Dodaj do ulubionych

strój dla 8 latka

16.11.05, 10:48
Mój 8 letni syn będzie miał w szkole zabawę andrzejkową. Może ktoś podpowie
mi jak tanim kosztem przygotować jakiś fajny strój? Gotowe stroje są z reguły
na 1 rok, a cena też nie jest mała.
Proszę o jakieś pomysły
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: strój dla 8 latka 16.11.05, 10:53
      może spróbuj znaleźć w swoim mieście wypożyczalnię strojów karnawałowych?

A z tańszych przebrań - jacyś indianie, kowboje - ystarczy kamizelka ala dziki
      zachód i albo kapelusz, albo piuropusz. Lub czarodziej - kapelusz ala Harry
      Potter czy czarownica anglosaska smile kupisz w markecie, a czarną pelerynę możńa
      uszyć bardzo prosto...
      • mag-ia1 Re: strój dla 8 latka 16.11.05, 20:31
        na zabawę andrzejkową to chyba się dzieci nie przebierają, od przebierania są
        bale karnawalowe.
        • nchyb Re: strój dla 8 latka 17.11.05, 07:42
          zależy od szkoły i przedszkola, u nas w przedszkolu dzieci przebierają się na
          każdą możliwą okazję smile
          • mag-ia1 Re: strój dla 8 latka 17.11.05, 10:03
            przedszkolaki pewnie to lubią, niektore dzieci starsze też, ale osobiście znam
            takie ,które nie są z tego zadowolone.

Dla mnie Andrzejki to lanie wosku,wrózby,gry , co innego hallowee- czy
            wspomniany już bal karnawałowy no i imprezy "tematyczne"np.bal mlodych ekologów

Przebieranie się na każdą imprezę jak leci razi mnie tak samo jak dekoracje
            świąteczne na początku listopada.
            • nchyb Re: strój dla 8 latka 17.11.05, 10:39
              de gustibus et coś tam jeszcze... smile

A co do przebierających się w szkole dzieci - u nas to nie obowiązek, a
              możliwość, kto chce - przebiera się. I z reguły połowa jest przebrana, połowa
              nie (ta mniejsz połowa smile)
    • agatka_s Re: strój dla 8 latka 16.11.05, 10:59
      epaluch1 napisała:

> Mój 8 letni syn będzie miał w szkole zabawę andrzejkową. Może ktoś podpowie
      > mi jak tanim kosztem przygotować jakiś fajny strój? Gotowe stroje są z reguły
      > na 1 rok, a cena też nie jest mała.
      > Proszę o jakieś pomysły

Moje dziecko wygrało kiedys konkurs na stroj, bedac laryngologiem. Pozyczylam
      od babci lekarza bialy fartuch, zrobilam taka plakietke "Dr Nauk medycznych
      xxxx", z brystolu i folii zrobilam mu to takie oko na glowe, no i jeszcze mial
      sluchawki lekarskie na szyji (tez nam babcia pozyczyla).

Strój zrobił furorę, aczkolwiek był troche pechowy, bo został nam w całości
      ukradziony wraz z samochodem, jak jechaliśmy zwrócić... (bardzo było zabawne
      jak składałam zeznania na policji o zawartości bagażnika, pan policjant patrzył
      na mnie podejrzliwie jak mówiłam o tych słuchawkach, bardzo chciał abym
      ustaliła ich wartość-było to bardzo śmieszne (znaczy z perspektywy dziś, bo
      wtedy średnio śmieszne !) bo samochód był wart ponad 100.000 a on się do tych
      słuchawek przyczepił...)

sorry za dygresję, tak mnie wspomnienia naszły...

A tak apropos, może masz kogos w rodzinie kto ma jakiś "służbowy" strój i można
      to wykorzystać jako pomysł-koszt jest wtedy w zasdzie żaden (choć w moim
      wypadku to był najdroższy kostium balowy świata...).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka