Dodaj do ulubionych

prezent na 18 urodziny

05.06.06, 20:04
Mój siostrzeniec mieszka zagranicą, rodzice dość dobrze zarabiają. We
wrześniu Martin obchodzi urodziny-co roku dostaje od nas drobiazg, no ale
teraz to musi być coś konkretnego. Wymyśliłam już rok temu,że dostanie od nas
ok 200 lub 300 euro po 1 euro w jakiejś szkatułce. Ale z biegiem czasu coraz
częściej mąż powtarza,że to głupi pomysł-bo pieniądze, które mu możemy dać
nie są jakieś oszałamiające. Siostra też twierdzi,że lepiej mu kupić bluzę
niż dawać pieniądze. Ale bluza na 18 urodziny? Poza tym raz trafię w jego
gust, a 5 nie. Płyty, filmy odpadają, bo na tym się nie znam i nie wiem co on
ma. Jego polski jest dość kiepski, więc książki też odpadają. I co radzicie?
Chciałabym,żeby prezent sprawił mu radość, a jednocześnie nie był po roku do
wyrzucenia. No, mam problem-pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • verdana Re: prezent na 18 urodziny 05.06.06, 21:06
      Ja kupiłam kota. Na osiemnastkę.
      No, ale bez uzgodnienia - nie radze.
      A pieniądze są na pewno lepsze od bluzy..
      • thaures Re: prezent na 18 urodziny 05.06.06, 21:18
        Weekendy spędzają na wsi i już jak podjeżdża ich samochód wszystkie koty ze wsi
        lecą, bo szwagier je dokarmia. Kot nie byłby pewnie atrakcją-a ja pewnie
        miałabym problem z siostrą... Verdana-a ten pomysł z kupą euro podoba Ci się?
        Tylko,że po chwili już prezentu nie będzie.
        • verdana Re: prezent na 18 urodziny 06.06.06, 09:44
          Prezent będzie - bo prezenty pozostają w pamięci.
          Nie wiem tylko, ile to dla niego pieniedzy - dużo czy malo? czy moze kupić
          sobie za to coś "extra" czy raczej wystarczy na codzienne drobiazgi?
          Zamiast szkatulki proponowałabym portfel. Solidny i dorosły.
    • izunia6 Re: prezent na 18 urodziny 06.06.06, 13:16
      Ja chyba z jakiegos innego świata jestem. Mam wiele siostrzenic za granicą,
      siostrzeńca jednego też - 300 euro to kupe forsy! Tego sie nie da porównać z
      bluzą - chyba, że masz na myśli jakieś haute couture... jesli twój siostrzeniec
      jest normalnym chłopakiem, nastolatkiem europejskim, to na pewno nikt go nie
      musi oszałamiać go forsą - takie myślenie pokutuje chyba tylko w Polsce niestety
      i dalej na wschód. Forsę, to sobie zarobi, pokosi trawę, rozniesie gatety i ma!
      Dziewczynie zamówiłam perfumy przez internet - doręczyli Jej w dniu urodzin
      bezpośrednio do domu. Chłopakowi dałam 100euro, pieniądze zbierał na gitarę od
      całej rodziny.
      • thaures Re: prezent na 18 urodziny 06.06.06, 17:20
        Izunia! Dla mnie te 200-300 euro to też kupa forsy. W żaden sposób nie chcę go
        oszałamiać forsą ( i taką ilością nawet chyba nie mogę, znając możliwości
        jegorodziny, która zresztą często nam pomagała), ale chcę w jakiś sposób uczcić
        te właśnie urodziny. I po prostu nie wiem jak.. Jak nie pieniądze, to co? Pzdr
        • kalinka2000 Re: prezent na 18 urodziny 06.06.06, 23:04
          Najrozsądniej byłoby podpytać rodziców. Jeśli jednak nie chesz - ma to być
          niespodzianka - to może podpytaj rówieśników u nas. Ja bym pewnie kupiła jakiś
          super zegarek (oczywiście może mieć ich sto skoro rodzina jest dobrze sytuowana,
          ale taki bajerancki na pewno zawsze zrobi wrażenie) i kupiłabym płytę z polską
          muzyką. Do tego nie trzeba znac języka. Choćby Myslovitz, Kult czy Sistars.
          Niestety nie wiem, czego słuchają 18-latkowie, ale sądzę, że w Empiku czy
          Trafficu peronel chętnie Ci podpowie.

Tylko napisz na co się zdecydowałaś.
          Pozdrawiam.
    • elena70 Re: prezent na 18 urodziny 09.06.06, 14:08
      Ja swojemu kuzynowi kupiłam ilustrowaną "Kamasutrę". Do tego też nie trzeba
      znać języka wink
      • karolaaa Re: prezent na 18 urodziny 10.06.06, 12:01
        Sama niecaly rok temu skonczylam lat 18 wiec moze moje zdanie chociaz troszke
        Ci sie przyda..Uwazam ze bardzo dobra opcja sa dwie rzeczy juz wczesniej
        wymienione:zegarek i "dorosly" porzadny portfel smilepoza tym moglabys tez
        pomyslec nad "bajeranckim" paskiem do spodni albo okularami smileMoi znajomi
        (niektorzy maja rodzicow bardzo dobrze zarabiajacych)wlasnie z takich prezentow
        od rodziny najbardziej sie cieszyli smile
        • thaures Re: prezent na 18 urodziny 18.06.06, 23:53
          Wszystkim bardzo dziękuję!! Prawie wygrał portfel z zawartością. Prawie, bo
          rozmawiałam z siostrą; Martin od roku jeździ na skuterze, teraz ma kupić sobie
          kask. Mamy znajomego, który maluje kaski dla żużlowców- więc Martin dostanie go
          od nas, a będzie niepowtarzalny, bo z jakimś rysunkiem, który sam sobie
          wybierze! Wydaję mi się,że prezent będzie super.
          • kasiagnieszka Re: prezent na 18 urodziny 19.06.06, 00:34
            Ja zamówiłam mojemu siostrzeńcowi na 18-tkę pamiątkowe monety srebrne z Mennicy
            Polskiej - seria z papieżem Janem Pawłem II. Na dwie monety i medal pamiątkowy
            wydałam 150 zł, można było jeszcze dokupić inne. Mój siostrzeniec się bardzo
            interesuje historią Polski, więc uznałam to za odpowiednie, ale oczywiście nie
            dla każdego się nadaje. Choć ma coś w sobie - prezent z Polski, niepowtarzalny
            i pamiątkowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka