Dodaj do ulubionych

Dlaczego pozwalamy sie ograbiac z Raju! Powrot do

IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.02, 15:08

Hodzi o powrot do wolnego swiata. Do swiata wolnego od bzdurnych zakazow i
nakazow ktore nikomu nic nie daja, ale za to wiele nam zabieraja i do tego
wszystkiego nie maja zadnego zdrowego uzasadnienia.

Poczucie wstydu, jak je jeszcze dzis odbieramy, zaczelo sie ksztaltowac w
Europie w XVI wieku, a swoje apogeum osiagnelo w XIX wieku. Klasc sie nago spac
wsród obcych albo nago udawac sie do lazni bylo czyms normalnym.

I niech kazdy wie, że naturyści bardzo się wstydzą, ale innych rzeczy, które w
najbardziej religijnych domach są traktowane jako coś normalnego: fałsz,
obłuda, zakłamanie, przemoc w kształtowaniu światopoglądu, brak dyskusji na
pewne "drażliwe tematy". My nie wstydzimy się swojego ciała, ale też na siłę
nie narzucamy się ze swoja nagością innym. Kąpiel i opalanie w tekstyliach
uważamy za skrajną głupotę, ale nie obrażamy sie z tego powodu na innych ludzi -
ich sprawa, niech na plażę ubierają nawet kożuchy. Natomiast purytanin działa
jak nakręcony automat, jak papuga na drucie, obraża nas i nazywa grzesznikami.
Czy widział ktos małe dziecko wstydzące się nagości, zanim rodzice, wujkowie,
babcie wmówią mu, że "te" części ciała są wstydliwe i należy je ukrywać? Wprost
przeciwnie, małe dzieci uwielbieją nagość, traktując ją jak najnaturalniejszą
rzecz na świecie. Jak im jest ciepło, to zrzucają swoje szmatki wprawiając
rodzinę w czarną rozpacz.

Dlaczego purytanie maja prawo sila narzucac nam swoj pruderyjny skrzywiony
psychicznie swiat i to niezgodny z natura? Dlaczego ci radykalnie dzalajacy
ludzie, maja prawo paragrafami ograbiac caly rodzaj ludzki z tej synfonji
sensorycznych doznan, odczuc i naturalnej pozytywnej stymulacji do zycia, ktora
to przgotowala natura dla nas w darze, aby ten szary i nudny Swiat niosl tez
troche przyjemnosci wizualnych i ciepla z soba. Ktore to z kolei zaczely by
ludzi znowu do siebie zblizac w przeciwienstwie do szmat, ktore sprawiaja ze
ludzkosc staje sie coraz bardziej oziebla, wyizolowana, egoistyczna, sztuczna,
stywna i pozbawiona tych, naturalnych bardzo waznych i wartosciowych cech
zyciowych.

Naturalnym ubraniem stworzonym przez nature jest nasza skora. A ze psychika
ludzka sie do tego ubrania przez miliony lat przystosowywala, to teraz odarta z
tych bodzcow jest coraz bardziej hora w stosunkach miedzyludzkich. Tekstylne
ubranie to dla homo sapiens rodzaj sciany, muru z powodu ktorych ludzie sie ze
stulacia na stulecie coraz bardziej od siebie oddalaja i coraz mniej kochaja.

Tu jest maly przyklad z jakiego pieknego Swiata musielismy zrezygnowac, ktorego
rozwoj potoczyl sie niestety innymi torami, z powodu purytanskiego
swiatopogladu, od sredniowiecza narzuconego przemoca calemu Swiatu.

www.members.aol.com/Teletrader/fkkgros.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Ona Re: DAWNIEJ SKORY , DZIS TEKSTYLIA, DZIEKI ZA TO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.02, 18:45
      To wystarczy sie tylko rozebrac i sie od razu z tego powodu stajemy lepsi?????
      To mysle, ze wszyscy by sie szybko rozbierali aby sie pozbyc swoich grzeszkow.
      Opalanie i kapiel w tekstyliach jest wyrazem skrajnej glupoty?????????? Mysle,
      ze raczej odwrotnie, musimy sie chronic przed tak powszechnym dzis rakiem
      skory. W grudniu chowalismy kolege, ktory umarl na raka skory. Rak skory jest
      mocno zwiazany z ekspozycja na slonce. Ja chetnie cie zobacze nago na ulicy
      kiedy bedzie minus 40 stopni. Napewno wsrod nietekstylnych sa porzadni ludzie,
      ale mysle, ze jest to rowniez idealne miejsce dla roznych zboczencow. Dzieci
      owszem na poczatku nie wstydza sie swojej nagosci, ale pozniej pojawia sie ta
      naturalna potrzeba do wlasnej prywatnosci, nie dyktowana wcale przez wujkow i
      ciocie. Wydaje mi sie to wyjatkowo obrzydliwe jak dorosli machaja swoimi
      prywatnymi czesciami ciala dzieciom na poziomie ich oczu. Co do tego zdjecia,
      to nie widze w tym nic cudownego, nie chcialabym aby te damy siedzialy na tym
      samym miejscu co ja w autobusie, nie wiadomo przeciez co je tam moze trapic w
      srodku. Zalacz zdjecie nagich panow, bo mnie babki wcale nie kreca.
      • Gość: Ona Re: DAWNIEJ SKORY , DZIS TEKSTYLIA, DZIEKI ZA TO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.02, 19:44
        Gość portalu: Ona napisał(a):

> To wystarczy sie tylko rozebrac i sie od razu z tego powodu stajemy lepsi?????
        >
        > To mysle, ze wszyscy by sie szybko rozbierali aby sie pozbyc swoich grzeszkow.
        > Opalanie i kapiel w tekstyliach jest wyrazem skrajnej glupoty?????????? Mysle,
        > ze raczej odwrotnie, musimy sie chronic przed tak powszechnym dzis rakiem
        > skory. W grudniu chowalismy kolege, ktory umarl na raka skory. Rak skory jest
        > mocno zwiazany z ekspozycja na slonce. Ja chetnie cie zobacze nago na ulicy
        > kiedy bedzie minus 40 stopni. Napewno wsrod nietekstylnych sa porzadni ludzie,
        > ale mysle, ze jest to rowniez idealne miejsce dla roznych zboczencow. Dzieci
        > owszem na poczatku nie wstydza sie swojej nagosci, ale pozniej pojawia sie ta
        > naturalna potrzeba do wlasnej prywatnosci, nie dyktowana wcale przez wujkow i
        > ciocie. Wydaje mi sie to wyjatkowo obrzydliwe jak dorosli machaja swoimi
        > prywatnymi czesciami ciala dzieciom na poziomie ich oczu. Co do tego zdjecia,
        > to nie widze w tym nic cudownego, nie chcialabym aby te damy siedzialy na tym
        > samym miejscu co ja w autobusie, nie wiadomo przeciez co je tam moze trapic w
        > srodku. Zalacz zdjecie nagich panow, bo mnie babki wcale nie kreca.

• Gość: Natural Re: DAWNIEJ SKORY , DZIS TEKSTYLIA, DZIEKI ZA TO IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 08:42
        Droga Ona mnie chodzi tyklo o to aby nikt nie tworzyl zakazow albo nakazow
        ktore sa dla innych swiatopogladow bzdurne i nie ubieral je jeszcze dodatkowo w
        zrecznie zakamuflowane paragrafy, tylko dlatego ze wyznaje jakas tam religie.

Inymi slowy to prawo z gory wtedy zaklada ze kazdy musi byc wyznawca religinym
        co nie ma pokrycia z rzeczywistoscia. Ja tez niemam zamiaru tobie czegos sila
        narucac co niezgadza sie z twoimi pogladami. Purytanskie prawa ktore obecnie
        narzucone sa wszystkim w krajach w ktorych my wszyscy zyjemy a nie tylko
        purytanie godza w wolnosc innych swiatopogladow. I prosze cie nie wyganiaj
        ludzi o innych swiatopogladach do wyznaczonych miejsc (reserwatow) bo to ze
        obecnie purytanie uzurpuja sobie prawa do narzucania innym stylu zycia i swoich
        pogladow nie znaczy ze musi tak w przyszlosci byc. Przyszedl czas na wolny do
        wyboru proces socjalizacji, wolny od uzurpatorow.
        • Gość: Ona Re: DAWNIEJ SKORY , DZIS TEKSTYLIA, DZIEKI ZA TO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.02.02, 19:54
          Natural jestem daleka od wyganiania kogokolwiek z czegokolwiek. Ja zyje w takim
          kraju, gdzie na codzien widze ludzi z calego swiata o calej gamie kultur i
          wyznan.I ci wszyscy ludzie tak dobrze ze soba wspolzyja i szanuja swoja
          odmiennosc. Ja juz naprawde niczemu sie nie dziwie, ale widzisz poniewaz mam
          do czynienia z ta gama roznosci pogladow i wygladu to najlepiej widze , ze
          jednak ten balans musi byc zachowany. Gdybys chodzil nago po ulicach to
          napewno, gwalcilbys w ten sposob prawa innych ludzi, o innych pogladach. Tutaj
          nikt nie mowi, ze skoro przewaza kultura zachodnia, to muzulmanki nie powinny
          zakrywac twarzy. Owszem niektore zakrywaja a ich panowie , ktorzy im nakazuja
          zakrywac chodza w garniturach.Napewno panuje tu duzo wieksza tolerancja niz w
          Polsce, szczegolnie dawniej. Jeszcze 10 lat temu kobieta w adidasach byla
          obrzucana zdziwionymi spojrzeniami, do sklepu nawet rano trzeba bylo sie
          stroic. Moze i do nas przyjdzie moda na opalanie na plazy bez stanika. Tutaj
          kobiety wywalczyly sobie prawo do chodzenia bez gory na ulicy( jezeli panowie
          moga to i kobiety tez), tylko nikt z tego nie korzysta i osbiscie nie
          chcialabym aby moji synowie ogladali striptiz w drodze do szkoly. Musisz
          rowniez przyznac ze pewne wzgledy higieny i zdrowia musza rowniez miec
          miejsce.Dla mnie purytanin to nie jest czlowiek, ktory nosi ubranie albo nie,
          to czlowiek, ktory kompletnie nie liczy sie z innymi. Zyjac w spoleczenstwie
          musimy wypracowac pewna wypadkowa tego co ludzie soba reprezentuja, pewien
          zbior norm postepowania inaczej zylibysmy w chaosie. ONA
          • Gość: Natural Re: DAWNIEJ SKORY , DZIS TEKSTYLIA, DZIEKI ZA TO IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.02, 16:24
            Hej Ona

Rozumiem twoj sposob rozumowania. Wiem ze na dzien dzisiejszy takie pomysly w
            Polsce wygladaja jak z innej planety. Ale napewno przyjdzie jeszcze czas kiedy
            ludzie zrozumieja co za swiat im zostal ukradiony. Dleczego wkracza wszedzie
            wielkimi krokami obojetnosc i egoizm w tak zastraszajacy sposob. Ale jak tu sie
            temu dziwic jak ludzie sie nie widza. Widza tylko ubranie a tego nie da sie
            kochac, bo to jest poprostu zimny i martwy przedmiot. Niejednokrotnie to
            wzbudza
            nawet niepotrzebnie zadrosc, albo zawisc jezeli nie odpowiada naszym
            upodobaniom
            albo modzie. Analogicznie dzieje sie z ludzmi ktorzy chciel by sie kochac przez
            sciane. To jest poprostu niemozliwe.
            Dlatego uwzam ze jezeli chcemy ten negatywny rozwoj emocjonalny generalnie
            powstrzymac, to musi istniec mozniwosc kompromisu i powrotu do naturalnego
            zrodla
            energii zyciowej ktora przewidziala dla nas natura.
            Dlaczego tylko zwierzeta maja prawo z niej czerpac, czy jestesmy od nich gorsi?
            Nie. niejestesmy gorsi. Mamy tylko skrzywiona psychike przez niesczesliwy
            rozwoj
            historii. Ale to da sie jeszcze napewno naprawic przez zapoznawaninie sie z
            problemem i stopniowych coraz bardziej smialych probach realnego pokonywania
            oporow. Ale przedtem musza zostac zniesione purytanskie zakazy prawne ktorych
            pelno jest w roznych krajach. Jak to nastapie to moze juz w niedlugim czasie
            bedziemy sie tylko z tego smiac jacy to kiedys bylismy glupi niezauwazajac tej
            naturanej energji zyciowej ktora zacznie nas wszystkich znowu do siebie zblizac.

Pozdrowionka

• Gość: Natural Re: DAWNIEJ SKORY , DZIS TEKSTYLIA, DZIEKI ZA TO IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.02, 09:13
              Juz mozna zauwazyc pierwsze panienki ktore te propozycje nie do odrzucenia
              podlapaly Tak trzymac diewczyny nie dajcie sie szmacianym snobom.

www.alsscan.com/bios/krisztina/nudeflash012.jpg
              Dla zainteresowanych podaje pare przydatnych adresow o ruchu naturystycznym na
              swiecie. Stronki sa niestety obcojezyczne, ale obrazkow dla nieznajacych
              jezykow tez niebrakuje

www.fkk-club-deutschland.de/
              www.fkk-club-deutschland.de/galerie/warnung.htm
              www.nudistcommunity.com/preview.html
              www.8ung.at/fkk-noe/fkknatur.htm
              www.waldfkk.de/
              www.inffni.org/deutsch/nation.htm
              www.fkk-reisefuehrer.de/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka