Dodaj do ulubionych

Bratki na giełdach

01.03.08, 17:01
Powiedzcie, dobrzy ludzie, czy w Warszawie też?
Obserwuj wątek
    • kasiatt Re: Bratki na giełdach 01.03.08, 22:34
      co tez?smile
      • yoma Re: Bratki na giełdach 01.03.08, 23:18
        Dziewczyny piszą, że są już na giełdach bratki, więc pytam, gdzie. Osobliwie
        Wawa mnie interesuje.
        • kasiatt Re: Bratki na giełdach 02.03.08, 08:46
          wybacz dzisiaj juz zrozumialam pytanie, wczoraj byla pozna pora.smile)
          zobacze dzisiaj w ogrodniczym to napisze Ci. W Tesco szykuja sie juz
          do wiosny.
          • usianka Re: Bratki na giełdach 02.03.08, 15:47
            W LeroyMerlin w Białymstoku maja juz bratki - ale przy kasach wink Na
            zewnątrz jeszcze nic nie ma.
            • sylwia.ax Re: Bratki na giełdach 05.03.08, 10:09
              W W-wie nie ma, ani na bazarku, ani w Obi (dzwoniłam i nie wiedzą
              kiedy będąsad
              A poza tym znów mamy zimę.
              • yoma Re: Bratki na giełdach 05.03.08, 12:31
                No mamy...

Ale już niedługo, mówią. Ostatnie podrygi.
                • kasiatt Re: Bratki na giełdach 07.03.08, 14:53
                  Nigdzie jeszcze nie widzialamsad zimno sie zrobilo.Moze trzeba
                  podjechac do tyopwo ogrodniczych.
                  • yoma Re: Bratki na giełdach 07.03.08, 17:03
                    Ni mo. Dlatego o giełdy pytam... sad
                    • annb u nas w obi są 07.03.08, 19:26
                      ale to nie gielda
                      ale skoro mamy globalizacje do moze w warszawie tez w obim sa?
                      co?
                      • yoma Re: u nas w obi są 07.03.08, 19:36
                        Szczerze mówiąc jakoś nie mam zaufania do obiego. Ale dzięki...
                        • kasiatt Re: u nas w obi są 07.03.08, 19:43
                          moim ulubionym centrum ogrodniczym jest to przy kanale zeranskim
                          niestety nazwy niepamietamsad
                          Tam jest duzy wybor wszystkiego, moze sie wybiore w ten weekend i
                          zrobie juz jakies zakupy.smile
                          • yoma Re: u nas w obi są 07.03.08, 19:47
                            To daj znać, jak jest i co jest smile Dla mnie to zupełnie drugi koniec miasta, ale
                            czego się nie robi dla balkonu smile
                            • effi007 Re: u nas w obi są 16.03.08, 09:19
                              kupiłam brateczki wczoraj w Warszawie w ogrodniczym sklepie al
                              krakowska róg 17-stycznia w cenie 1,80. mają duży wybór kolorów.
    • mili_vanili w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 08.03.09, 19:26
      W jednym z marketów kupić już można bratki, stokrotki i
      niezapominajki 9,90 za 10 sztuk.
      • yoma Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 09.03.09, 18:44
        Rozmawiałam dzisiaj z panią kwiaciarkoogrodniczką i ona mówi, że bratki i
        stokrotki już są - ale boi się sprowadzić stokrotki, bo zimno, a bratki, bo kto
        to przy takiej pogodzie kupi. Pocieszyłam ją, że wariatów nie brakuje... smile
        • bakali Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 09.03.09, 19:33
          U mnie w sklepach jest zatrzesienie bratkow - zaczynam nawet podejrzewac, ze w
          tym roku wyparly prymulki, bo sa wszechobecne. Ceny: 1,50 - 2 zl za sztuke.
          Zapraszam na Pomorze wink
          • yoma Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 09.03.09, 20:04
            Dzięki, ździebko daleko smile Tydzień jeszcze wytrzymam, na razie mam skrzynkę i
            donicę prymulek i cebulowych, zawsze coś.

I groch posiałam.
            • bakali Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 09.03.09, 20:10
              Groch - ja tez smile
              • yoma Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 09.03.09, 21:48
                A potem się stoi na balkonie i podskubuje smile
                • bakali Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 11.03.09, 08:57
                  Wracając do bratków, wczoraj w centrach ogrodniczych w moim mieście pojawiły się
                  bratki drobnokwiatowe. Całe zatrzęsienie, do wyboru, do koloru. Nadal zapraszam
                  na Pomorze smile
                  • yoma Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 11.03.09, 09:41
                    No - bo zaraz wskoczę w pociąg smile
                    • gabula777 Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 11.03.09, 21:57
                      Bratki lepiej sadzić wcześniej, ładnie sie ukorzenią i lepiej nie czekać aż
                      przerosną w tych malutkich doniczkach dodatkowo nieco zaniedbane przez obsługę w
                      sklepach.W zeszłym roku kupiłam zaraz po świeżej dostawie, a za nieco ponad
                      tydzień te same bratki u mnie ślicznie się rozrosły zaś w sklepie z tej samej
                      dostawy nadawały sie już do wyrzucenia, listki zrobiły im sie fioletowe. Nic
                      bratkom nie bedzie nawet jak nieco chłodno jest, inna sprawa, ze wielu nie ma
                      wtedy do tego chęci
                      • kfffiatek Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 12:48
                        Wybaczcie moje może głupie pytanie- wy te bratki i co tam jeszcze to sadzicie
                        już do doniczek na balkonie??? Przecież zima jeszcze i rano 0 stopni za oknem?
                        Nie zdechna wam? Czy na razie trzymacie toto w domu?
                        • bakali Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 12:49
                          Bratki lubią chłód, mogą spokojnie z prymulkami już rosnąc na balkonach.
                          • yoma Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 12:51
                            Zgadza się. Nawet jak śnieg na nie popada, nic im nie będzie.

I żonkile, krokusy, takie tam... smile
                            • kfffiatek Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 12:55
                              Kurde, cuda jakieś smile

Jadę po prymulki smile
                              • kfffiatek Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 15:41
                                No dobra, posadzę te prymulki i będą sobie rosły, kiedy właściwie przekwitną? Bo
                                zaraz trzeba będzie co innego w doniczki wsadzać a balkon ma przestrzeń
                                ograniczoną.

Jak długo trzymacie te prymulki w doniczkach? I co robicie z nimi jak
                                przekwitną? Ja mogę w sumie rodzicom w ogródku posadzić...
                                • bakali Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 16:07
                                  Dokładnie, po przekwitnięciu prymulki można wysadzić w ogródku, nawet pod jakimś
                                  krzakiem albo na trawniku, będą kwitły co roku.
                                  A na balkon - jak już przekwitną, wiosna powinna się zacząć na dobre i wybór
                                  będzie duży. Możesz ratować się jeszcze bratkami, one tez mogą stać na zewnątrz
                                  kiedy jest chłodno. Jesli wsadzisz im do doniczki cebulki jakichś wiosennych
                                  kwiatów, to po przekwitnięciu bratków masz szansę na nowe roślinki na ich
                                  miejsce. Kombinuj smile
                                  • kfffiatek Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 16:27
                                    Dzięki smile

Wyczytałam tż na jakimś forum żeby te prymulki na noc szmatką przykrywać, żeby nie przemarzły. Stosujecie takie czary?
                                    • yoma Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 18:21
                                      Ja nie.

Im bardziej szkodzi zimny wiatr niż zimno jako takie; te, które mam na Wsi w
                                      gruncie, kwitły sobie wesoło pod śniegiem, śnieg stopniał, kwiaty się pokazały.

A na zdrowy chłopski, jeszcze by tego brakowało, żeby ta szmatka do prymulek
                                      przymarzła...
      • kasiak37 Re: w ubiegłych latach temat już kwitł :) up! 13.03.09, 22:43
        ale zdzierstwo.U mnie 10 sztuk kosztuje 1.39e.
    • yoma Re: Bratki na giełdach 13.03.09, 18:19
      Mam! Mam!

bratki

ale jeszcze trzeba będzie dokupić smile
      • bakali Re: Bratki na giełdach 30.04.09, 21:00
        Przedstawiam moje monstrualne bratki miniaturowe: co rano przecieram oczy ze zdziwienia, ile urosly w nocy smile

26.03 - urocze malutkie braciszki:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/ed/vhwc/dYJz55MT5g6AFovuMB.jpg

24.04 - te same, ale juz zadziwiajacych rozmiarow - kto znajdzie gozdzika? big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/ed/vhwc/ATBbYVWVBmFeobVnuB.jpg

Rozrosly sie, cholery, i zagluszaja wszystko wokol. Na jednym krzaczku jest po 35 kwiatow. Szok smile

• kfffiatek Re: Bratki na giełdach 01.05.09, 22:37
          Jakie piękne.......

A moje prymulki zaczynają przekwitać, jutro wywożę je do rodziców. Z bratkami
          spróbuję w przyszłym roku. A tej nieszczęsnej maciejki nie ma już nigdzie! Nie
          wiem, czy wszystko wykupili czy co? Jutro skoczę do kolejnego sklepu uncertain
          • bakali Re: Bratki na giełdach 02.05.09, 09:24
            Moja prymulka kwitnie jak szalona i wciąz tworzy nowe pączki.
            A maciejka to u mnie najpopularniejsze nasionka w ogrodniczych, zatrzęsienie jej
            jest wszędzie.
            Może wymienimy się na pomidorki...? big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka