Dodaj do ulubionych

Gadatliwy pierwszak

27.10.05, 10:41
Wczoraj byłam na zebraniu w szkole i dowiedziałam się, że mój syn bez przerwy
gada na lekcjach. Przez to nie jest w stanie skończyć pracy na czas i
wiecznie musi konczyć coś w domu, a do tego przeszkadza Pani i innym dzieciom.
Czy jest na to jakaś rada? Już nie mam siły mu tłumaczyć, że tak nie wolno.
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Gadatliwy pierwszak 27.10.05, 14:31
      po pierwsze - dowiedzieć się dlaczego gada. A możliweości może być sporo: jest
      inteligentny, wiedzy sporo, wszystko wie, węc go pani podnudza. ALbo odwrotnie,
      mniej lotnyy umysł, nie rozumie, co pani mówi i też go to nudzi. Ewentualnie
      nie dorósł jeszcze emocjonalnie do obowiązku szkolnego itp...
      Dopiero znajdując przyczynę problemu można próbować z nią walczyć.
      Pozdrawiam
      • makowapanienka2 Re: Gadatliwy pierwszak 27.10.05, 17:38
        Pryczyna może być jeszcze jedna po prostu jest gadułąsmile Ja mam to samo z moją
        córką która odkąd w wieku półtora roku zaczęła mówić to buzia jej się nie
        zamyka, na dodatek jej koleżanka z ławki tesz jest straszną gadułą więc można
        sobie wyobrazić że ciągle któraś miała coś do powiedzenia. Pani wytrzymała dwa
        tygodnie i dziewczyny rozsadziła. Na początku córcia uważała że to jest kara ale
        jej wytłumaczyłam że pani zrobiła to dla ich dobra żeby mogły lepiej skupić się
        na lekcji i faktycznie teraz prawie zawsze zdąży zrobić to co pani zada pani
        zwraca jej uwagę raz na kilka dni. Myśle że jest to dobre rozwiązanie, tylko
        trzeba dziecku wytłumaczyć że to nie jest kara.
        plusem jest to że ma całą ławkę dla siebie i nkt jej nie szturcha jak pisze.
    • dzoaann Re: Gadatliwy pierwszak 27.10.05, 18:52
      pociesze cie.ja zawsze bylam w szkole grzeczna a moja przyjaciolka
      gadatliwa.teraz jako dorosle osoby ja jestem zamknietym w sobie smutasem a ona
      latwo nawiazujw kontakty i robi kariere.mysl do przodu:dziecko musi byc nie
      tylko grzeczne
      • kaczka.kwaczka Re: Gadatliwy pierwszak 27.10.05, 21:13
        Podoba mi się odpowiedź.
        Lepiej, żeby mówiło za dużo niż za mało,
        przynajmniej w tm wieku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka