rubeus 20.12.02, 18:33 Czy 13-14 latka to jeszcze dziecko czu juz nastolatka. Gdzie jest granica ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maryla Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 18:55 od 10 w górę to juz "naście" więc nastolatka ,ale czy rózni sie wiele od 10 latki? hm powiem , zdecydowanie dziecko nastoletnie Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? 21.12.02, 12:06 no niby tak - ale z roznych kolorowych pisemek wynika ze to juz nastolatka - i co po niektore uwazaja sie za prawie dorosle. A z dorgiej strony dla rodzicow to jeszcze "male dziecko". Odpowiedz Link Zgłoś
awu84 Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? 28.12.02, 10:49 W wakacje miałem malutką przygodę z pewną 15 latką. Jako że mam 18 lat, to zauroczenie trwało tydzień. Po tygodniu doszedłem do wniosku że mam doczynienia z gówniarą, a jeśli miabym ją inaczej nazwać to raczej dzieckiem które powinno siedzieć w gniazdku swoich rodziców. O młodszych nawet nie pomyśle, bo Bóg wie o co by mnie jeszcze oskarżyły. aWu --- Zawładniemy tobą hurtowo - Hymn Ankh-Morpork Terry Pratechett --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? IP: *.one.pl / 192.168.0.* 28.12.02, 18:53 awu84 napisał: > W wakacje miałem malutką przygodę z pewną 15 latką. No... Wydawało mi się, że z osobą poniżej 16 lat - to jest karalne. Czyżby zmieniły się przepisy? Niezależnie od tego jak wygląda i jak się zachowuje się nastolatka - to jest karalne. Radziłabym w sytuacjach wątpliwych poprosić o dowód lub legitymację - żeby nie mieć kłopotów. Kiedyś czytałam wywiad ze znanym angielskim aktorem (wyleciało mi z pamięci nazwisko), grającym jedną z głównych ról w ekranizacji "Lolity", o tym jak on się czuł podczas zdjęć. Powiedział rzecz bardzo mądrą. Cytuję z pamięci:"zalotne, wabiące zachowanie nastolatek - to naturalny etap w ich dojrzewaniu; ma niewiele wspólnego z odczuwaniem rzeczywistych potrzeb seksualnych; trzeba o tym wiedzieć i nie dopuszczać do sytuacji intymnych". Prawdziwi faceci o tym wiedzą. A reszcie niech wystarczy, że intymne kontakty z nastolatkami poniżej pewnego wieku są karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 11:23 rubeus napisał: > no niby tak - ale z roznych kolorowych pisemek wynika ze to juz nastolatka - i > co po niektore uwazaja sie za prawie dorosle. A z dorgiej strony dla rodzicow > to jeszcze "male dziecko". Jeśli patrzymy ze strony rodziców to jesteśmy dziećmi zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: 13-14 latka - dziecko czy nastolatka ? 28.12.02, 12:20 dziwne pytanie, to jest - jak mówią fachowcy - osobniczo zmienne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Nastolatka....................... IP: *.8.252.64.snet.net 30.12.02, 02:11 dziecko dla rodzicow.......... mysle ze dorosli jestesmy w wieku 33 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Nastolatka....................... 30.12.02, 13:37 jak, przepraszam, chrystus? bo ja wiem... a co do dylematu dziecko-nastolatka, spotykałam baaardzo dziecinne 14-latki i 10-letnie lolitki brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: Nastolatka....................... IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 13:59 Oj, mam wiecej i ciagle gzieś we mnie siedzi dziecko ,a dla mamy to ciągle jestem Marylką , ktorą trzeba przed wszystkim przestrzec bo zginie marnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Nastolatka....................... IP: *.bydgoska.krakow.pl 05.01.03, 20:21 mam 13-letnią siostrę, w głowie ma jeszcze bardzo pstro ( i bardzo dobrze!), ojciec określa ten wiek: nastolatka z baardzo niskiej półki( w uzasadnieniu odmowy wydania zezwolenia na wyście po 21.00) Odpowiedz Link Zgłoś