nati_28 06.02.08, 19:57 Do ktorego gimnazjum i dlaczego posylacie swoje dzieci? Istnieje w tym roku mozliwosc wyboru az 10 gimnazjow, zatem warto probowac. Ja wlasnie zastanawiam sie nad wyborem szkoly. Moze Wasze sugestie pomoga mi w wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lika13 Re: Mamy przyszlych gimnazjalistow z Wroclawia 06.02.08, 21:08 A gdzie wyczytałas ,ze 10? Na stronach edukacji i rekrutacji stoi ,ze 5 i to w tym jedno sportowe,jedno językowe Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Zwracam honor -doczytałam:) 07.02.08, 16:36 Ale to własciwie rozwiazuje problem,bo jeżeli odrzucimy szkoły społeczne,szkoły z wąską specjalizacja jak językowe,szkoły dla dzieci dysfunkcyjnych,szkoły ze zbyt wysokim poziomem(mojego syna np.nie przyjmą ,bo srednia im sie nie spodoba,szkoły ze zbyt niskim poziomem,szkoły leżące za daleko od miejsca zamieszkania-to zostanie tak około 10sztuk! Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Zwracam honor -doczytałam:) 07.02.08, 17:44 Ja szukam dobrej skzoly z jezykami, wysokim w miare poziomem i dobra atmosfera. Szkoly, w ktorej wiele sie dzieje. Co prawda sa rankingi w internecie, a rankingi to jedno, a informacje rodzicow to drugie. Dlatego poszukuje opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Zwracam honor -doczytałam:) 07.02.08, 19:04 może gim 13 albo gim 24? nie znam się, moje dzieci małe, Szesnastolatka tylko podpowiada, że miała znajomych w tych dwóch wymienionych wyżej szkołach i zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
harrypotter Re: Zwracam honor -doczytałam:) 07.02.08, 20:03 a dziecko gdzie chce isc? w koncu 13latek ma jakies zdanie. Najlepiej do jednej z bliskich szkol Odpowiedz Link Zgłoś
biserka1 Re: Mamy przyszlych gimnazjalistow z Wroclawia 07.02.08, 20:52 Ja w tym roku mam ten sam problem. Napisz w której części miasta mieszkasz i w jakim kierunku Twoje dziecię wykazuje talent/zainteresowania, to postaram się coś podpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Do Biserka1 07.02.08, 23:33 Witaj, Mieszkam na Rozance, ale za jakies 2 lata planujemy wyprowadzic sie pod Wroclaw od strony Dlugoleki. Zalezy mi na duzej ilosci jezyka (angielskim i francuski), ale tez wysokim poziomie z przedmiotow scislych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: Mamy przyszlych gimnazjalistow z Wroclawia 08.02.08, 11:35 Z tego co wiem od znajomych, to w jezykach ,to Parnas górą. Koleżanki syn kończył w ubiegłym roku i baaardzo zadowolony,ale to szkoła społeczna i od Różanki daaaleko Do 13 chodzi około tysiąca dzieciaków. Dla mnie to jest natychgmiastowa dyskfalifikacja choc rozwazałam ja nie powiem. Jak ktoś może doradzić coś na temat gimnazjów to ja bardzo prosze ,bo nie mam skad zaczerpnac informacji,a jednak poczta pantoflowa to zupełnie inasza inszosc niż rankingi i reklamy. Ja potrzebuje szkoły gdzie poziom jest niewysrubowany,ale nie żenujący i małej,gdzie dziecko nie zginie w tłumie. Syn jest dysfunkcyjny,wiec gdyby jeszcze gdzieś szczególnie "pomagali" takim dzieciakom, to juz extra by było,ale kadra nauczycieli -pedagogów,a nie odwalajacych panjszczyznę ,też mnie by satysfakcjonowała. Generalnie Śródmieście ,ale dopuszcamy dojeżdżanie. Odpowiedz Link Zgłoś