Dodaj do ulubionych

Opaski przeciw mdłościom Sea Band-pytanie

26.10.16, 20:26
Zamierzam kupić dla syna (5 lat) opaskę przeciw mdłościom Sea Band (na chorobę lokomocyjną). Ostatnio na próbę przykleiłam mu plasterki Transway i chyba działały ("chyba" bo dodatkowo dostał Lokomotive ale on nie zawsze skutkuje lub krótko działa). No więc jesli plasterki podziałały to zastanawiam się nad zakupem opasek Sea Band. Nie mogę ich na żywo obejrzeć bo u nas w aptece są na zamówienie. Dlatego mam pytanie do osób,które te opaski posiadają. Czy opaska nie będzie za luźna na nadgarstki 5-latka i czy nie będzie się przesuwała? Bo plasterki są przyklejone i ani drgną a opaska obawiam się,że będzie się na ręce przesuwała więc tym samym nie będzie uciskała odpowiedniego punktu.
Obserwuj wątek
    • betty842 Re: Opaski przeciw mdłościom Sea Band-pytanie 26.10.16, 20:27
      Teraz myślę,że mogłam na Małym dziecku ten wątek założyć...
    • smoczy_plomien Re: Opaski przeciw mdłościom Sea Band-pytanie 26.10.16, 22:10
      Nie wiem, czy istnieją dziecięce rozmiary, ale te dorosłe na pewno będą za luźne. Acha, ja używałam tych opasek na łódce i miałam w nich okropne mdłości. Przeszło mi jak... je zdjęłam. Więc z mojego doświadczenia nie polecam ich.
    • mikams75 Re: Opaski przeciw mdłościom Sea Band-pytanie 27.10.16, 00:28
      sa rozmiary dzieciece i dorosle
      kupilam dzieciece 8latce i sa ciasne a rece ma patykowate
      dopiero raz przetestowane ale dzialaly, nie wiem czy to przypadek czy nie.
      • betty842 Re: Opaski przeciw mdłościom Sea Band-pytanie 27.10.16, 11:27
        Tak,tak,ja własnie te dziecięce chciałam kupić. Skoro piszesz że są ciasne to myślę,że będą ok,bo właśnie moim zdaniem muszą być ciasne,żeby się nie przesuwały.Kiedy jedziemy do mojego brata (23km) to musimy robić 3 postoje bo młodszemu jest tak niedobrze więc myślę,że będzie to dobra okazja żeby tę opaskę przetestować bez podawania dodatkowych leków (plasterki+ lokomotiv dostał kiedy jechali na wycieczkę z przedszkola wiec wolałam go dodatkowo zabezpieczyć).Na starszym synu (9lat) też bym je musiała przetestować bo też ma chorobę lokomocyjną a w maju jedzie na zieloną szkołę nad morze (12h).
        • szpulakasia1 Re: Opaski przeciw mdłościom Sea Band-pytanie 29.10.16, 16:16
          ja miałam wersje i dziecięcą i dorosłą,córka zakładała jak miała ok 6-10 lat i ta wersja dziecięca była bardzo ciasna,młoda pod koniec podróży dalekiej sciągała bo nie umiała wytrzymać,miała odciski,czy działała? czasami tak czasami musiała dostać coś dodatkowego zwłaszcza jak była długa podróż,ale generalnie na krótkie drogi do pół godz godziny było lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka