Dodaj do ulubionych

trynkiewicz

05.02.14, 08:32
jak stawiacie ? wyjdzie ? mi wydaje sie że może wyjść na pare tygodni jeśli nie wymyslą jakiegoś nowego oskarżenia które dało by areszt .
bo wyrok na psychuszke to ponoć może zaskarzyć i troche po wolności pochodzić .
jak wyjdzie ciekawe co zrobi ? bo gdzie nie pójdzie to w morde dostać bedzie miał bardzo łatwo .
jakoś nie chce mi sie wierzyć by ktoś poza matką sie nim zajął, mimo jej deklaracji że nie chce go widzieć , chyba że miał wspólnika . żaden "kochanek" tak łba nie nadstawi ?
kiedyś nie dostał zmiany nazwiska bo nie wykazał zagrozenia zycia ( z tamtego okresu pochodzi też chyba zdjęcie opublikowane , może troche postarzone ) teraz jednak mógłby to z łatwością zrobić , kto wie moze i zmienili by mu twarz ? mógłby dostać wtedy prace w szkole wink (żartuje ale nie jest mi do smiechu )
a może wyjedzie za granicę z tym kochankiem albo z matką gdzieś do afryki ( jak kanibal lecter wink , to by przeszło jak matka trzyma dla niego pieniadze .
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: trynkiewicz 05.02.14, 09:51
      Myślę, że wyjdzie.
      W sprawie Trynkiewicza uderzyło mnie sugerowanie ludziom linczu. Jednego dnia w Faktach mówią, że niedługo wyjdzie i "mają nadzieję, że nikt go nie napadnie". Na drugi dzień znów materiał o nim i tekst, że "trzeba chronić społeczeństwo przed Trynkiewiczem i Trynkiewicza przed społeczeństwem". A potem kolejny materiał w ten deseń i wypowiedź ojca jednego z ofiar: "gdybym go dorwał w swoje ręce!", łzy w oczach, rozżalenie.
      Moim zdaniem, media najpierw zasugerowały, żeby wykonać na nim lincz, a potem ten pomysł wielokrotnie przypominały.
    • budzik11 Re: trynkiewicz 05.02.14, 11:14
      Nie stawiam, w ogóle mnie ten temat nie interesuje. Wiesz, ilu takich "trynkiewiczów", ale jeszcze nie złapanych, nieosądzonych, po prostu anonimowych, chodzi po świecie? Ich bardziej się boję - wszystkich miłych nauczycieli w-fu (Trynkiewicz był nim właśnie), księży, wujków, dziadków, tatusiów i innych, którzy molestują i mordują swoje dzieci. Trynkiewicz jest tylko jednym z bardzo wielu, w dodatku znanym i opatrzonym (powinni opublikować jego aktualne zdjęcia). Jak mówi przysłowie lepsze zło znane, niż nieznane.
      • jotde3 Re: trynkiewicz 05.02.14, 11:35
        budzik11 napisała:
        Wiesz, ilu takich "trynkiew
        > iczów", ale jeszcze nie złapanych, nieosądzonych, po prostu anonimowych, chodzi
        > po świecie?

po świecie mnie nie interesuje

Ich bardziej się boję - wszystkich miłych nauczycieli w-fu (Trynki
        > ewicz był nim właśnie), księży, wujków, dziadków, tatusiów i innych, którzy mol
        > estują i mordują swoje dzieci.

owszem , molestowaczy jest kupa ale takicseryjnych zabójców już tak wielu nie ma

Trynkiewicz jest tylko jednym z bardzo wielu,

ilu znasz jeszcze seruynych morderców dzieci ?

w
        > dodatku znanym i opatrzonym (powinni opublikować jego aktualne zdjęcia). Jak mó
        > wi przysłowie lepsze zło znane, niż nieznane.

zdjęcie było w fakcie ale wygląd mogli by mu zmienić . sam mógłby zmienić jak ma kase.
        • budzik11 Re: trynkiewicz 05.02.14, 12:10
          jotde3 napisał:

> po świecie mnie nie interesuje

rozumiem, że jestes z innego swiata?
          Otóz twoj sąsiad może być seryjnym mordercą, a ty o tym nie wiesz.

> owszem , molestowaczy jest kupa ale takicseryjnych zabójców już tak wielu nie m
          > a

znamy tylko tych, co się dali złapać.

> ilu znasz jeszcze seruynych morderców dzieci ?

a nie wiem, nikt nie chodzi z etykietą na czole "Jestem seryjnym mordercą dzieci". Może znam.
          Ci, którzy trynkiewicza znali, pewnie też myśleli, że żadnego mordercy nie znają, póki się nie okazało inaczej.
          • jotde3 Re: trynkiewicz 05.02.14, 12:18
            budzik11 napisała:
            > rozumiem, że jestes z innego swiata?

powiedziałem tylko że nie ma co włączać w to "swiata" ,pozostańmy na polsce

> znamy tylko tych, co się dali złapać.

czyli jednego ? trynkiewicza właśnie i nie ma podstaw domniemywać że jest takich więcej .

> > ilu znasz jeszcze seruynych morderców dzieci ?
            >
            > a nie wiem, nikt nie chodzi z etykietą na czole "Jestem seryjnym mordercą dziec
            > i". Może znam.
            > Ci, którzy trynkiewicza znali, pewnie też myśleli, że żadnego mordercy nie znaj
            > ą, póki się nie okazało inaczej.

od 20 lat media by napewno zwąchały coś takiego , owszem ,matki wsadzaja dziecki do beczek ale są to ich dzieci i nie musze obawiać sie o swoje .
            • budzik11 Re: trynkiewicz 05.02.14, 14:21
              jotde3 napisał:

> czyli jednego ? trynkiewicza właśnie i nie ma podstaw domniemywać że jest takic
              > h więcej .
              >

Sądzisz, że ten pan to jedyny pedofil morderca, którego udało się złapać i siedzi w więzieniu? O święta naiwności. Akurat o nim jednym jest głośno, bo na dniach wychodzi.

>
              > od 20 lat media by napewno zwąchały coś takiego ,

żartujesz, prawda? Coś, o czym media nie piszą, nie istnieje wg ciebie?? Sądzisz, że o wszystkich morderstwach, gwałtach słyszysz w Faktach czy czytasz w Superexpresie, a jak nie piszą, nie mówią, to się nie zdarzają? Zajrzyj na stronę Itaka np. - są tam informacje o dziesiątkach zaginionych bez śladu. Sądzisz, że gdzie się oni wszyscy podziali? Trynkiewicz od 25 lat siedzi, więc to nie on ich wszystkich "zniknął". Albo na stronę na sygnale.pl - np. tu - oto lista poszukiwanych pedofilów: nasygnale.pl/gid,16368440,img,16368583,title,Najgrozniejsi-polscy-pedofile-To-ich-szuka-policja,galeria.html
              Albo żyj sobie w błogiej świadomości, że jedyny pedofil w Polsce od 25 lat siedzi w więzieniu...
              • jotde3 Re: trynkiewicz 05.02.14, 14:29
                budzik11 napisała:
                > Albo żyj sobie w błogiej świadomości, że jedyny pedofil w Polsce od 25 lat sied
                > zi w więzieniu...

nie pedofil , a pedofil seryjny morderca . on zabił w ciagu miesiąca nie epizodycznie , ale szukał okazji i zrobił to 2 krotnie , raz 1nego a potem 3ech.
                jak słyszałaś o innym takim zwyrodnialcy to daj znać i naprawde jest mało prawdopodobne że jeśli jest takich więcej to tylko on wpadł .
                a co do itaki to oni szukają nawet jak dzieciak zwiał z domu lub wyjechał ze współmałzonkiem.
                • jotde3 Re: trynkiewicz 05.02.14, 14:35
                  przejrzałem tych zalinkowanych poszukiwanych , zaden nie jest podejrzany o morderstwo
                  • budzik11 Re: trynkiewicz 05.02.14, 19:34
                    Czyli dla ciebie jak nie zamorduje brutalnie, a jedynie zgwałci twoje dziecko, to pikuś i nie ma co się bać? A jeszcze jak nie jest "seryjny", to w ogóle nie ma o czym mówić? To gratuluję.
                    • jotde3 Re: trynkiewicz 05.02.14, 20:32
                      budzik11 napisała:

> Czyli dla ciebie jak nie zamorduje brutalnie, a jedynie zgwałci twoje dziecko,
                      > to pikuś i nie ma co się bać? A jeszcze jak nie jest "seryjny", to w ogóle nie
                      > ma o czym mówić? To gratuluję.

mówiłas że takich jak on jest pełno , no to ci pokazałem że nie a nie mówie przecież że z tamtymi nie ma problemu a jedynie że z tym jest wiekszy problem .
                      • budzik11 Re: trynkiewicz 06.02.14, 10:09
                        jotde3 napisał:

> mówiłas że takich jak on jest pełno , no to ci pokazałem że nie

dla mnie ktoś, kto jest zagrożeniem dla mojego dziecka, jest tak samo niebezpieczny, niezależnie od jego kryminalnej kategorii. Nie czuję mniejszego zagrożenia jeśli chodzi o "tylko" pedofila, a nie o pedofila seryjnego mordercę. "Zwykły pedofil, nikogo nie zamordował? E, to pikuś, luz, nie ma się czego bać."
                        • jotde3 Re: trynkiewicz 06.02.14, 13:03
                          > dla mnie ktoś, kto jest zagrożeniem dla mojego dziecka, jest tak samo niebezpie
                          > czny, niezależnie od jego kryminalnej kategorii.
                          [...]
                          "Zwykły
                          > pedofil, nikogo nie zamordował? E, to pikuś, luz, nie ma się czego bać."

z kim ty polemizujesz ? bo nie ze mna .
                          zawsze jest sie czego bać ale i zawsze trzeba ryzykować a nasze postepowanie powinno zalezeć od stopnia naszych szacunków co do prawdopodobieństwa i wysokości szkód .
                          nie widzisz róznic ? więc ci wszystko jedno czy dziecko ryzykuje w swej codzienności i z jakim prawdopodobieństwem próbe czynu lubieżnego czy smierć ?

• srubokretka Re: trynkiewicz 05.02.14, 15:04
      Bardziej na czasie tematu, to tu nie moglo byc sad
      Wczoraj sie dowiedzialam, ze kolezanki (2 siostry) mojej corki byly molestowane przez sasiada Polaka sad. Za granica jest tak ciezko o przyjazn i zaufanie, a teraz bedzie jeszcze trudniej . Tak mi szkoda tych dziewczynek. Mlodsza miala problem z mowa... kto wie, moze to prze tego skur...
      Mowcie , co chcecie, ja jestem za kara smierci dla smieci.
      • mama-ola Re: trynkiewicz 05.02.14, 16:07
        > Mowcie , co chcecie, ja jestem za kara smierci dla smieci.

Też zawsze byłam za karą śmierci dla najgroźniejszych przestępców.
    • jakw Re: trynkiewicz 05.02.14, 21:36
      A jakie oskarżenie mogą wymyślić skoro facet siedzi w więzieniu i nie czyhają na niego pokusy?
      Tak na oko to wyjdzie z więzienia , a jeśli będą próbowali go przymknąć w jakimkolwiek ośrodku to sprawa pewnie skończy się w Strasburgu i jeszcze będziemy płacić odszkodowanie.
      • jotde3 Re: trynkiewicz 06.02.14, 07:56
        jakw napisała:

> A jakie oskarżenie mogą wymyślić skoro facet siedzi w więzieniu i nie czyhają n
        > a niego pokusy?

można znaleść przy nim narkotyki , może komuś groził albo i zaatakował , wystarczą świadkowie wink

> Tak na oko to wyjdzie z więzienia , a jeśli będą próbowali go przymknąć w jakim
        > kolwiek ośrodku to sprawa pewnie skończy się w Strasburgu i jeszcze będziemy pł
        > acić odszkodowanie.

moim zdaniem też wyjdze ,na troche i albo zwieje albo go znowu wsadzą i Strasburg mu nie pomoże . ale to tylko na moje oko . w praktyce sądu i trybunały są zbyt często nieprzewidywalne .
        • jakw Re: trynkiewicz 06.02.14, 08:12
          jotde3 napisał:
          >
          > można znaleść przy nim narkotyki , może komuś groził albo i zaatakował , wystar
          > czą świadkowie wink
          Gdyby to było takie proste to nie posłowie nie pisaliby ustawy na kolanie...
      • jotde3 Re: trynkiewicz 10.02.14, 18:57
        jakw napisała:

> A jakie oskarżenie mogą wymyślić skoro facet siedzi w więzieniu i nie czyhają n
        > a niego pokusy?

ano jak widać realizują mój scenariusz i słusznie . nie można pozwolić by w wynkiku błedu on wyszedł , zabił 4 dzieci bo od prawa jełopa ważniejsza jest sprawiedliwość i prawo rodzin do poczucia sprawiedliwości .
        wsumie.pl/nie-przegap/95986-trynkiewicz-zostanie-w-wiezieniu
        • jakw Re: trynkiewicz 10.02.14, 20:25
          jotde3 napisał:
          >
          > ano jak widać realizują mój scenariusz i słusznie . nie można pozwolić by w wyn
          > kiku błedu on wyszedł , zabił 4 dzieci bo od prawa jełopa ważniejsza jest spraw
          > iedliwość i prawo rodzin do poczucia sprawiedliwości .
          > wsumie.pl/nie-przegap/95986-trynkiewicz-zostanie-w-wiezieniu
          Jeśli to ściema i działanie odpowiednich służb (a jest jakoś tak grubymi nićmi szyte) to wcale nie czuję się przez to bezpiecznie i sprawiedliwie.
          • jotde3 Re: trynkiewicz 11.02.14, 07:11
            jakw napisała:
            > Jeśli to ściema i działanie odpowiednich służb (a jest jakoś tak grubymi nićmi
            > szyte) to wcale nie czuję się przez to bezpiecznie i sprawiedliwie.

ależ to nie o tym była mowa słonko jak Ty sie czujesz smile
            pisłas ze gdyby to było proste to posłowie nie pisali by ustawy na kolanie i że nie czychają na niego pokusy w pierdlu .
            ja pisałem co bedą próbowali zrobić czyli że dać jakieś oskarżenie ( a nie mówie że akurat to podstaw nie ma bo wszak rysował sobie chłopaczków z genitaliami pod brodą a uzyskanie od kogoś jakiś zdjęć to przecież mozliwe )

jak to mówi sie w kręgach naukowych : " a nie mówiłem " wink
            • jotde3 Re: trynkiewicz 11.02.14, 07:14
              i jeszcze dalsza próba przewidywań .
              raczej za to nie mogą go zatrzymać ale da to argument za tymczasową izolacją do decyzji prawomocnej lub chociaż nie dopuści do zdjęcia kontroli policyjnej .
              • jakw Re: trynkiewicz 11.02.14, 19:38
                Jeśli ktoś chciał go przytrzymać to z lekka się skompromitował. A kontrolę to i tak ma pod pretekstem ochrony przed linczem.
                • jotde3 Re: trynkiewicz 12.02.14, 06:34
                  jakw napisała:

> Jeśli ktoś chciał go przytrzymać to z lekka się skompromitował.

to prawda , jak by chcieli jedynie móc pózniej powiedzieć "zrobiliśmy ile sie dało " , dać taki odgromnik ministerstwu sprawiedliwości , biernackiemu .

A kontrolę to i
                  > tak ma pod pretekstem ochrony przed linczem.

on nie poprosił chyba o ta ochrone a sąd mógłby zabronić policji go sledzić , szum wokół niego wpływa na sąd by nie przyszło mu to do głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka