IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 18:29
Chciałabym zapisać dziecko na basen, mieszkam na Ursynowie, możecie coś
polecić.
Obserwuj wątek
    • Gość: agatka_s Re: Basen IP: *.acn.pl 30.08.03, 08:57
      zobacz na forum warszawa-mokotow, ja tam zadałam podobne pytanie i kilka
      odpowiedzi dostalam, na 2 basenach bylam osobiscie (zeby dziecko zapisac na
      lekcje)i mam troche info, wiec jak masz konkretne pytania to moge sprobowac
      odpowiedziec.

pozdrawiam
    • Gość: lo Re: Basen IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 13:53
      Antos chodzi na basen od kiedy skonczyl 5 miesiecy, teraz ma dwa lata. Najpierw
      jezdzilismy na Mokotow - tam jest maly basen z ciepla woda dla niemowlat i
      malych dzieci, ogolnie ok., ale zero instruktarzu i oddzielne szatnie. Troche
      to wszystko archaiczne. Genialnie jest natomiast na ul. Rokosowskiej (Ochota) u
      p. Barbary Krakowiak. Dzieci sa podzielone na grupy wiekowe i odp. do tego
      roznie wygladaja zajecia - to sa prawdziwe lekcje plywania. Jest tez szatnia
      rodzinna.
      • Gość: anjaaa Do lo IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 12:39
        Gość portalu: lo napisał(a):

> Antos chodzi na basen od kiedy skonczyl 5 miesiecy, teraz ma dwa lata.
        Najpierw
        >
        > jezdzilismy na Mokotow - tam jest maly basen z ciepla woda dla niemowlat i
        > malych dzieci, ogolnie ok., ale zero instruktarzu i oddzielne szatnie. Troche
        > to wszystko archaiczne. Genialnie jest natomiast na ul. Rokosowskiej (Ochota)
        u
        >
        > p. Barbary Krakowiak. Dzieci sa podzielone na grupy wiekowe i odp. do tego
        > roznie wygladaja zajecia - to sa prawdziwe lekcje plywania. Jest tez szatnia
        > rodzinna.

WitajsmileCzy mogłabyś podać jakieś namiary na ten basen lub osobę prowadzącą
        zajęcia?Tez mam zamiar zapisać synka a jeszcze sie nie zdecydowalam gdzie.
        Aha jesli mozesz to napisz w poblizu jakiej bardziej znanej miesci sie
        ul.Rokosowska,bo nigdy o niej nie slyszalam.Z gory dzieki,pozdrawiamsmile
    • Gość: Magda Re: Basen IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 07.09.03, 23:47
      Rokosowska jest na Ochocie, między ul. Grójecką a Szczęśliwicką (basen jest
      między Białobrzeską a Szczęśliwicką). Ja chodzę z dzieckiem do Wodnika na
      Gocławiu i jestem zadowolona - m.in. są wygodne szatnie rodzinne. Jeżeli
      mieszkasz na Ursynowie to najbliżej masz basen SGGW - tam też są prowadzone
      zajęcia dla niemowląt. Nie byłam tam ale słyszałam pozytywne opinie.
      Życzę przyjemnego pływania.
    • Gość: paula Re: Basen IP: *.era.pl 08.09.03, 12:01
      witam,
      ja chodziłam na basen na Ursynowie, ul. Na Uboczu 18. jest to taki mały basenik
      na ok. 5-6 osób z dziećmi, warunki takie sobie, ale dla mojego smyka najlepszy
      taki mały, bo dziecko nie lubi tłoku i hałasu.
      generalnie ja z basenu nie jestem zadowolona, bo mały nabawił się szybko
      zapalenia ucha. lekarz mówił, że może byc od basenu. a dziecko i tak nie umie
      pływać i raczej źle czuł sie w wodzie. każde zajęcia to był płacz, więc
      zrezygnowaliśmy.
      Macius jest bardzo pogodnym dzieckiem, nie boi sie nawet lekarzy, pozwala się
      badać, lubi inne dzieci i ekstremalne sytuacje, więc reakcje lękowe na basenie
      były naprawdę jednoznaczne. dodam, ze chodziliśmy od 5 mies., kiedy dziecko
      teoretycznie nie boi się wody.
    • Gość: ewa Re: Basen IP: *.acn.pl 09.09.03, 13:04
      A co z wypróżnianiem się w wodzie? Takie małe dzieci nie kontrolują chyba tego?
      Chętnie zabrałabym swojego malucha na basen, ale nie chcę wchodzić do
      zanieczyszczonej odchodami dzieci wody, no i nie chcę, żeby mojemu coś się
      wymknęło. Jak sobie z tym radzicie?
      • Gość: paula Re: Basen IP: *.era.pl 09.09.03, 13:33
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> A co z wypróżnianiem się w wodzie? Takie małe dzieci nie kontrolują chyba
        tego?
        > Chętnie zabrałabym swojego malucha na basen, ale nie chcę wchodzić do
        > zanieczyszczonej odchodami dzieci wody, no i nie chcę, żeby mojemu coś się
        > wymknęło. Jak sobie z tym radzicie?

ja jeszcze nie widziałam, żeby dziecko zrobiło w wodzie kupkę. tak samo jak mój
        synek nigdy nie zrobił w nocy. siusiu robią, no jasne.
        na wszelki wypadek sa pieluchy do pływania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka