kasiatt 08.06.08, 19:17 Witam po dlugiej przerwie. Nie mialam dostepu do kompa( Na moich balkonowych uprawach jest pelno różnegoświństwa ( Zrobilam oprysk i teraz czekam na efekty, czy zadziala? Czy Wy też macie tyle świństwa na roślinach czy ja mam takiego pecha??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia.ax Re: przedziorek, mszyca, pleśń:((( 09.06.08, 12:57 U mnie na razie mączniak na rózy walczę od 3 tygodni, cięcie pędów, 3 opryski i nie mogę się tego pozbyć. Odpowiedz Link
magdalenka_06 Re: przedziorek, mszyca, pleśń:((( 24.06.08, 10:46 ja mialam i przedziorka i mszyce, i mam jakas dziwna plesn na ziemi w surfiniach - nie wiecie jak moge sie tego pozbyc? Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: przedziorek, mszyca, pleśń:((( 24.06.08, 12:30 Mączniak dalej górą.Choć zmieniłam preparat i w sumie już było 5 oprysków, POrażka totalna ta róza, chyba musiała być jakas trefna bo tylko ona choruje i tylko ona była kupowana w innym centrum ogrodniczym. Poza mączniakiem w ziemi przy rózy mamy robale Wywalę tę różę, bo nic z niej będzie.Tylko poczekam jak lawenda przekwitnie (rosną w jednej donicy) zeby lawnedy nie uszkodzić. I jeszcze mamy mszyce na kocankach. ale wydaje się ze po aphisolu jest trochę lepiej. Teraz mam stres, bo jadę na 3 tygodnie na wakacje i boję się, ze jak wrócę to robactwa i grzybów bedzie więcej niż roślin, bo mama będzie tylko podlewać (choć oczywiście jestem jej za to wdzięczna). Odpowiedz Link
gabula777 Re: przedziorek, mszyca, pleśń:((( 24.06.08, 21:41 Zebrać wierzchnią część ziemi i dosypać świeżej zmieszanej z piaskiem. Odpowiedz Link