Dodaj do ulubionych

przeziębienie a spacer

07.11.02, 13:49
Moja córka(11m-cy) ma katar i mokry kaszel, ale oskrzela i płuca są
czyste.Jak z codziennym spacerem? Jak tylko zrobiło się chłodniej,
ograniczyłam spacer do 2x 1godz.Ale bez wyjścia na powietrze mała jest
marudna i gorzej śpi.Co robić wyjeżdżać czy nie wyjeżdżać?
Obserwuj wątek
    • Gość: magdusma Re: przeziębienie a spacer IP: 217.153.47.* 07.11.02, 14:03
      ja zwsze wychodze na spacer, jesli dziecko nie ma temp, a płucka i oskrzela są
      oksmile)), także jak jest przeziębiona ( córa ma 17 miesięcy)
      • Gość: anma Re: przeziębienie a spacer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 14:26
        Ja podobnie! O ile tylko nie ma gorączki i nie leje deszcz to nie widzę powodu
        żeby "kisić się" w mieszkaniu smile)
        Swoją drogą zauważyłam,ze jak się zrobiło chłodno to często jesem sama z
        dzieckiem na spacerze. Gdzie są inne dzieci? Czy mamy, babcie, opiekunki boją
        się chłodnego powietrza? Wydaje mi się ze to właśnie dzięki temu moje dziecko
        prawie nie choruje. W tym roku jedyny katar jaki miał był lipcu. No i jakiś
        wirus biegunki,ale to inna sprawa...
        Pozdrawiam i polecam spacerki w mroźne dni smile)
        • agat1 Re: przeziębienie a spacer 07.11.02, 14:55
          Mój synek też zawsze był na spacerze, dzięki czemu był zahartowany i nie
          chorował. Zmiana nastąpiła, kiedy poszedł do przedszkola - choruje z przerwami
          cały czas, a jeśli wyjdzie z dziećmi na dwór, to po dwóch dniach ma już katar.
          Ale pamiętam, że lekarz zapytany o spacery z zakatarzonymi dziećmi też mówił,
          że jeśli nie ma gorączki i ostrych stanów zapalnych, to można wychodzić,
          oczywiście przy znośnej pogodzie.
    • Gość: mamusia Re: przeziębienie a spacer IP: *.proxy.aol.com 07.11.02, 14:50
      o ile tylko nie ma goraczki - na spacer. moja nie jest oskrzelowa wiec nie
      mialam dylematu co zrobic jesli, ale jest uszna i bylam na spacerach z ropnym
      zapaleniem ucha.
      moj pediatra mowi, ze przy przeziebieniu swieze powietrze to najlepsza
      profilaktyka przed okrzelami, plucami, otitis - w wywietrzonych drogach
      oddechowych nie zalega stary sluz i brud i bakterie nie maja pozywki. a jak
      dziecko ma zapalenie oskrzeli, ucha ale juz nie goraczkuje to tez mu spacer
      tylko pomoze wyzdrowiec - warunek : bez zbytniego wysilku, bo sily sa potrzebne
      na walke z infekcja.
      • Gość: paula Re: przeziębienie a spacer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 20:55
        moj synek w zasadzie jeszcze nie chorowal, ot kilka dni raptem (i cale
        szczescie, oby tak dalej!), ale ja zawsze z nim wychodze nawet w brzydka
        pogode, chcby na chwile. I tez mam takie spostrzezenia jak Anma, ze wraz z
        koncem lata wywialo wszystkie dzieci z podworka. A moj synek tak do dzieci
        lgnal. Chyba zostaje nam tzw. zielone przedszkole.
        Pozdrawiam serdeczniesmile
        CZESC
    • ariana_ Re: przeziębienie a spacer 07.11.02, 22:24
      Ależ ja też ciągle jestem na spacerze!Nie to ,żebym kisiła małą w domu z powodu
      jesiennej pogody.Tylko teraz ograniczyłam spacery do ok. 2 godzin w ciągu dnia,
      ale latem i wiosną ( nawet wczesna jesienia ), siedziałyśmy na dworzu
      praktycznie bez przerwy.Ja nie należę do matek zamykających dziecko w domu z
      nastaniem jesieni.I moja Ania też jest zahartowana, bo i kąpała się latem w
      jeziorku i moczyła nogi w Dunajcu itp.A w zeszłym roku , kiedy miała 2,3 m-
      ce,zimą wyjeżdżała na 2,3 godzinne spacery po lesie.I do tej pory nie zna smaku
      antybiotyków.Teraz ma pierwsze takie poważne przeziębienie, stąd moje
      dylematy.Ale skutecznie już przez was rozwiane.A swoją drogą , u mnie też na
      osiedlu dzieci wywiało.Szkoda,że nie mieszkamy bliżej siebie,wychodziłybysmy
      razem na spacery.
      Dzięki dziewczyny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka