korniz 26.03.09, 09:30 Jak popszlo waszym dzieciom?Wyniki w maju ale mój dostał kopię .Nie był latwy ani trudny ale wymagał bardzo logicznego myślenia.W kangurku lepiej mu poszło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerry_weaver Re: kangur 2009 3 kl 30.03.09, 00:03 Do kitu, szybciej rozwiązał zadania niż doczytał do końca, policzył wszystko bezbłędnie ale w większości liczył nie to, co kazali (zwierzęta zamiast nóg, pole prostokąta zamiast obwodu itp.). 8 zadań na pewno źle i tylko dlatego że za bardzo się spieszył i za bardzo "po łebkach" czytał. Kangur wymaga przede wszystkim dokładnego czytania i analizowania treści zadań, a moje dziecko liczy jak burza bez zastanowienia... to samo było z Alfikiem. Na szczęście w "połam główkę" przeszedł do 3 etapu dzielnicowego, chociaż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: kangur 2009 3 kl 30.03.09, 20:28 Czy są gdzieś przykładowe zadania w sieci? Proszę o linki. W szkole mojego dziecka uczniowie nie biorą udziału w tych konkursach i choć moje dziecko bardzo lubi matematykę - nie ma szans się sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ksibi Re: kangur 2009 3 kl 31.03.09, 13:16 Wystarczy że wpiszesz konkurs matematyczny kangur lub kangurek (I i II klasa SP) i wyskoczy,tam znajdziesz też przykładowe zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
ksibi Re: kangur 2009 3 kl 31.03.09, 13:18 Mój mały jest w I klasie brał udział w kangurku i jest zadowolony a to najważniejsze.Też przyniósł kopie i ma kilka małych błędów nie ze względu na liczenie tylko właśnie dlatego że nie doczytał do końca i liczył nie to co miał,chyba ze trzy takie kwiatki się znalazły. Odpowiedz Link Zgłoś