Dodaj do ulubionych

Czy uczycie się ze swoimi dziećmi

11.08.12, 12:36
w trakcie wakacji?
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 13:10
      Tak, myślę, że sporo się nauczyliśmy w wakacje smile
    • jakw Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 13:30
      Owszem, np. gry w Wiedźmina wink
    • olena.s Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 14:19
      Obsługi karabinków w parku linowym.
      • pasik Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 15:42
        hehe Olena chciałam kliknąć like it- to już zboczenie.
        Moja 6 latka nauczyła się obsługi karabinka w 5 min w parku linowym, gorzej było z tyrolką.Podrośnie trochę da radę.Niska jest - wiadomo trudniej.
        Park linowy to jest to..dzieciaki uczą się tam wielu zachowań i rzeczy:wink
    • jusytka Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 14:57
      No pewnie, każdy wakacyjny wyjazd ma walory edukacyjne.
    • kanna Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 16:19
      Zabrałam Młodego na konwent big_grin
      Nauczył się grać w Neuroshime. Czy to się liczy? :p

Chyba nie.. w końcu to nie JA osobiście go uczyłam :p
      • madik neuroshima 14.08.12, 13:01
        mój nauczył się w ferie zimowe od starszych kolegówwink
        dobrze, że ma brata, który z nim gra, bo na mnie nie ma co liczyć - pasjami nie cierpię tej gry...
        wolę każdą postać osadników z catanu...
    • kocianna Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 18:58
      Postanowiłam udowodnić mojej Młodej, że granie na flecie nie jest tak trudne, jak ona to przedstawia.
      Jeszcze trochę do niej mi brakuje, ale czytam już nuty w kluczu wiolinowym i gram dwie oktawy i parę półtonów smile
      • kanna Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 11.08.12, 23:26
        Dasz radę smile Mój brat zmieniał szkołę i trafił do klasy, która od roku grała na flecie. Mama nauczyła się chwytów i nut a potem nauczyła mojego brata. Z wykształcenia jest technikiem-mechanikiem i nigdy na niczym nie grała big_grin
    • makurokurosek Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 12.08.12, 20:17
      Tak, ćwiczymy czytanie, co prawda nie co dziennie ale raz na kilka dni, wtedy kiedy mamy na to czas.
      Młoda szła łatwiejszym programem, ale według mnie bardzo mało czasu zostało przeznaczone na opanowanie dwuznaków, nie wiem czy to wina podręcznika czy nauczycielki. Młoda jest w grupie ryzyka dysleksji, myli "b" z "d" oraz właśnie dwuznaki wolę więc z nią ćwiczyć, niż we wrześniu obudzić sie z ręką w nocniku .
      • grave_digger Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 12.08.12, 20:29
        a do której klasy idzie?
        ja też ćwiczę pisanie i czytanie. codziennie, ale uczymy się tyle, ile ona chce. raz więcej raz mniej, czasem kilka razy w ciągu dnia. dzięki temu chętnie siada no nauki.
        moja też myli b z d, ale na razie się nie martwię. skąd wiesz, że jest w grupie ryzyka dysleksji - robiłaś badania?
        • makurokurosek Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 12.08.12, 23:33
          Młoda idzie do drugiej klasy.

"skąd wiesz, że jest w grupie
          > ryzyka dysleksji - robiłaś badania?"

Ponieważ ja jestem dyslektykiem i dysortografem
    • aniko16 Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 14.08.12, 10:06
      Nie, nie uczyę się z dzieckiem ani w czasie wakacji ani w czasie roku szkolnego. Moje dziecko wie, że jego nauka to jego sprawa, czego i innym życzęsmile
    • e_r_i_n Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 18.08.12, 10:59
      Naukowo - w ogóle. To czas odpoczynku.
    • truscaveczka Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 23.08.12, 07:58
      Bardzo dużo - a już na wyjazdach cały czas. W tym roku na warsztacie była geologia, mmmm. Nawet nie pytaj, ile kamieni, w tym nawet odcisk rybiej łuski w kamieniu, przywieźliśmy do domu >.<
      A tak serio - sąsiadów córka przed pójściem do 1 klasy uczyła się codziennie 2-3h przez całe wakacje o.O Zawsze, gdy moja chciała iść się z nią bawić, okazywało się, że W. się uczy.
      • grocholica Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 23.08.12, 14:08
        Moje dziecko zapakowało wiaderko drobnymi kamykami i zażyczyło sobie zabrać do domu - wysypalismy w ogródku - to tak nie na temat główny, ale łączę się z mamą miłosnika geologiismile
    • tinysiskin Re: Czy uczycie się ze swoimi dziećmi 23.08.12, 11:24
      uczyć? nie, mój młody czyta lektury, ale bez naszego przymusu, lubi czytac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka