IP: *.kutno.mediaclub.pl 29.08.03, 10:13
Mam pytanie do pań, które chodziły w ciąży.Cy ciąża nie zabrała Wam
spokojnego snu.
Ja po zajściu w ciążę, tak od drugiego miesiąca bardzo często wybudzałam się
ze snu i od godziny 4.30-5.00 rano już nie mogłam spać.To pozostało mi już na
wiele lat.Czy może ktoraś z Pań poradziła sobie z tym problemem,jakie
stosowała metody,czy leki. A czy są jakieś metody szybkiego zasypiania przy
pomocy regulacji długości oddechu.
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: ciąża 29.08.03, 12:12
      ja miałam trochę inny problem: nie mogłam wieczorem zasnąć (jak juz zasnęłam,
      to było dobrze, nie wybudzałam się). Pomogła mi regularnie brana melatonina
      (choć na ulotce piszą , zeby brac ją przy zmianach stref czasowych, ale mi
      pomogła)
    • Gość: Iza Re: ciąża IP: *.introl.pl 29.08.03, 15:46
      Na początku ciąży spałam w każdej chwili, w każdym możliwym miejscu (nieważne
      czy w ciszy czy w hałasie i w jakiej pozycji, np. w biurze, oparta o biurko).
      Do ok. 5 miesiąca byłam ciągle senna. Pod koniec 7 miesiąca miałam problem ze
      znalezieniem pozycji do spania i nie mogłam zasnąć. Po zaśnięciu spałam już do
      rana. Po porodzie problem się skończył, od 3 lat śpię jeśli tylko dziecię mi
      pozwoli i się nie wybudza.
      • Gość: grrrw Re: ciąża IP: 80.51.242.* 30.08.03, 09:20
        Ja bylam zawsze bardzo podenerwowana przed rozwiazaniem, wstawałam nad ranem
        gdy jeszcze bylo ciemno i porzadkowałam mieszkanie, ciuszki, lazienkę....
        Potem po porodzie to mijalo. Ktos mi mówił, ze warto zadbac o grube zasłony na
        noc (neony, księzyc) oraz wygasic rózne lampki i lampeczki w domu. Podobno
        pomaga.
    • joasiiik24 Re: ciąża 06.09.03, 17:27
      jestem w 5 tyg ciazy i spie jak zabita, lubie uciac sobie drzemke wdzien po
      obiedzie i mimo to w nocy tez spie dobrze...oby bylo tak dalej
    • Gość: mamusia Re: ciąża IP: *.proxy.aol.com 06.09.03, 18:02
      jest taki chinski zegar organow, wg ktorego dolegliwosci powracajace regularnie
      o okreslonej godzinie mozna przyporzadkowac poszczegolnym organom. wg niego od
      3 - 5 melduja sie pluca, od 5 -7 jelito grube. wziawszy pod uwage ciaze
      typowalabym jednak na jelito grube, bo ono czesto w wyniku dzialania
      progesteronu daje sie we znaki ciezarnym. jak pomoc - herbatka z anyzu i kopru
      wloskiego (rozluznia jelita), praparat z dziurawca (uspokaja uklad pokarmowy),
      ostatni posilek o 17, albo przynajmniej po 17 zadnych owocow, surowych jarzyn,
      cukru i mleka bo to powoduje fermentacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka