epaluch1 16.11.05, 10:48 Mój 8 letni syn będzie miał w szkole zabawę andrzejkową. Może ktoś podpowie mi jak tanim kosztem przygotować jakiś fajny strój? Gotowe stroje są z reguły na 1 rok, a cena też nie jest mała. Proszę o jakieś pomysły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: strój dla 8 latka 16.11.05, 10:53 może spróbuj znaleźć w swoim mieście wypożyczalnię strojów karnawałowych? A z tańszych przebrań - jacyś indianie, kowboje - ystarczy kamizelka ala dziki zachód i albo kapelusz, albo piuropusz. Lub czarodziej - kapelusz ala Harry Potter czy czarownica anglosaska kupisz w markecie, a czarną pelerynę możńa uszyć bardzo prosto... Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia1 Re: strój dla 8 latka 16.11.05, 20:31 na zabawę andrzejkową to chyba się dzieci nie przebierają, od przebierania są bale karnawalowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: strój dla 8 latka 17.11.05, 07:42 zależy od szkoły i przedszkola, u nas w przedszkolu dzieci przebierają się na każdą możliwą okazję Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia1 Re: strój dla 8 latka 17.11.05, 10:03 przedszkolaki pewnie to lubią, niektore dzieci starsze też, ale osobiście znam takie ,które nie są z tego zadowolone. Dla mnie Andrzejki to lanie wosku,wrózby,gry , co innego hallowee- czy wspomniany już bal karnawałowy no i imprezy "tematyczne"np.bal mlodych ekologów Przebieranie się na każdą imprezę jak leci razi mnie tak samo jak dekoracje świąteczne na początku listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: strój dla 8 latka 17.11.05, 10:39 de gustibus et coś tam jeszcze... A co do przebierających się w szkole dzieci - u nas to nie obowiązek, a możliwość, kto chce - przebiera się. I z reguły połowa jest przebrana, połowa nie (ta mniejsz połowa ) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_s Re: strój dla 8 latka 16.11.05, 10:59 epaluch1 napisała: > Mój 8 letni syn będzie miał w szkole zabawę andrzejkową. Może ktoś podpowie > mi jak tanim kosztem przygotować jakiś fajny strój? Gotowe stroje są z reguły > na 1 rok, a cena też nie jest mała. > Proszę o jakieś pomysły Moje dziecko wygrało kiedys konkurs na stroj, bedac laryngologiem. Pozyczylam od babci lekarza bialy fartuch, zrobilam taka plakietke "Dr Nauk medycznych xxxx", z brystolu i folii zrobilam mu to takie oko na glowe, no i jeszcze mial sluchawki lekarskie na szyji (tez nam babcia pozyczyla). Strój zrobił furorę, aczkolwiek był troche pechowy, bo został nam w całości ukradziony wraz z samochodem, jak jechaliśmy zwrócić... (bardzo było zabawne jak składałam zeznania na policji o zawartości bagażnika, pan policjant patrzył na mnie podejrzliwie jak mówiłam o tych słuchawkach, bardzo chciał abym ustaliła ich wartość-było to bardzo śmieszne (znaczy z perspektywy dziś, bo wtedy średnio śmieszne !) bo samochód był wart ponad 100.000 a on się do tych słuchawek przyczepił...) sorry za dygresję, tak mnie wspomnienia naszły... A tak apropos, może masz kogos w rodzinie kto ma jakiś "służbowy" strój i można to wykorzystać jako pomysł-koszt jest wtedy w zasdzie żaden (choć w moim wypadku to był najdroższy kostium balowy świata...). Odpowiedz Link Zgłoś