30.11.13, 19:57
Moje dziecko, klasa 3, zgłosiło chęć udziału w Olimpusku, zapłacił i czeka sobie do 7 stycznia, święcie przekonany, że to test z matematyki.
Przeglądam ja sobie te testy z ubiegłych lat i okazuje się, że to takie zintegrowane testy, wiedza z polskiego, przyrody, matematyki... Z tego co się zorientowałam, to tylko j. angielski jest osobno.
Czy mam rację? To test z ogólnej wiedzy? Muszę wyprowadzić młodego z błędnego myślenia, by pierwsze zadania nie wywołały w nim szoku wink

Młody jakoś nigdy nie pałał chęcią udziału w konkursach, więc jestem zdziwiona, ale się cieszę, że się zdecydował.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Olimpusek 30.11.13, 20:18
      Konkurs matematyczny to Kangurek smile
    • lee_a Re: Olimpusek 30.11.13, 20:59
      Zdecydowanie Olimpusek to test z wiedzy ogólnej - zarówno ortografia, wiedza przyrodnicza jak i matematyczna. Nie wiem jak tam trzecioklasiści ale w przypadku pierwszaków na pewno jest to mocno na wyrost w stosunku do tego co w programie. Moja sześciolatka będzie pisać, jak na razie testy z poprzednich lat zrobiła naprawdę zaskakująco dobrze, więc jesteśmy dobrej myśli.
      • sandra1301 Re: Olimpusek 02.12.13, 12:47
        Córka (8lat) brała udział w Olimpusku z angielskiego w 1 klasie. Poszła z marszu, bez przygotowania, bo nawet nie wiedzileiśmy jaki zakres, dopiero po konkursie odkryliśmy że w internecie są testy z lat ubiegłych. Napisała nieźle, znalazła się w 3. dziesiątce. Poziom wykracza poza to co w programie dla danej klasy. Córka chodziła na angielski od 5 rż. więc stwierdziliśmy że powinna wiedzieć więcej niż ze szkoły.
        Nie jest to trudny konkurs, ale wymaga wiedzy większej niż tylko szkolna
    • ga-ti Re: Olimpusek 02.12.13, 19:33
      Dzięki za odpowiedzi.
      Zrobiliśmy jakiś test z poprzednich lat, młody zrobił błędy w ortografii, coś pomylił ze zwierzętami, ale ogólnie całkiem nieźle. Zobaczymy, czy stres na niego wpłynie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka