Dodaj do ulubionych

termosy obiadowe

06.09.13, 09:04
w tym roku prawdopodobnie zrezygnuje z obiadów szkolnych. Jednak chciałabym, żeby dziecię coś obiadowego zjadło. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone termosy obiadowe, które trzymałyby ciepło potraw jakieś 5-6 h?
Obserwuj wątek
    • ciociacesia ten jest niezły 06.09.13, 09:17
      termos
      ale trzyma tylko do 3 godzin
      • dorek3 Re: ten jest niezły 06.09.13, 09:45
        Mamy takie choć korzystamy sporadycznie. Jak wleje się gotującą zupę to będzie długo ciepłe (nawet po 8 godzinach było letnie). II danie stygnie zdecydowanie szybciej. U nas świetlica ma mikrofale i podgrzewa dzieciakom.
        • jagabaga92 Re: ten jest niezły 06.09.13, 09:52
          a czy zaproponowany termos nadaje się do mikrofali?
          • dorek3 Re: ten jest niezły 06.09.13, 10:09
            tak
    • monique_alt Re: termosy obiadowe 06.09.13, 09:41
      Podpinam się pod pytanie bo też mnie to interesuje.
      U mojego dziecka obiadów w szkole nie ma, a młoda siedzi tam od 8.00 do 16.00.
      Taki termos mógłby być rozwiązeniem.
      • polifonia1983 Re: termosy obiadowe 06.09.13, 11:28
        Te z aladdina są chyba najlepsze, ja mam wersję dla dorosłych, jednokolorowy i piętrowy (można używać tylko jednej części), po 4-5 godzinach obiad jest w miarę letni i jeszcze daje się zjeść. Wcześniej trochę szukałam, ale nie znalazłam nic ciekawszego.
        Po zdjęciu pokrywki można włożyć do mikrofali, jest szczelny i wygodny. Jedyny minus to niemożność mycia w zmywarce, no i napis się starł.
    • moniafigiel Re: termosy obiadowe 06.09.13, 11:52
      polecam primus
      trzyma ze 12 godzin, sluży również za miseczke, nie ma przegródek.
      otwiera się i je zupke prosto z termosu
      swietny tez na piesze wyprawy z dzieckiem
      ja mam ten:
      www.outdoorzy.pl/2625-primus-termos-na-zywnosc-035l-7330033337723.html
      • brydka26 Re: termosy obiadowe 06.09.13, 21:55
        Ja od poniedIalku bede sama robic dziecku obiady i po lekturze kilku forow wybralam esbit. Kierowcy tirow polecaja!!! cieple podobno jest nawet po wielu godzinach. 3 godziny to za krotko, a jakos nie bylo mowy o tym, ze jest opcja z dodatkowym podgrzewaniem w swietlicy.
        • verdana Re: termosy obiadowe 06.09.13, 22:27
          Zaczęłabym od zapytania dziecka, czy ktoś jeszcze ma termos i je z niego obiady. Jesli nikt, to mam ponure przypuszczenia, ze pieniądze pieniądze wydawane przez rok na obiady w termosie (+ cena termosu) będą wyrzucone w błoto (w dosłownym znaczeniu tego słowa).
          Jak dzieci tak jedzą, to co innego, wtedy warto.
          • brydka26 Re: termosy obiadowe 07.09.13, 18:20
            u nasw szkole niektore dzieci jedza wlasny obiad z termosu. zreszta syn na widok menu firmy cateringowej powiedzial "bleee" i zapewnil mnie, ze tego nie ruszy, a z termosu chce jesc... coz, jakis obiad musi miec, a wyrzucanie niemal w calosci obiadow cateringowych nie wydaje sie idealnym rozwiazaniem smile
    • saszanasza Re: termosy obiadowe 09.09.13, 09:42
      Ja od trochę innej strony....
      Mój dzieciak chodzi na obiady szkolne, wodę mineralną również kupuje w szkole. Nie wiem jak ciężkie plecaki mają wasze dzieci bo plecak mojego dziecka niekiedy waży prawie 7 kilo.
      Przecież taki obiad _ waga termosu + napój to dodatkowe dość spore obciążenie.
      • robert0t Re: termosy obiadowe 26.09.13, 15:59
        Takie pojemniki GN to dobre rozwiązanie kiedy nie ma obiadów w szkole, ale fakt z ciężarem plecaków jest niepodważalny... Nie wiadomo co lepsze, czy brak pożywnego posiłku przez cały dzień, czy takie obciążenie kręgosłupa.
    • jagoda2 Re: termosy obiadowe Esbit 26.09.13, 17:50
      My mamy taki termos: www.ceneo.pl/11299454
      Naprawdę wiele godzin trzyma ciepło i jest stosunkowo nieduży. Są też o większej pojemności, ale dla mojej córki - niejadka - wystarczy. Żeby nie dociążać plecaka, daję go córce w reklamówce. Polecam.
      W szkole mojej córki własne obiady stały się wręcz modne smile. Moda na termosy obiadowe rozpowszechnia się. Te cateringowe obiady są mało zjadliwe i stosunkowo drogie (4,5 zł zupa, 10 zł drugie danie).
      • amamutek Re: termosy obiadowe Esbit 30.09.13, 14:26
        Dziękuje za wszystkie propozycje. Kupiliśmy Esbit i jesteśmy zadowoleni.
        • gruszkowa.mama Re: termosy obiadowe Esbit 09.12.14, 13:41
          Czy ktos z uzytkownikow Esbita obiadowego moglby sprawdzic na opakowaniu informacje nt bezpieczenstwa dla dzieci? Czy taki termos ma certyfikat, atest na to, ze materialy majace kontakt z zywnoscia sa bezpieczne zwl dla malych dzieci? Zastanawia mnie ta warstwa srebra wewnatrz oraz czy w srodku sa jakies plastikowe elementy majace kontakt z zywnoscia? Bede wdzieczna za sprawdzenie, bo nie mam jak tego zrobic osobiscie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka