ja się pochwalę :-) 04.03.11, 16:13
                  listę dostałam B: ) więc luz szukam dziewczyn teraz na facebooku big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka