zete 20.04.07, 08:43 Kupiłam nasiona rucoli, żeby ją posiać w skrzynkach, bo bardzo lubię surówkę z tą roślinką. Zastanawiam się tylko, czym ją nawozić, żeby potem mozna było jeść. Bez dodawania nawozów pewnie nie bedzie rosła. Moze coś [pradzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teodozja_z Re: rucola 23.04.07, 02:47 Mam rucolę w ogrodzie. Rośnie jak oszalała. Kiedy ją kupowałam (sadzonka), było wyraźnie napisane, że to roślina jednoroczna. Kiedy na wiosnę pojawiła się znów w moim ogródku, byłam zaskoczona, bo ziemię mam tam gliniastą, kamienistą, nieurodzajną, a zimy ostre (góry). Byłam przekonana, że mi zimą zmarznie i już się nie pojawi na wiosnę. Ale trwa na swoim stanowisku już od kilku lat, sama się co sezon odnawiając Odpowiedz Link
zete Re: rucola 23.04.07, 22:43 Dziękuję. Jak myślisz, w skrzynkach na balkonie bedzie rosła? Ale co z nawożeniem? Odpowiedz Link
jadwiha Re: rucola 25.04.07, 10:28 U mnie rośnie tak jak u Teodozji. Nie zajmujemy się rucolą, nie nawozimy, nie dbamy szczególnie a rozrasta się jak szalona. Jeśli w skrzynkach będzie słabo rosła może zastosuj naturalny humus. Smacznych sałatek Odpowiedz Link