Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

09.04.11, 14:14
Moja corka skonczy w listopadzie 7 od wrzesnia idzie do PIERWSZEJ KLASY zapisalam ja na profil artystyczny ,uwielbia malowac ,rysowac ,kolorowac itp .A oprocz tego Kocha Dinozaury i smoki ,ksiazki o dinopzaurach tez jej czytam z nazwami dino nie ma problemu ,ale czy to dobrze ze dziewczynka tak uwielbia dinozaury i smoki? .Pet szopki i zuzu pet chomiczki tez lubi i nimi sie bawi ,kocha zwierzeta .weze ,jaszczury i inne tego rodzaju stwory uwielbia ,ale czy to dobrze ?
Obserwuj wątek
    • zuzanka79 Re: Mam pytanie 09.04.11, 14:29
      evit.a napisała:

> ale czy to dobrze ze dziewczynka tak uwielbia dinozaury
      > i smoki? .Pet szopki i zuzu pet chomiczki tez lubi i nimi sie bawi ,kocha zwier
      > zeta .weze ,jaszczury i inne tego rodzaju stwory uwielbia ,ale czy to dobrze ?

Ale, że co? Pozabierasz jej teraz te smoki, książki z dinozaurami na makulaturę oddasz a nakażesz zabawę lalkami Barbie czy kucykami Ponny? Wyluzuj i pozwól jej na indywidualność. Najlepsza koleżanka ( przyszła żonawink ) mojego syna uwielbia Bakugany. Pet szopki też ma i ponny ale bakuganami mogą się nimi bawić bez końca. I właśnie teczkę z Bakuganami którą dostała od ode mnie i Filipa na rozpoczęcie roku szkolnego przeznaczyła na rysunki w szkole big_grin
      • verdana Re: Mam pytanie 09.04.11, 14:35
        Fatalnie, to takie niekobiece. Powinna interesować się wyłacznie kotkami i szczeniaczkami, księżniczkami i malutkimi dzidziusiami. Inne zainteresowania u dziewczynek to zgroza - dziewczynki mają być subtelne, delikatne, wrazliwe i egzaltowane i nie powinny w ogóle za dużo mysleć. Maja się usmiechać i patrzeć li i jedynie na rozkoszne piękno.
        Tak więc nie pozwól córce interesować się niczym, co nie jest delikatne,słodziutkie i rózowe. Jedzcze wyroścnie z niej ktoś inteligentny - i kto taka zechce na żonę?
        • zuzanka79 Re: Mam pytanie 09.04.11, 14:52
          verdana napisała:

> Powinna interesować się wyłacznie ....... i malutkimi dzidziusiami. Inne zainteresowania u dzie
          > wczynek to zgroza -

Ha, ha, właśnie mi się przypomniało, że moja córeczka odkąd pojawiła się na świecie 18 miesięcy temu do dziś, jakoś nie wywołuje u wspomnianej koleżanki euforii. Hmmm .... dziwne.
          Chyba będzie zuą synową wink
          • evit.a Re: Mam pytanie 09.04.11, 15:47
            Aha zapomnialam wspomniec lalek nie cierpi ,wyjatkowo cos ,dostala pare pieknych lalek ,ktore mowia ,placza etcetera i schowalam w pudelka z powrotem ,dla wnuczki moze kiedys sie przyda . No i zapomnialam o bakukanach tez ma na tym punkcie chopla i woli bawic sie w grupie z chlopakami jak z kolezankami ,bo sie z niej smieja kiedy lalek nie znosi do szkoly ,tylko DINOZAURY ,a chlopcy sie z nia bawia o dziwo w te stwory .Na placu zabaw tez tak jest ,wiec faktycznie jej uwielbiane stwory niech sobie beda ,przynajmniej nimi sie bawi godzinami ,nawet na placu zabaw ,ech zycie od mlodego ciezkie jest nie uwazacie ?
            • kepp Re: Mam pytanie 09.04.11, 15:57
              Nie bawiłam się nigdy lalkami. Z racji posiadania młodszego brata mieliśmy w domu pełno samochodów itp zabawek, którymi mogłam bawić się bez końca. Nie chciałam zakładać sukienek, spódnic, różowych ciuchów. Właściwie to z okazji I komunii zgodziłam się założyć sukienkę... Bawiłam się głównie z chłopakami.

Potem okazało się, że mam "zdolności" do przedmiotów ścisłych, wylądowałam na mat-fizie w LO, teraz na politechnice, gdzie jestem jedyną dziewczyną w grupie i jedną z kilku na roku. Odpowiada mi takie towarzystwo. Zapewniam Cię, że nie chce zmienić płci, jestem kobietą i nie mam problemów w relacjach damsko-męskich. Wyluzuj wink.
              • b-b1 Re: Mam pytanie 09.04.11, 16:18
                Moje dziewczynki NIGDY nie bawiły sie lalkami. Miały owszem, bo teściowa zaopatrywała co święta, ale nigdy ich nie tknęły. W wózku dla lalek(który tez od teściowej dostały) woziły przeważnie klocki. Miały natomiast cały przegląd samochodów-resoraków, czy zdalnie sterowanych -od śmieciarek, koparek, straży pożarnej po sportowe bmw, ferrari , czy "wyścigówki".
                Mnóstwo torów do jazdy, do wyścigów, zjazdów itp.. Mają 11 lat i choć nie za bardzo obiektywnie mogę-bom matka-to stwierdzam, że są normalne big_grin
                ...a teraz mam etap na helikoptery big_grin
                • evit.a Re: Mam pytanie 09.04.11, 17:53
                  No troche mnie pocieszylyscie ,wlasnie moja lobuziara wychowuje sie z dwoma bracszkami tyle ,ze wiekowo daleko im do zabawy z siostrzyczka ,spora roznica wieku ,ale w sumie niech sie bawi tymi stworami, a co tam .
    • mika_p Re: Mam pytanie 09.04.11, 23:13
      Zainteresowanie smokami jest właściwe. Smoki zjadają dziewczęta, prawda? Więc to dobrze, że córka chce poznać ewentualnego wroga.
      A ze smokami walczą zazwyczaj przystojni książęta. To też pozytywny aspekt zainteresowania.
    • broceliande Re: Mam pytanie 09.04.11, 23:34
      Ja też uwielbiam smokismile
    • morekac Re: Mam pytanie 09.04.11, 23:45
      Myślę, że dopóki nie zacznie hodować w domu smoków i dinozaurów, możesz spać spokojnie i nie interweniować.
    • canuck_eh Re: Mam pytanie 10.04.11, 01:58
      A co ja mialam powiedziec?Moja corka sie lalkami nie bawila, ja interesowala skrzynka tatusia.smile
    • lolinka2 Re: Mam pytanie 10.04.11, 15:51
      ja mam jedną córkę różowo-księżniczkowo-zwierzątkową, i drugą czaszkowo-potworowo-naukowo-kryminalną smile
      Obie idą w zaparte, że są dziewczynkami i do głowy by mi nie przyszło, że jedna jest mniej a druga bardziej dziewczynką smile po prostu mają różne osobowości... i ta od czaszek zdecydowanie przerasta różową siostrę IQ.
    • soffia75 Re: Mam pytanie 10.04.11, 16:32
      Moja 5-latka posiada dwie lalki (które od czasu do czasu zaszczyci uwagą) i zatrzęsienie resoraków, motocykli i ciężarówek. Uwielbia koparki i traktory; marki traktorów zresztą bezbłędnie rozróżnia. Po wizycie u koleżanki powiedziała, że "było fajnie, ale ona nie miała ani jednego autka!".
      Przy tym wszystkim jej życiowym marzeniem jest zostać nauczycielką baletu. wink
    • nangaparbat3 Łomatko i córko! 10.04.11, 16:36
      To Wy wszystkie naprawdę uważacie, że Autorka wątku tak serio???
      • evit.a Re: Łomatko i córko! 13.04.11, 12:02
        serio ,serio----
        • morekac Re: Łomatko i córko! 13.04.11, 12:28
          Corka zostanie paleontolożką?
          • evit.a Re: Łomatko i córko! 13.04.11, 16:58
            jak sie jej nie zmienia zainteresowania to pewnie tak bede ja nawet namawiac , albo weterynarzem mowila, ze bedzie, albo badac bedzie zaby .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka