12.03.14, 16:54
Zapraszam kilkoro dzieci na urodziny syna, prawie same 7latki. Podpowiedzcie jakie zabawy/konkursy mogę im zaproponować, żeby się fajnie bawili.
Obserwuj wątek
    • nitka111 Re: urodziny 12.03.14, 20:47
      U nas w zeszłym roku sprawdziło się:
      1. Rozpoznawanie przedmiotów po kształcie z zasłoniętymi oczami.
      2. Ciepło - zimno
      3. Dorysowywanie ogona ( chyba to był koń wink ) z zamkniętymi oczami
      • tusia-mama-jasia Re: urodziny 12.03.14, 22:46
        Zabawy klasyczne: w chowanego, kalambury, ciuciubabkę nigdy się nie nudzą.
        Sporo śmiechu jest przy jedzeniu bez użycia rąk czy twisterze.
        Na jednej z ostatnich imprez dla ekipy mojego syna przygotowałam dzieciakom "szukanie skarbu" - w różnych miejscach mieszkania /przeróżnych! za obrazem, w zamrażalniku itd./ poukrywałam kolejne liściki ze wskazówkami /każda karteczka zawierała np. jakąś zagadkę, której rozwiązanie naprowadzało na kolejny krok albo mapkę prowadzącą do finału/. Finałem było ozdobne pudło, a w nim jajka-niespodzianki, oczywiście każde z karteczką informującą, do którego z dzieci chce trafić wink
        Bardzo się towarzystwu podobało.
        Ale też mnóstwo zabaw dzieci wymyślają sobie zawsze same.
    • mama-ola Re: urodziny 13.03.14, 08:39
      > Podpowiedzcie jakie zabawy/konkursy mogę im zaproponować

Też robię urodziny w domu smile U nas będzie poszukiwanie ukrytych figurek oraz będą obrazki "znajdź różnice". Towarzystwo zróżnicowane, od 3,5 do 9 lat, więc i obrazki o różnym poziomie trudności. Jako nagrody przygotowałam różne drobiazgi, np. świecące breloczki, bańki. Tylko że nagrodę trzeba będzie sobie ustrzelić na planszy. Syn zrobił dużą kartonową planszę z numerami, dzieci będą strzelać z małego plastikowego łuku albo z pistoletu nerf. Jak ktoś trafi np. w numer 5, to dostanie nagrodę, która na mojej liście ma numer 5. A poza tym goście będą samodzielnie kucharzyć - dostaną tortille i dodatki.
    • saszanasza Re: urodziny 07.05.14, 16:51
      kup im zwykłe tshirty po parę złotych i kredki/ farbki do tkanin. Niech sobie "namalują" koszulkęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka