Dodaj do ulubionych

13-14 latka - dziecko czy nastolatka ?

20.12.02, 18:33
Czy 13-14 latka to jeszcze dziecko czu juz nastolatka.
Gdzie jest granica ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maryla Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 18:55
      od 10 w górę to juz "naście" więc nastolatka ,ale czy rózni sie wiele od
      10 latki? hm powiem , zdecydowanie dziecko nastoletnie smile
    • rubeus Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? 21.12.02, 12:06
      no niby tak - ale z roznych kolorowych pisemek wynika ze to juz nastolatka - i
      co po niektore uwazaja sie za prawie dorosle. A z dorgiej strony dla rodzicow
      to jeszcze "male dziecko".
      • awu84 Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? 28.12.02, 10:49
        W wakacje miałem malutką przygodę z pewną 15 latką. Jako
        że mam 18 lat, to zauroczenie trwało tydzień. Po tygodniu
        doszedłem do wniosku że mam doczynienia z gówniarą, a
        jeśli miabym ją inaczej nazwać to raczej dzieckiem które
        powinno siedzieć w gniazdku swoich rodziców. O młodszych
        nawet nie pomyśle, bo Bóg wie o co by mnie jeszcze
        oskarżyły.

aWu
        ---
        Zawładniemy tobą hurtowo - Hymn Ankh-Morpork
        Terry Pratechett
        ---
        • Gość: zzz Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? IP: *.one.pl / 192.168.0.* 28.12.02, 18:53
          awu84 napisał:

> W wakacje miałem malutką przygodę z pewną 15 latką.

No... Wydawało mi się, że z osobą poniżej 16 lat - to jest karalne. Czyżby
          zmieniły się przepisy?

Niezależnie od tego jak wygląda i jak się zachowuje się nastolatka - to jest
          karalne. Radziłabym w sytuacjach wątpliwych poprosić o dowód lub legitymację -
          żeby nie mieć kłopotów.

Kiedyś czytałam wywiad ze znanym angielskim aktorem (wyleciało mi z pamięci
          nazwisko), grającym jedną z głównych ról w ekranizacji "Lolity", o tym jak on
          się czuł podczas zdjęć. Powiedział rzecz bardzo mądrą. Cytuję z
          pamięci:"zalotne, wabiące zachowanie nastolatek - to naturalny etap w ich
          dojrzewaniu; ma niewiele wspólnego z odczuwaniem rzeczywistych potrzeb
          seksualnych; trzeba o tym wiedzieć i nie dopuszczać do sytuacji intymnych".
          Prawdziwi faceci o tym wiedzą. A reszcie niech wystarczy, że intymne kontakty z
          nastolatkami poniżej pewnego wieku są karalne.

• Gość: Maryla Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 11:23
        rubeus napisał:

> no niby tak - ale z roznych kolorowych pisemek wynika ze to juz nastolatka -
        i
        > co po niektore uwazaja sie za prawie dorosle. A z dorgiej strony dla rodzicow
        > to jeszcze "male dziecko".

Jeśli patrzymy ze strony rodziców to jesteśmy dziećmi zawsze smile
    • jotembi Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? 28.12.02, 12:20
      dziwne pytanie, to jest - jak mówią fachowcy - osobniczo zmienne
    • Gość: julita Nastolatka....................... IP: *.8.252.64.snet.net 30.12.02, 02:11
      dziecko dla rodzicow..........

mysle ze dorosli jestesmy w wieku 33 lat.
      • jotembi Re: Nastolatka....................... 30.12.02, 13:37
        jak, przepraszam, chrystus?
        bo ja wiem...
        a co do dylematu dziecko-nastolatka, spotykałam baaardzo dziecinne 14-latki i
        10-letnie lolitki brrr
        • Gość: Maryla Re: Nastolatka....................... IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 13:59
          Oj, mam wiecej i ciagle gzieś we mnie siedzi dziecko smile,a dla mamy to
          ciągle jestem Marylką , ktorą trzeba przed wszystkim przestrzec smile bo
          zginie marnie smile
          • Gość: t Re: Nastolatka....................... IP: *.bydgoska.krakow.pl 05.01.03, 20:21
            mam 13-letnią siostrę, w głowie ma jeszcze bardzo pstro ( i bardzo dobrze!),
            ojciec określa ten wiek: nastolatka z baardzo niskiej półki( w uzasadnieniu
            odmowy wydania zezwolenia na wyście po 21.00)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka