sweetann5 27.11.07, 15:01 Czy Wasze dzieci coś kolekcjonują? jesli tak to napiszcie co. Ja ponad 30 lat temu kolekcjonowałam ...opakowania po czekoladach (dziś miałabym niezły pakiet takich opakowań Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: kolekcje Waszych dzieci 27.11.07, 15:39 Moja córka kolekcjonuje (nie wiem czy w tym przypadku można to tak określić) zwierzątka Pet Shop. Ma już ich chyba ze 40 a tu dalej robią nowe... Nazywa to swoją kolekcją Odpowiedz Link Zgłoś
asia31_0 Re: kolekcje Waszych dzieci 27.11.07, 17:26 mój syn kolekcjonuje zakładki do książek ma ich już sporą kolekcję Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 monety 31.12.07, 12:10 moja córcia zbiera złote monety - kupuje głównie na allegro a ma dopiero 8 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
astrobotnia Re: monety 31.12.07, 15:56 tak mi się luźno skojarzyło z tym wątkiem obrazek: je.pl/vbjr Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kolekcje Waszych dzieci 27.11.07, 21:10 gumki do wycierania figurki psów Odpowiedz Link Zgłoś
jacksparrow1 Re: kolekcje Waszych dzieci 30.11.07, 23:11 Corka przejela moja kolekcje pocztowek i zbiera nadal.Dodatkowo ma bzika na puncie ksiazek i kupuje je namietnie.Aktualnie serie Hearland - o koniach. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: kolekcje Waszych dzieci 01.12.07, 16:42 moj syn kolekcjonuje od kilku lat figurki Transformers, ma ich ponad 120. Kupuje na allegro, w sklepach, wydaje na nie wszystkie pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: kolekcje Waszych dzieci 27.12.07, 10:31 Syn (za chwilę 5 urodziny) od dwóch lat zbiera kapsle od piwa. Ma już ponad 300. Żelazny punkt spaceru to przegląd okolic monopolowego. Ostatnio się pochwalił kolekcją hydraulikowi - "ooo! to mama chyba dużo piwa pije" podsumował fachowiec. A ja płonę ... płonę ... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiana6 Re: kolekcje Waszych dzieci 27.12.07, 14:04 Moja córka Pet Shopy i figurki koni Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: kolekcje Waszych dzieci 29.12.07, 08:29 moje dziecko zbiera kartki, karteczki, czyste zeszyty. Uwielbia te rzeczy zafoliowane. Niedługo otworzy chyba jakąś hurtownię Ale poważnie to mam nadzieję że wkrótce mu przejdzie, bo już brakuje miejsca w jego meblach. Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: kolekcje Waszych dzieci 29.12.07, 08:47 Najstarsza aniołki wszelkiego sortu i z wszelakich materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: kolekcje Waszych dzieci 31.12.07, 10:26 guderianka, hej, chcesz się kapslami powymieniac? za parę lat oddamy kolekcje ne złom a za uzyskane środki nabedzie się dzieciom nowe rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: kolekcje Waszych dzieci 31.12.07, 15:56 hehe kolekcja córki niewielka-ale mamy przyjaciela birofila, który kolekcję ma zabójcza(akurat nie kapsli ) A twój syn wie że organizowane są giełdy podczas których zjeżdzają sie pozytywnie zakręceni zbieracze takich przedmiotów i wymieniają się ? p.s. na pierwszym zebraniu, tuż po apelu rozpoczynającym nowy rok, młodszę dziecię rozpięło moją torbę i wysypało jej zawartość. Kilka kapsli potoczyło się z pięknym dźwiękiem i poturlało przez środek klasy Niezłe wejście co (w drodze do szkoły córka znalazła nowe do kolekcji Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: kolekcje Waszych dzieci 29.12.07, 20:25 nic w zasadzie na szczęście nic ale ma dopiero sześć lat Odpowiedz Link Zgłoś
asdaa Re: kolekcje Waszych dzieci 31.12.07, 13:23 Moja córka w wieku przedszkolnym zbierała etykietki od herbat ekspresowwych - m już 14 lat, a ja wciąż znajduję ślady jej zbieractwa Odpowiedz Link Zgłoś
aga-zgaga Re: kolekcje Waszych dzieci 31.12.07, 14:51 córka - lat 10 zbiera: aniołki wszelakie, karty telefoniczne ze zwierzątkami (o nowe zdobycze dba dziadek), karteczki. Jak była mniejsza zbierała ładne kamyczki, na szczęście jej to przeszło bo byłby już niezły kamieniołom Odpowiedz Link Zgłoś
jack.torrance Re: kolekcje Waszych dzieci 31.12.07, 23:14 Jak miałem ok. 10 lat (ok. 25 lat temu) kolekcjonowałem małe żołnierzyki - pamiętacie jeszcze coś takiego Do tego robiliśmy czołgi i amfibie z pudełek od zapałek. Zbieraliśmy się u kogoś w domu i rozstawialiśmy całe armie na podłodze. I była wojna. Kupowałem także gumy do żucia Donald z historyjkami, które kolekcjonowałem. Miałem kolekcję resoraków - najlepsze były matchboxy z Pewexu). Miałem też kolekcję kapsli do gry z flagami - najlepsze były te wycięte z encyklopedii PWN Tę gumową podkładkę ze środka kapsla się wydłubywało, odwracało, na to nakładało się sreberko z cukierka, na to flagę, owijało się wszystko folijką i wkładało do kapsla. Jak był Wyścig Pokoju to na flagę się jeszcze nakładało wycięte z Trybuny Ludu nazwisko kolarza, reprezentanta danego kraju, np. O.Ludwig (NRD). I można było grać w trasy narysowane kredą na asfalcie. Super zabawa)) Odpowiedz Link Zgłoś
dorjacp Re: kolekcje Waszych dzieci 02.01.08, 08:52 Mój syn zbiera breloczki - ma ich ok. 350. Część kolekcji (musze zaktualizować) na www.djpp.hg.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: kolekcje Waszych dzieci 12.03.08, 12:47 ziuz napisała: > starszliwa stronka.. matko boska! beda mi sie dzisiaj snic koszmary. wybaczcie, nie chce nikogo obrazac, ale takie produkcje powinny byc prawnie zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: kolekcje Waszych dzieci 12.03.08, 15:58 Mi sie podoba "pattern school-boy" jako wzorowy uczen. Odpowiedz Link Zgłoś
wampirius Re: kolekcje Waszych dzieci 02.01.08, 14:05 monety o nominałach 1,2, 5 gr, jest ich już dużoo Odpowiedz Link Zgłoś
mamasama1 Re: kolekcje Waszych dzieci 02.01.08, 14:14 Zbiera zabawki z jajek z niespodzianką, trochę dinozaury tj male figurki, z przymrużeniem oka - sterty klocków- jakby dobrze poszukac i policzyć to tak ładny domek mieszkalny można by było zbudować Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: kolekcje Waszych dzieci 11.03.08, 23:40 Zapalniczki ze swiatelkiem, potem rozszerzylo sie na breloczki ze swiatelkiem - zaczal w wieku 3 lat, kiosk byl stalym punktem spaceru, az do wykupienia wszystkich a potem juz okazjonalnie. Troche monety ale bez zaciecia. Strasznie lubi tez kolekcjonowac serie ksiazeczek - jest idealnym obiektem marketingowca. No i oczywiscie Hot Wheles nie wiem ile ich ma. Ja kolekcjonowalam historyjki z Donaldem... ale to bylo w poprzednim wieku Odpowiedz Link Zgłoś
ewaand Re: kolekcje Waszych dzieci 12.03.08, 08:50 Mój synek (niespełna 8 letni) ma pokaźną kolekcję smyczy-reklamówek. Mimo, że dość nieśmiały to w tym przypadku potrafił się przełamać i sam prosił o smycz jeśli wypatrzył gdzieś punkt z gadżetami. Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: kolekcje Waszych dzieci 29.03.08, 23:34 teraz nic, ale był okres zbierania pokemonów Odpowiedz Link Zgłoś