marcin_l1 07.06.02, 13:22 Czy są jakieś przeciwwskazania do tego, żeby latem dziecko poruszało się po podłodze z terakoty bez skarpetek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: boso czy w skarpetkach IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 07.06.02, 13:59 Mnie ortopeda powiedział, że boso tak, ale po miękkiej powierzchni (wykładzina podłogowa, dywan), natomiast po twardej co najmniej w skarpetkach, najlepiej w pantoflach. Moje dziecko chodzi w skarpetkach (mniej się ślizga, nie skaleczy się, w każdym razie wydaje mi się, że jeśli na coś nadepnie to lepiej w skarpetce) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmausia Re: boso czy w skarpetkach IP: *.proxy.aol.com 07.06.02, 15:53 a mnie tez ortopeda perorowal, ze dziecko powinno sie uczyc chodzic na bosaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: boso czy w skarpetkach IP: 209.226.65.* 07.06.02, 16:35 Gość portalu: mmausia napisał(a): > a mnie tez ortopeda perorowal, ze dziecko powinno sie uczyc chodzic na bosaka. boso - gdzie sie da, ile sie da, jak czesto sie da! doroslym tez to dobrze robi, zwlaszcza na system nerwowy Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: boso czy w skarpetkach 07.06.02, 20:26 moim skromnym zdaniem przeviwskzań nie ma. W końcu nie lata tylko po terakocie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś