Dodaj do ulubionych

Gry komputerowe dla 7-latka

05.11.10, 22:51
Proszę o polecenie ciekawych gier komputerowych dla dzieci w wieku ok. 7-8 lat.
Przerobiliśmy już całą serię Reksia, oraz Papatkę. Co mogłabym jeszcze zaproponować dziecku? Chodzi mi o gry logiczne, strategiczne, bez przemocy.
Obserwuj wątek
    • joanna7901 Re: Gry komputerowe dla 7-latka 05.11.10, 23:38
      golanczam sie do pytania tyle ze ja czekam na propozycje dla dziewczynek 8-9 lrtnich????????????????????????????
    • marcin.slawski Re: Gry komputerowe dla 7-latka 05.11.10, 23:43
      Fajna gra logiczna i dostępna w sieci to: "Zagadki Lwa Leona". Trochę stara, ale "jara".
      A próbowaliście gier z aktywnymi kontrolerami ruchu ? Najpopularniejsza to "Stepmania" z matą, ale sporo jest nowości. Wówczas masz połączenie "komputerowych doznań" z ruchem i ćwiczeniem koordynacji ruchowej wink
      • barbaram1 Re: Gry komputerowe dla 7-latka 06.11.10, 00:01
        Moja bardzo lubi zoo tycon, polecony przez chłopca. Więc dobry dla chłopca i dziewczynki. Dorośli w domu też się na chwilę wciągnęli w gręwink.
        • marcin.slawski Re: Gry komputerowe dla 7-latka 06.11.10, 09:05
          Jest cała seria "Tycoon". Oprócz ZOO, jest Airline, Rollercoaster, Hospital, Hotel i inne.
          Również polecam smile
          • kolibeer2 Re: Gry komputerowe dla 7-latka 06.11.10, 19:58
            syberia , machinarium - troche trudne ale fajne smile
    • alabama8 Re: Gry komputerowe dla 7-latka 08.11.10, 14:21
      "Pet Party" na portalu Nasza Klasa.
      Do tej pory "Naszą Klasę" znałam tylko ze słyszenia, do czasu aż młody w internecie u kolegi podpatrzył, że tam też są ... gry.
      "Pet Party" do gierka polegająca na pielęgnowaniu swojego "Pupilka" (na początku stwarza się swoje zwierzątko - ale takie bardzo ludzkie). "Pupilek" ma domek który się urządza kupując meble, oraz ogród w którym choduje się drzewa i warzywa. Co się wychoduje można zjeść albo sprzedać. Pupilka trzeba karmić, kąpać. Kasę zarabia się pracując w ogrodach znajomych ... opis sielski anielski. Mój syn (7.l) jest z typu "macho-fa-fa-ra-fa" (samochody, grafitti, Eminem) i nigdy bym się nie spodziewała takiej fascynacji. Nie rozmawia już ze mną o najnowszych modelach samochodów, tylko o tym, że leci do domu bo mu dziś koło 18-tej będzie owocować grusza, a potem musi jeszcze wejść do sklepiku i wybrać tapetę do łazienki - tylko taką, żeby pasowała do ciemnej wanny. No normalne gniazdowanie jak nic!
    • lernakow Re: Gry komputerowe dla 7-latka 08.11.10, 14:48
      Mogą być Simsy (o ile rodzic jest gotów odpowiedzieć na pytanie "co to jest bara-bara?").
      Mogą być gry z kategorii "hidden object" (na zagraconym obrazku szuka się przedmiotów z listy), sporo tego wydano w serii Brain College.
      Na konsoli Burnout i w ogóle różne ściganki, do tego Ratchet i Clank.
      Po każdym większym hicie filmowym wychodzą gry okolicznościowe, ale tego akurat moje dzieci nie testowały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka