malagochna 03.03.09, 20:34 Witam, Jestem ciekawa jak u Waszych dzieciaczków jest ze znajomością zegara. Umieją Wasze pociechy odczytywać czas?Krzysiu pełne godziny jeszcze owszem, ale już gorzej z "niepełnymi", te minuty stwarzają mu problem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarna73 Re: Zegar 04.03.09, 08:20 umie odczytywać godziny i minuty za sprawą pani przedszkolanki, która nakazała kupić dzieciom zegarki na reke i w ciagu dnia podpytywała ich o godzine - złapali błyskawicznie Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zegar 04.03.09, 09:20 Jaki fajny pomysł! Alicja nie radzi sobie z zegarem. Być może wynika to częsciowo z tego, że zegar ma rzymskie cyfry, które nic jej nie mówią. Pozostałe zegarki w domu są elektroniczne. Próbowałam jej parę razy wytłumaczyć, że godzina ma 60minut itd ale widzę, że tego nie łapie. Mimo to oczywiście próbujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Zegar 23.03.09, 23:16 Mój - 6 i 3 mies. - zaczyna łapć. podstawa było, ze załapał 24 h doby i 60 minut h. Ostro ćwiczą w zerówce, porobili sobie zegary z talerzyków pozd Ania Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zegar 23.03.09, 23:39 U Ali wreszcie ruszyło. Dostała grę komputerową scooby doo. Jednym z zadań jest ustawianie ogromnego zegara na różne godziny. I załapała o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś