creatives 06.03.07, 21:43 Kupiłam ost Rucole i nie mam pomysłu na nia...jezeli macie jakies psarwdzone przepisy to prosze o padanie i z góry dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sihaja82 Re: RUCOLA 06.03.07, 21:57 hm... proponuje Ci dodanie rucoli do jakiejs salatki, razem z salata lodowa... sama jest raczej gorzka. moze z feta? albo lososiem wedzonym? Odpowiedz Link
jooza Re: RUCOLA 06.03.07, 22:12 Uwielbiam rukolę. Robię ją z z fetą lub mozzarellą (kroję w małe kosteczki), dodaję małe pomidorki koktajlowe (albo normalne, słodkie) pokrojone na pół oraz pieczoną pierś kurczaka lub wołowinkę (też małe kawałki). Skrapiam łyżeczką octu balsamicznego i szczypta pieprzu. Pycha. Odpowiedz Link
gaapa Re: RUCOLA 07.03.07, 13:21 ja robilam z parmezanem,z pomidorami i pomarancza i z odrobina sosu winegret.rukola mi smakuje,ma taki specyficzny smak.troche podobna do cykorii.ale tez szukam pomyslow jesli chodzi o saltaki z rukola wlasnie Odpowiedz Link
bikenbok Re: RUCOLA 08.03.07, 14:05 fantastyczna do kanapek i jajek, super do szynki po parmeńsku, mozna wrzucić na smażące się jajka... świetna w połaczeniu z suszonymi pomidorami, najlepsza sałatka z rukoli ever to (w tej kolejności!!!) rucola, oliwa, parmezan... dobra tez na pizzy, ale o tym zapomnij)) Odpowiedz Link