Dodaj do ulubionych

mundurki w zerówkach?

27.07.07, 19:13
czy to prawda, że w warszawskich zerówkach przy szkołach podstawowych też
obowiązują mundurki? Może ktoś zna jakieś przypadki, że jednak nie...
Obserwuj wątek
    • binka76 Re: mundurki w zerówkach? 27.07.07, 19:17
      u nas wyraźnie powiedziano dzieci szkolne ,a 0 nalezy do oddzialu
      przedszkolnego (np.: przy sdzkole) , u nas dzieci zerówkowe nie maja obowiazku
      mundurków
      • k1234561 Re: mundurki w zerówkach? 28.07.07, 20:13
        Dzwoniłam jakiś czas temu do naszej przyszłej zerówki przyszkolnej i mi też
        powiedziano,że dzieci w zerówce nie będą nosiły mundurków.
        • bella43 Re: mundurki w zerówkach? 30.07.07, 14:09
          A mi powidziano jak dzwoniłam do szkoły, że dzieci z zerówki to uczniowie i
          mundurki obowiązują.
          • nchyb Re: mundurki w zerówkach? 30.07.07, 15:56
            podejście do ustawy o jedolity ubiorze świadczy po prost o stopniu zidiocenia
            danego dyrektora szkoły....

Nie wszyscy powarowali, niektórzy niestety tak...
          • k1234561 Re: mundurki w zerówkach? 30.07.07, 17:16
            Jeśli dzieci w zerówce to uczniowie to czemu w większości podstawówek,być może
            też i wtej gdzie twoje dziecko pójdzie do zerówki organizuje się uroczyste
            pasowanie na ucznia w I klasie????Tak mi się nasunęło w związku z tym co Ci
            powiedziano.
            Już niech nie pzesadzają z tymi mundurkami.Może w przedszkolach też niech
            wprowadzą.
            • binka76 Re: mundurki w zerówkach? 30.07.07, 17:35
              no własnie pasowanie na ucznia jest w 1klasie szkoly podstawowej a nie w 0

Ja nie mam nic przeciw mundurko, to co widzi sie w szkole na przerwie
              przechodzi ludzkie pojęcie- kolory to nic ,ale wystajace stringi z pod
              przyciasnych biodrowek ,nie raz szerszych w biodrach ode mnie dziewczyn, do
              tego stanik czarny wychodzacy z pod przyciasnej ,przykrutkiem topie, do tego
              czesto białym... szok

Co prawda nie tyczy to sie mniejszych dzieci i ich klas ,ale tak w 3klasie
              zaczyna sie ta przedziwna rewia mody.
              Moje dziecko ,nie raz przyszlo smutne bo mnie nie sta na toaby wszystkie ciuchy
              były firmowe.
              W naszej szkole są kamizelki- bardzo twarzowe i ładne.
              • nchyb uwielbiam tekst o stringach... 01.08.07, 09:32
                > to co widzi sie w szkole na przerwie
                > przechodzi ludzkie pojęcie- kolory to nic ,ale wystajace stringi z pod
                > przyciasnych biodrowek

a owiedz ty mi, ile tych stringów i biodrówek, że o stanikach nie wsomnę,
                widziałaś w 1klasie odstawówki? A ile w 3 klasie? A w gimnazjum bardzo dużo
                więcej? Bo akurat taki problem to nie w podstaw3ówce i niemal wcale wgimnazjum
                nie wystęuje, a dopiero w szkołach ponadgimnazjalnych jest widoczny bardzo. Ale
                mundurki są dlapodstawówek i gimnazjów. Szkoły,gdzie o stringi potknąć się
                jużmozna, mundurków nie mają. I Twoje rozumowanie bierze w łeb...

> Co prawda nie tyczy to sie mniejszych dzieci i ich klas ,ale tak w 3klasie
                > zaczyna sie ta przedziwna rewia mody.
                jakoś dzieci moje i znajomych podochodziy i do końcowej podstawówki i do
                gmnazjum. Pracuję też tż obok gimnazjum i młodzież przez okno często widzę. Ani
                tej rewii, an tych stringów, ani tych markowych ciuchów...

> W naszej szkole są kamizelki- bardzo twarzowe i ładne.
                pomarańczowe może?
                • saba76 Re: uwielbiam tekst o stringach... 05.08.07, 20:23
                  nchyb napisała:
                  > a owiedz ty mi, ile tych stringów i biodrówek, że o stanikach nie wsomnę,
                  > widziałaś w 1klasie odstawówki? A ile w 3 klasie? A w gimnazjum bardzo dużo
                  > więcej? Bo akurat taki problem to nie w podstaw3ówce i niemal wcale
                  wgimnazjum
                  > nie wystęuje, a dopiero w szkołach ponadgimnazjalnych jest widoczny bardzo.
                  Ale
                  >
                  > mundurki są dlapodstawówek i gimnazjów. Szkoły,gdzie o stringi potknąć się
                  > jużmozna, mundurków nie mają. I Twoje rozumowanie bierze w łeb...

Mylisz sie bardzo. Moze nie w klasach 1-3 ,ale 4-6 tak. Jestem w radzie
                  rodzicow. Chodze do szkoly czesto 9sekretariat, zebrania, wycieczki
                  planowane... rozie, odbieram młodsze dziecko ze szkoły) Naprawde sa staniki z
                  pod topów, choć o rozmiarze tu nie rozmawiajmy bo czesto nie maja na co
                  zakładąc ,ale to inny problem i sa stringi z pod biodrowek, oraz makijaż.
                  Naprawde to wszystko widze w pobliskich podstawowkach- jednej do ktorej chodza
                  moje dzieci i 2giej niedaleko ( duze miasto).

> pomarańczowe może?

Hm u nas są kamizelkiteż ładny krój- granat, dobrze skrojone
                  • nchyb Re: uwielbiam tekst o stringach... 06.08.07, 09:56
                    > rodzicow. Chodze do szkoly czesto 9sekretariat, zebrania, wycieczki
                    > planowane... rozie, odbieram młodsze dziecko ze szkoły) Naprawde sa staniki z
                    > pod topów,
                    Sabo76, natychmiast zabieraj dziecko z tej beznadziejnej podstawówki. Musiałaś
                    mieć pecha. Zawodowo bywam(nie jako nauczyciel i nie wizytator kuratorium)
                    średnio raz w tygodniu w najróżniejszych szkołach. Bywają to podstawówki,
                    ogólniaki, gimnazja i zawodówki.Inaprawdę, nie potykam się o te stringi i o te
                    staniki.

Owszem, wyjątkowo, raz na jakiś czas, trafi sę młodzian z portkami z krokiem w
                    kolanach i pnna z gołym brzuchem. Ale nie w podstawówce. I z rzadka w
                    gimnazjum. I nie wiem, sąd przekonanie, że jeżli reszcie nakaże się ten
                    mundurek, to te indywidua nagle zaczą je nosić. Oi dalej będąosić te same
                    ciuchy i przykuse kamizeli tych stringó..e przykryją... A reszcie wcale nie są
                    potrzebne...
                    I jeszcze jedno, skąd przekonanie, że jeżeli szkoły niepotrafią wyegzekwować
                    przyzwoitego stroju nielicznej grupy uczniów, to będą potrafili to zrobić teraz?

> Hm u nas są kamizelkiteż ładny krój- granat, dobrze skrojone
                    i co, wierzysz, ze te kamizelki ukryją nagle, kto biedny to bogaty? i że w
                    razie potrzeby te kamizelki zakryją ewentualne stringi staniki i gołe brzuchy?
                    Naprawdę w to wierzysz?
              • wolanka79 Re: mundurki w zerówkach? 01.08.07, 16:59
                szcerze mówiąc, pytając Was o mundurki w zerówkach kierowałam się tylko i
                wyłącznie myślą, czy uda mi się zaoszczędzić trochę kasy, czy nie...Jestem
                przeciwna mundurkom, po pierwsze ze względów finansowych - nie każdego rodzica
                na nie stać, a nawet jeżeli tak, to uważam, że te pieniądze można wydac o wiele
                lepiej, na basen, zajęcia plastyczne, czy nawet wspólne kino z dzieckiem. Po
                drugie nie uważam, że wciskanie dzieci na siłę w jakieś żałosne ciuchy coś
                zmieni. Jeżeli moja córka w gimnazjum będzie chciała chodzić w mundurku,
                stringach (oby nie) i martensach to na pewno jej na to pozwolę smile Każdy wiek ma
                swoje prawa, sama pamiętam, jak potrafiłam się ubrać w liceum i nie zamierzam
                osądzać nikogo po ciuchach jakie nosi, a wymóg noszenia mundurków to nieudany
                kamuflaż, który nic dobrego nie wniesie... Pomijam, że dofinansowanie do
                mundurków odbędzie się kosztem dzieci, które miały otrzymać stypendia za dobre
                wyniki w nauce... Większość z Was pisze, że w zerówce jeszcze takiego wymogu
                nie ma, więc mam nadzieję, że w tym roku ten koszmar nas ominie smile Dzięki za
                wypowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka