Dodaj do ulubionych

marudzaca 8-latka

06.10.10, 15:08
wklejam tutaj watek bo na starszym dziecku zero odzewu,ja chce wiedziec czy tylko ja mam taki egzemplarz czy inni tez: czy wasze corki 8-letnie tez tak ciagle marudza i jecza? bo moja prawie caly czas, ciagle jest niezadowolona( zaczyna sie od porannego wstawnia bo chce jeszcze spac a konczy na pojsciu do lozka bo chce jeszcze posiedziec ) i nic jej sie nie podoba, do tego nie chce sie uczyc , nie chce odrabiac lekcji, musze jej sto razy powtarzac i stac nad nia bo inaczej zaraz zajmuje sie czym innym, najchetniej to by tylko ogladala tv albo siedziala przy komputerze, niczym sie nie interesuje, nie ma hobby , wszystko jest na chwile np : wymysla ze chce grac na gitarze , jak ja zapisalam to po paru lekcjach jej sie znudzilo, kolezanka chodzi na siatkowke to i ona chce , a po kilku tyg juz jej sie nie podoba, jak jest u was? to taki wiek i wyrosnie z tego czy taki charakter ( tatus tez jest z tych marudzacych wink)?

Obserwuj wątek
    • patrytka Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 15:11
      czy Ty czasem mojej corki nie opisujesz??? dokladnie ten sam temat przerabiam,co bym nie powiedziala to jek i pretensje,ze tak a nie inaczej....wychodze z siebie i staje obok-10 razy dziennie...
    • ma_dre Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 15:35
      Odetnij ja od ekranow to jej przejdzie. Tez tak mam. Czasem urzadzamy "dzien bez ekranu" i o dziwo, od razu jest lepiej!
      • zawszexyz Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 18:51
        ona ma wyznaczony czas na tv i komp bo jakby sama miala decydowac to by siedziala non stop, ona np jeczy ze nie chce isc na dwo ale jak juz pojdzie bo potem nie chce wracac, albo jak idzie sie kapac to jest tak samo, mnie to strasznie denerwuje , to jeczenie przed kazda czynnoscia
    • marzeka1 Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 18:57
      Taki charakter, ważne chyba, jak będziesz na to reagować, np. zamiast 100 razy powtarzać i jęczeć: "zrób lekcje"- krótko: komputer/telewizor włączysz dopiero, gdy będą odrobione lekcje. I koniec, nie zrobi, poniesie konsekwencje.U mnie to działa, synowie wiedzą, że nie odpuszczę i nie pozwolę na gry/filmy, dopóki nie będą np. lekcje zrobione.
    • kropkacom Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 18:58
      Obstawiam charakter. Córa też marudzi, ale co dziwne w szkole jest bardzo ok tongue_out a gra na flecie też jeszcze bawi big_grin
    • hawela Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 19:36
      Są osoby wiecznie niezadowolone i są osoby pozytywnie nastawione do wszystkiego. A pomiędzy tymi skrajnościami całe spectrum różnych charakterów.
      Mam trójkę dzieci i nie zauważyłam jakiegoś konkretnego wieku, w któym wystapiłyby opisywane przez Ciebie zachowania. Raczej łączyłabym to z charakterem. Mam też jednego takiego, któremu cały czas coś nie pasowało - od urodzenia praktycznie. No i zostało mu do dziś - a chłopię to ma juz własne dziecko...
      • zawszexyz Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 20:53
        ona jak byla mala to byla b wesolym dzieckiem i tak od ok 6 roku zycia zaczelo sie pogarszac i jest coraz bardziej jeczaca i marudzaca, i jest to niestety b uciazliwe
    • paulka25 Re: marudzaca 8-latka 06.10.10, 21:22
      Moja 7 latka też z tych jęcząco-marudzących ale dopiero od niedawna. Zaczyna się co rano od tego, że nie chce wstać z łóżka bo się jeszcze nie wyspała a kończy wieczorem jak nie chce iść spać bo jeszcze nie jest zmęczona. W międzyczasie afera bo nie lubi się czesać, nie chce się jej myć zębów, ubieranie się jest nudne, odrabianie lekcji niefajne itd. itp. Też trzeba nad nią stać i wszystkiego pilnować, powtarzać się do upadłego....Czasami też nie wyrabiam z tymi jej fochami i mam ochotę wstać i wyjść z domu w siną dal. U nas jeszcze dochodzą cyrki z jedzeniem. Jak obiad jest na stole to ona nigdy nie jest głodna i rozgrzebie zawsze wszystko po talerzu. A 20-30 minut po obiedzie zaczyna się szperanie po lodówce i podjadanie. A to jogurcik, a to jabłuszko, a to banan...Jedyny plus jest taki, że ma zajęcia pozalekcyjne na które chodzi z uśmiechem na ustach i bez problemów. Mam nadzieję, że z tego jednak się wyrasta bo długo tego nie wytrzymam smile
      • zawszexyz Re: marudzaca 8-latka 07.10.10, 11:12
        jakbym czytala o swojej wink , z jedzeniem tez jest tak samo, tez mam nadzieje ze z tego wyrasnie , pytanie tylko kiedy ? bo jak dla mnie to juz trwa za dlugo
        • dz1dka Re: marudzaca 8-latka 07.10.10, 12:06
          Mój ma 13 - trochę przeszło - ale zależy od dnia - czasem mam go ochotę wystawić za drzwi bo miauczy ja stara babcia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka