rajka7 17.06.09, 04:02 moj balkon jest od polnocnowschodniej strony, wiec tylko rano jest troche slonca a ja tak chcialabym miec stokrotki i maciejke... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfffiatek Re: balkon bez slonca 17.06.09, 16:20 Próbuj! niczym się nie zrażaj Mój balkon jest dokładnie taki sam, no może jeszcze późnym wieczorkiem kawałek słoneczka wpada na krawędź poręczy A mam już na nim tyle kwiatów, że nie mieszczę się z niczym Czy maciejka zakwitnie to się dopiero okaże bo późno posiałam ale też daje radę! Jak wrócę do domku to postaram się wrzucić jakąś fotkę co udało mi się zmontować w tej ciemnicy Nawet pomidorki koktajlowe mi na nim kwitną, pewnie będzie ich mniej niż na słonecznym balkonie ale jakoś trzeba sobie radzić Odpowiedz Link
kfffiatek Re: balkon bez slonca 19.06.09, 15:42 Wrzucam kilka fotek na dowód że balkon bez słońca też może być kolorowy No może na razie bardziej zielony ale do sierpnia jeszcze daleko Odpowiedz Link
moonalisa Re: balkon bez slonca 20.06.09, 23:18 mam cienisty,północny taras,od zawsze kwitną na nim fuksje,niecierpki,lobelie,begonie(polecam odmianę dragon-wielki rozłożysty krzew),w donicach wieloletnie:wionobluszcze,camelia-mogą też hortensje,funkie z pięknymi liśćm,iglaczki. Odpowiedz Link
bakali Re: balkon bez slonca 21.06.09, 19:43 ...mieta, maciejka, niezapominajki, trawy ozdobne, bambus - na moim wschodnim balkonie maja sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link
ixeska Re: balkon bez slonca 25.06.09, 19:54 Kffffiatek !!!!! Jaka tęcza!!! Ja pierdziu!!! Piękna!!!!! Yoma wrzuć to zdjęcie na górę forum, bo ja jestem antytalent, pliiiis. Kfffiatek zgodzisz się? Odpowiedz Link
bakali Re: balkon bez slonca 26.06.09, 13:53 Kfffiatku, piekne kwiaty ma Twoj wilec. I oliwkę w doskonałym zdrowiu widzę... A pomyśleć, że jeszcze niedawno byłaś taka zielona jak Twój balkon Odpowiedz Link
kfffiatek Re: balkon bez slonca 28.06.09, 12:01 Dzięki dziewczyny Tęcza była rzeczywiście piękna, na zachodzie świeciło słońce a na wschodzie było oberwanie chmury, taki ten nasz czerwiec.... Nie chcę spamować forum dużą ilością zdjęć, ale przynajmniej się pochwalę ze kwitnie mi jeszcze gipsówka (ma miliony kwiatków a sądziłam ze sadzoneczka taka mała to i mało kwiatków będzie Kwitną mi też pomidorki, tawułka, tykwa!!! miała juz 5 kwiatów ale chyba same męskie (nie widzę między nimi różnicy) Wszystkie niecierpki (jakieś 40 sztuk). Czekam z niecierpliwością na maciejkę i rumianki Ach i na heliotropy, w końcu ruszyły z miejsca i są naprawdę porządne, ale kwiatów jeszcze nie mają. Aha - właśnie zaczynają kwitnąć tytonie Nie mogę się doczekać tego zapachu Najdziwniejszy jest wilec- kwiaty kwitną tylko jeden dzień, za to codziennie jest kilka nowych ale prawie zawsze kwitną w jednym kolorze- albo różowe, albo błękitne, albo granatowe dziś mamy dzień granatowych Odpowiedz Link