Dodaj do ulubionych

Drobiazg dla 9-latki, której nie znam

16.04.13, 12:05
Chcę czymś drobnym (za max. 30zł) obdarować 9-letnią dziewczynkę z daleeeekiej rodziny, którą zobaczę pierwszy raz w życiu i zupełnie jej nie znam (pytanie jej rodziców nie wchodzi w rachubę). Nie mam pojęcia, co by to mogło być. Jedyny "uniwersalizm", jaki mi przychodzi do głowy to słodycze, ale czy "wypada" dać same słodycze w prezencie?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 16.04.13, 12:27
      Dorzuć brokatowe pisaki albo wielokolorowy długopis. Do tych słodyczy, oczywiście. I nie samą czekoladę kup, bo jakniedajbóg alergiczka, to nie skorzysta. Paczkę lizaków mam na myśli, na przykład.
      A na zdjęciu jej nie widziałaś? Może coś do włosów? Przepaska, inne duperele?
      • mal-sia Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znamy 16.04.13, 12:37
        PenDrive
        • an.16 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znamy 16.04.13, 12:48
          A po co pendrive? Jeżeli potrzebny to ma, a jeżeli nie to po co? To jeszcze dziecko, kup jej może torebkę albo jakąś książkę, coś słodkiego jako dodatek raczej. Chociaż jak myśle o swoich dzieciach, to tabliczką czekolady tez by byli usatysfakcjonowanismile
          • canuck_eh Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znamy 16.04.13, 19:27
            Z ksiazka moze sie nie wstrzelic w gust dziecka.
            Moja tescicha kiedys zrobila swojej wnuczce niezla radoche.Nie wiem czy to mozna jeszcze zorganizowac czy nie.Przed dniem dziecka w jakims banku byla promocja karty bankowej dla dzieci.Normalnie rodzice potem doladowuja czy jak to sie nazywa.Tescicha kupila owa karte chyba za 10 zl a wrzucikla tam 20 czy tez 30 i dla wnuczce.Dzieciak poszedl i kupil sobie co sam chccial i nie byla uwioazana do jednego sklepu.Popytaj moze cos takiego?
            • iksigrekzet111 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znamy 22.04.13, 11:26
              Nigdy bym tak nie zrobiła.... Kartę (jak i gotówkę) można by dać bliskiemu dziecku ale nie takiemu co go widzimy 1 raz w życiu. To pewnie ma być podarunek przy jakiejś wizycie u jej rodziców więc jak tu wyjeżdżać z kasą dla dziecka....
              Proponuje coś niezobowiązującego, np, jakaś kreatywna książka np o rysowaniu, tworzeniu kartek okolicznościowych i laurek (przyda się niedługo na Dzień Matki), origami, o technikach plastycznych, pleceniu sznurków, robieniu bransoletek itp. Może pisaki z brokatem, ozdobne dziurkacze, coś do ozdabiania własnych prac. Dziewczynki w tym wieku lubią tworzyć różne cudeńka.
              • kajka271 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znamy 22.04.13, 13:47
                Ja tez bym szła w papiernicze, ewentualnie cos do włosów, córeczka kuzynki lubi wszelkie książeczki o kotkach, pieskach, itd.
                Tylko nie słodycze, nie nawidzę jak moje dzieci dostają słodycze, zwłaszcza pełną siatkę... potem ja musze być ta jędza co to chowa i wydziela. Wrrr
    • iwoniaw Gadżety papiernicze 16.04.13, 12:51
      wszelkie notesiki, długopisy w kolorach tęczy/brokatowe, pamiętniki z kłódką itp.
      • jarkotowa1 Re: Gadżety papiernicze 16.04.13, 13:14
        Też mi przyszła do głowy jakaś mała torebeczka czy inny notes Monster High oraz akcesoria papiernicze. A może jakaś bransoletka?
      • canuck_eh Re: Gadżety papiernicze 16.04.13, 19:30
        Zalezy od dziecka.Moja np nie bylaby za szczesliwa z takiego prezentu.Oczywiscie podziekowalaby, wyprobowala wszystko zaraz teraz natychmiast a potem w szkole oddala kolezankom.Tecze i brokaty to nie byl i nie jest jej styl.
        Tak samo jak lalki.Ale klocki Lego to w kazdej ilosci, choc od dawna juz przestalismy kupowac bo w wieku jakos tak 11 lat ukladala bez mrugniecia Lego dla 18+ i przestalo to byc dla niej wyzwaniem.
    • jagabaga92 Dzieki za "piśmienne tęcze i brokaty":-) 16.04.13, 13:17
      To jest tosmile)) Chyba żadna dziewczynka o takie coś nie pogniewa, ani nie rzuci tego w kątsmile. No i powinna wykorzystać, bo to produkty o ograniczonym czasie użyteczności.
      • olga727 Re: Dzieki za "piśmienne tęcze i brokaty":-) 16.04.13, 16:47
        jagabaga92 napisała:

> To jest tosmile)) Chyba żadna dziewczynka o takie coś nie pogniewa, ani nie rzuci
        > tego w kątsmile. No i powinna wykorzystać, bo to produkty o ograniczonym czasie
        > użyteczności.
        >
        Każdy "wypasiony" artykuł z papierniczego będzie dobry.wink może jakieś kolekcjonerskie karteczki do segregatora ? nawet te z Monster High (ale z tym ostrożnie,bo nie każda lubi M.H.) lepiej jak już,to ze zwierzakami-bardziej uniwersalne,ten pamiętnik z kłódką to też fajna rzecz.smile
    • aurita Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 16.04.13, 13:21
      Raz corka zostala zaproszona na urodziny kolezanki i okazalo sie, ze sa dwie solenizantki (rodzice polaczyli imprezy). Przy odbieraniu corki wreczylismy tej nieznajomej dziewczynce breloczek kupiony w empiku. Doslownie pare groszy ale zebyscie widzieli mine tej malej!!!!! Jezeli pojde do nieba to dzieki temu bryloczkowi wink Byla zachwycona.
      Nie chce reklamowac empiku ale tam jest sporo prezentow, takich malych gadzetow m(dlugopisy, breloczki, notatniki, roslinki do hodowania itp)
      • jagabaga92 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 16.04.13, 13:44
        "Twój" breloczek tez jest fajnym pomysłemsmile. Jakie teraz (np. z jakimi wizerunkami) sa na topie u dziewczynek w tym wieku?
        • anula56 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 16.04.13, 14:08
          Galanteria papiernicza to super pomysł. A breloczek może być z imieniem owej dziewczynkismile Słodyczy bym w ogóle nie dawała. Nie cierpię, kiedy ktoś obdarowuje moje dzieci słodyczami, więc sama też nie daję słodyczy.
        • canuck_eh Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 16.04.13, 19:32
          Justin Bieber?smile
        • aurita Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 17.04.13, 07:58
          Jezeli dobrze pamietam to te breloczki byly z imieniami lub z napisami "coreczka tatusia" "atomowa dziewczyna", "ksiezniczka cos tam cos tam"

Moje dziecko jest mlodsze 7,5 roku i na topie jest ten cholerny MonsterHigh ale nie sugeruj sie tym, mala moze poznac cos nowego!

Papierniczy pomysl tez by sie mojemu dziecku spodobal (bardziej zeszyty, notesy, pamietniki, kalendarzyki niz dlugopis)
    • przeciwcialo Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 16.04.13, 17:04
      Może jakis fajny pamietnik albo album. Komplet pióro i długopis tez moze byc.
    • triss_merigold6 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 17.04.13, 09:04
      Podsunę Ci rewolucyjny pomysł: kup jej książkę albo audiobooka.
      • olga727 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 17.04.13, 11:23
        triss_merigold6 napisała:

> Podsunę Ci rewolucyjny pomysł: kup jej książkę albo audiobooka.

Tak,tylko nie wiadomo co mała lubi wink moja czyta obecnie "Mikołajek-najnowsze przygody"
    • olga727 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 18.04.13, 09:29
      jagabaga92 napisała:

> Chcę czymś drobnym (za max. 30zł) obdarować 9-letnią dziewczynkę z daleeeekiej
      > rodziny, którą zobaczę pierwszy raz w życiu i zupełnie jej nie znam (pytanie j
      > ej rodziców nie wchodzi w rachubę). Nie mam pojęcia, co by to mogło być. Jedyny
      > "uniwersalizm", jaki mi przychodzi do głowy to słodycze, ale czy "wypada" dać
      > same słodycze w prezencie?
      >
      I kupiłaś już coś ? Ta wiedza może i mi się kiedyś przydać. smile
      • jagabaga92 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 18.04.13, 10:51
        Chciałabym kupić jakis fajny breloczek z imieniem i cos "wypaśnego" z "pasmanterii papierniczej". A'propos breloczka, to byłam w Empiku, ale nie było imiennych, tylko jakieś misie i prosiaczkiuncertain. Znalazłam fajny w necie, ale przesyłka 15zł za breloczek wart 8złsad. Mam jeszcze troszkę czasu, to poszukam - może na jakichś straganach z pamiatkami w miejscach turystycznych podczas majowego weekendusmile.
        • olga727 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 18.04.13, 15:12
          To powodzenia w szukaniu.smile Ta cena za przesyłkę breloczka,rzeczywiście odjechana.wink
          • mariola233 Re: Drobiazg dla 9-latki, której nie znam 22.04.13, 19:31
            kup taka poduszke-pierdziuszke dziecko bedzie mialo kupe smiechusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka