Dodaj do ulubionych

Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina?

24.02.15, 12:50
Witam,
W niedługim czasie planujemy przeprowadzkę do miejscowości Gaj w gminie Mogilany. Synek ma 6 lat i od września pójdzie do pierwszej klasy. Zastanawiam się nad wyborem szkoły - w Gaju lub w Lusinie. Czy są na forum rodzice dzieciaków z tych 2 podstawówek? Czy mogę prosić o opinie na temat tych placówek? Z góry bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • labyn Re: Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina? 25.02.15, 11:42
      Polecam Lusinę.
    • labyn Re: Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina? 25.02.15, 11:45
      Od wielu lat lepsze wyniki osiąga szkoła w Lusinie. Teraz co prawda jest nowa dyrektorka ale powinna utrzymać poziom. Najmniejsza szkoła w gminie. W su,ie około 60 dzieci a więc małe klasy. Nauczyciele mają możliwości indywidualnego zajęcia się dziećmi. To jest chyba najważniejszy argument. Zdecydowanie polecam tę szkołę..
      • leewek Re: Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina? 25.02.15, 23:28
        bardzo dziekuje za odpowiedz. Sklaniam sie ku tej szkole wlasnie ze wzgledu na jej kameralonosc..
        • annka78 Re: Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina? 26.02.15, 13:06
          www.oke.krakow.pl/inf/filedata/files/2014_P_1206.pdf tutaj masz czarno na białym wyniki szkół.
          • leewek Re: Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina? 26.02.15, 16:03
            Dzięki, na pierwszy rzut oka Lusina wypada lepiej, choć byłabym wdzięczna za wskazówki w odczytywaniu wyników.
            • leewek Re: Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina? 26.02.15, 16:04
              Oprócz wyników równie ważna jest dla mnie atmosfera w szkole, kadra nauczycielska (podejście do ucznia)
      • leewek do Labyn 27.02.15, 12:08
        Jeśli dobrze rozumiem Twoje dziecko chodzi/chodziło do tej szkoły - jak wygląda kwestia zajęć dodatkowych po lekcjach, świetlicy i obiadów?
        /z góry dzięki za odpowiedź
        • mama20111 Re: do Labyn 29.03.15, 21:05
          Unikajcie szkoły w Mogilanach. Narkotyki przemoc i brak poczucia bezpieczeństwa uczniów to wyszło po ewaluacji robionej przez kuratorium w 2014r.
          • leewek Re: do Labyn 30.03.15, 11:42
            Dziękuje za informację.
            Zdecydowaliśmy się na podstawówkę w Lusinie. Przekonała mnie kameralność tej szkoły - myślę że maluchowi łatwiej się zaaklimatyzować, a i bezpieczniej bo niewiele możne umknąć uwadze nauczyciela czy dyrekcji.
            Wyniki szkoła ma dobre -9 lub 8 stannin w ostatnich latach.
            Czy to był dobry wybór - czas pokażesmile
            • dino9999 Re: do Labyn 27.09.18, 16:31
              Dzien dobry. Czy moge prosic o kontakt? Zastanawiam sie nad poslaniem corki do tej szkoly. Czy jest Pani zadowolona?
              Bede wdzieczna za kontakt na dinosmart@interia.pl
    • joalma Re: Podstawówka - Mogilany: Gaj czy Lusina? 05.03.15, 14:16
      ja bym wybrała zdecydowanie tą: spkonary.edupage.org/text5/?subpage=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka