ioki9 06.04.07, 12:39 No to teraz pochwalcie się jaki macie widok z balkonu??? Bo mój BEZNADZIEJNY! Prosto w okna sąsiadów - dlatego muszę się konkretnie zasłaniać i kamuflować ;p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usianka Re: Widok z balkonu :)))) 06.04.07, 13:39 Plac zabaw i dalej kolejny blok. Ujdzie Odpowiedz Link
koofel Re: Widok z balkonu :)))) 06.04.07, 20:41 a ja nie narzekam.IX piętro.Owszem oczy zachaczają o dwa 4 piętrowe budynki ale potem tylko zieleń,zieleń a,że miasto ,patrząc z mojego balkonu pnie się w górę,wygląda jak jedna zielona góra.Wieczorem też śliczne,tysiące migających światełek. Odpowiedz Link
wilkolaczka Re: Widok z balkonu :)))) 07.04.07, 14:36 ale Ci zazdroszcze - zawsze marzylam zeby miec taki widok :o) moze kiedys awansuje z mojego 3 mietra na 9 lub jeszcze wyzej :o) hmm a jaki ja mam widok? hmm a jednej strony budowa cos strasznego!!! od 6 rano taki halas ze ciezko sie w domu rozmawia + sasiedzi z blokow na przeciwko spacerujacy z psami ktore zostawiaja mnostwo "niespodzianek" na chodniku hmmm no a z drugiej strony nastepny blok mieszkaniowy oczywiscie za blisko ( ja bym go pol kilometra dalej wybudowala ) i "kochane panie sadziadki" wiecznie zatroskane cudzym losem wiszace w oknach + kobieta i pies z parteru z takimi samymi fryzurami a'la foxterier ehhhh marzy mi sie domek and jeziorem gdzies daleko od cywilizacji w ciszy wsrod spiewu ptakow .... Odpowiedz Link
asdaa Re: Widok z balkonu :)))) 07.04.07, 17:42 Plac zabaw, za nim bloki, mało zieleni, chociaż mieszkam na osiedlu mającym w nazwie zieleń.... Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: Widok z balkonu :)))) 09.04.07, 11:09 A u mnie wreszcie fajny widok: na kanałek i topole,a za nimi jakies chaszcze i zarosla. Nieco z boku jest niski blok, ale widać tylko kawałek ściany. Jestem teraz zachwycona widokiem, bo do niedawna miałam pod oknem Puławską i tramwaje + bazar. Odpowiedz Link
jelyfish Re: Widok z balkonu :)))) 10.04.07, 14:02 Widok mam hmmm... dyskusyjny Owszem, z okna widać rzekę, ale pod balkonami znajduje się mnóstwo ogródków niby-działkowych. Każdy z nich jest niestety ogrodzony byle czym- a to kawałkami desek, a to jakimś drutem kolczastym, czy starymi sztachetami... Do tego pełno wiader, kubełków, jakiegoś badziewia, ogólnie daje to efekt wielkiego śmietniska. Pół biedy latem, kiedy mimo wszystko jest zielono, kwieciście, ale jesienią i zimą- tragedia, aż nie chce się wyglądać za okno. A co gorsza, spółdzielnia nie może sobie poradzić z tymi bałaganiarzami. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Widok z balkonu :)))) 12.04.07, 06:56 Przebiję wszystkich. Z jednej strony Giewont i Czerwone Wierchy, z drugiej Zachodnie Tatry a z trzeciej polana z krokusami i lasem. Można zazdrościć, czy nie mam racji? Odpowiedz Link
jelyfish Re: Widok z balkonu :)))) 12.04.07, 10:07 Proszę Cię... za taki widok dałabym sie pokroić Odpowiedz Link
koofel Re: Widok z balkonu :)))) 12.04.07, 20:57 Oj masz rację.Jest czego zazdrościć.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kleopatryx Poprawa widoku z balkonu - lista pomysłów 16.04.07, 09:30 Wymyśliłam kilka dni temu, że posadzę bluszcz pnący przy latarni i przy bloku (bloczku?) sąsiadów. Oni nie będą mieć nic przeciwko, bo mają tylko suchy trawnik, a kiedy bluszcz się rozrośnie mnie (lub kogoś kto zamieszka w moim mieszkaniu) będzie cieszył piękny widok. Już widziałam też w innej dzielnicy wrocka 3 latarnie obrośnięte bluszczem zimozielonym z takimi żółtymi cętkami na liściach. Wyglądało zachęcająco. Latarnia okazała się atutem mieszkania.... Pocięłam mój bluszcz na kilka pędów i czekam aż się zakorzeni.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
pinos Re: Widok z balkonu :)))) 16.04.07, 16:31 Bloki - nie za blisko - ale też uliczka międzyblokowa. Ale można usadzić się ciut bokiem i już lepiej... Niemniej jednak celem jest takie ukwiecenie balkonu, żeby nie trzeba było tego zwroku odrywać... Odpowiedz Link
mazda25 Re: Widok z balkonu :)))) 18.04.07, 07:28 Na szczescie nie mieszkam w duzym miescie ani na blokowisku i dlatego moj widok z balkonu cieszy oko.Widze ogrod i bawiace sie ptaki,a dalej lake,na ktora chetnie chodza wszystkie koty z okolicy,a latem pasie sie maly konik.W oddali na choryzoncie zieleni sie sciana lasu-wspaniale miejsce na codzienne spacery.Teraz jest szczegolnie pieknie,bo wszystkie drzewa i krzewy stoja w kwiatach.Wszystkim rzycze takiego widoku. Odpowiedz Link
katarzyna.bn Re: Widok z balkonu :)))) 19.04.07, 00:48 No to się chwalę z okna: balkonik z doniczkami wiszącymi.. narazie mało co w nich widać, ale już niedługo.. z balkonu: blisko - ogród (trawa + drzewa z takim małym oceglonym owalem z trawką ozdobną i innymi roślinkami) w oddali - domy, ogrodzenia itd. , a podnosząc trochę wzrok widzę góry, kamieniołom i krzyż święcący w nocy na "chrobaczej łące", no i wczoraj to błękitne niebo.. boooosko Odpowiedz Link
biealka Re: Widok z balkonu :)))) 19.04.07, 11:54 Na pierwszym planie plac zabaw a dalej park oruński, na szczęście plac kończy się skarpą i nic już nie zbudują, więc ten widok jest na wieki Za parkiem, który jest niżej i widać go pieknie z góry, mamy widok na zielone górki i dolinki z prawej strony a z lewej Trakt Świętego Wojciecha, czyli szeroką ulicę prowadzącą z Gdańska do Pruszcza. Wieczorem wygląda fantastycznie. Odpowiedz Link
lilkadesign Re: Widok z balkonu :)))) 19.04.07, 12:40 a ja 10te pietro i nieograniczony widok na cale miasto az po horyzont, a z drugiego pokoju widok na pola, nawiasem mowiac mieszkanie kupione chyba z powodu tego widoku Odpowiedz Link
sieela Re: Widok z balkonu :)))) 19.04.07, 14:14 Czwarte piętro (ostatnie); z jednej strony bloki i z drugiej.Ale zieleni sporo.I dlatego ... działka 30 km nad jeziorem pod laskiem. Odpowiedz Link
nastja Re: Widok z balkonu :)))) 20.04.07, 11:21 góry, a dokładniej Beskidy pięknie mi wschodzi słoneczko zza wzgórz. bliższy widok to kawałek łąki, parę starych dzrew za łąką a dalej małe osiedle szeregowców - zasłonięte latem przez drzewa Odpowiedz Link
nastja Re: Widok z balkonu :)))) 20.04.07, 11:22 a! dodam że mieszkam w bloku, na 2 piętrze Odpowiedz Link
agataka1 Re: Widok z balkonu :)))) 06.05.07, 23:31 No to ja mam b. ładny widok z balkonu. Mieszkam wysoko (7 piętro ale to jakby 10,11 bo wcześniej były 4 piętra niezabudowane a teraz są mieszkania) i jak przychodzą znajomi i są na balkonie to część robi sobie fotki ogrodu jaki ma pod 4 piętrowym blokiem 1 Pan. Wszystkie drzewa są jak pomniki i uformowane, krzewy też w jakieś rzeźby, trawka regularnie koszona, mnóstwo kwiatów no i te rzeźby! Z tyłu tego bloku też są poprzycinane piękne drzewa i krzewy a sąsiedzi z klatek obok odgapiają i próbują tworzyć podobne ogródki. Jak pisałam wcześniej często ludzie robią tam zdjęcia i widuję często ludzi, którzy specjalnie przychodzą zobaczyć jak to wszystko wygląda. zresztą ten Pan o ile dobrze wiem ma dofinansowanie do zużytej wody. W końcu to dzięki niemu spółdzielnia ma jeden z najładniejszych podwórek we Wrocławiu. Acha z balkonu mam też widok obok tego ogrodu na dość duży plac ala park z boiskiem i placem zabaw i widok na prawie cały WrocławJak znajdę jakieś zdjęcia, które robił szwagier z balkonu to wkleję. Teraz idę spać. Odpowiedz Link
mili_vanili Re: Widok z balkonu :)))) 07.05.07, 08:46 widok z tarasu - na taras sąsiadów zejdę kilka stopni niżej, na ogród - z dwóch stron betonowy płot (jakoś te 60m wolno zarasta roslinami ...) Odpowiedz Link
ixeska Re: Widok z balkonu :)))) 07.05.07, 22:51 Plac zabaw i bloki, zieleni nieco. Ale jak się trochę wychylę ) to las. Nasze osiedle jest w lesie i ogólnie jest ok. Latem widzę tylko tropikalną burzę swoich kwiecistych podopiecznych. I o to chodzi!!!! Odpowiedz Link