Dodaj do ulubionych

warsztat 253

30.07.12, 08:20
Bylam wczoraj na plazy ze znajomymi. Co sie tam takiego wydarzylo, ze bardzo sie przestraszylamsmile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: warsztat 253 30.07.12, 15:20
      Niesamowicie intrygujący temat smile
      • anuszzka Re: warsztat 253 30.07.12, 19:54
        Ciesze sie bardzosmile
        • ivana Re: warsztat 253 03.08.12, 09:06
          1. Co sie zdarzylo na plazy?
          8 Bulaw(-) Rycerz Monet 6 Mieczy

Ktos zaslabl ale nastapila pełna mobilizacja aby go ratowac. Juz po pierwszych tych kartach mialam odczucie ze ratownik wyciagnal kogos tonacego z wody i przywiozl na brzeg

2. Z jaka sfera zycia mialo to zwiazek?
          Swiat(-)- z odejsciem z tego swiata, sytuacja krancowa..niebezpieczna

3.Ludzie zaangazowani w to wydarzenie
          9 Bulaw(-) - Ktos kto nie bal sie i gdy tylko zobaczyl co sie dzieje pospieszyl z pomoca. Byc moze ratownik lub inny mezczyzna ktory nie bal sie rzucic na pomoc

4. Uczucia przed , w trakcie i po
          8Pucharow(-) Wieza(-) KoloFortuny(-)
          Wszystkie karty odwrocone co oznacza blokade a nawet szok. To co sie zdarzylo wprawilo w oslupienie, nie potrafilas ruszyc sie z miejsca, wygladalo to bardzo niebezpiecznie ale tlila sie nadzieja ze uda sie uratowac kogos, po fakcie myslalas o tym w kategorii nieszczesliwego wypadku...

Mam nadzieje ze w cos trafilam Anuszzko
          • kita32 interpretacja 03.08.12, 19:58
            Wyciągam 4 karty:
            1. źródło przestrachu (natura, ludzie, wyobraźnia) - 5 Kijów – źródłem przestrachu była jakaś bójka lub pojawienie się grupy agresywnych ludzi.
            2. Co/kto zagrożony? – Król Pucharów – zagrożony był ktoś ważny dla Anuszzki, z kim wiąże Anuszzkę silna więź emocjonalna, prawdopodobnie mężczyzna lub chłopiec. Stawiam na dziecko Anuszzki, ewentualnie męża.
            3. Fakty – As Pucharów (-) – może polało się trochę krwi (zadrapania, sińce) albo doszło do ostrej słownej pyskówki lub oskarżeń.
            4. Zakończenie – 3 Pucharów – szczęśliwe, nic poważnego się nie stało, sprawa została wyjaśniona, ulga, odprężenie.

Albo dzieciaki się pobiły i krew się polała, ale w końcu okazało się, że gorzej to wyglądało niż było naprawdę, albo na plaży pojawiła się grupa pijanych chuliganów, którzy zachowywali się groźnie, ale jednak zostali przepędzeni.

Wcześniej myślałam (przed rozłożeniem kart), że burza lub, że ktoś tonął. Burzy raczej w kartach nie widzę. Zagrożenie utonięciem mogłoby ewentualnie być.

Ciekawa jestem wink
            • greenwenus Re: interpretacja 04.08.12, 14:55
              Witam
              1. Kto bral udzial w zdarzeniu na plazy? - 4 mieczy, Swiat
              - Brali w tym udzial wszyscy ludzie na plazy (Swiat) ale raczej mogli robic to biernie(4 mieczy) obserwowali, opalali sie i wypoczywali w tym czasie kiedy dzialo sie to co Anuszzke przestraszylo.

2. Jaki byl udzial Anuszzki w tym zdarzeniu? - 10 pucharow, Diabel
              - Anuszzka podeszla do tego emocjonalnie, niemal rodzinnie (10 puch) ale nie potrafila zadzialac(diabel) raczej tez obserwowala.

3. Z czym to bylo zwiazane? - As puch, Cesarzowa
              Co to bylo? - 5 puch, Paz bulaw
              Mam wrazenie ze chodzilo o toniecie kogos, bo i as puch i 5 puch moga na to wskazywac i mowic doslownie o tonieciu. Moze kobiety (Cesarzowa) a moze jej dziecka(paz bulaw). Ona mogla sie zagapic, rozmarzyc (As puch) a dziecko biegalo samo i zdarzylo sie ze dziecko zaczelo sie topic.

4. Co myslala Anuszzka po calym zdarzeniu? - Krol mieczy, Kaplanka
              Gdy juz strach i przerazenie minelo Anuszzka na trzezwo podeszla do problemu, moze nawet czegos ja to zdarzenie nauczylo (Kaplanka)
              • kita32 Re: interpretacja 05.08.12, 18:31
                Ciekawa jestem rozwiązania...
                • anuszzka Re: interpretacja 05.08.12, 23:52
                  Dziewczyny kochane wlasnie wrocilam z wyjazdu i jutro na spokojnie napisze rozwiazaniesmile
              • anuszzka Re: greenwenus 06.08.12, 13:30
                greenwenus napisała:

> - Brali w tym udzial wszyscy ludzie na plazy (Swiat) ale raczej mogli robic to
                > biernie(4 mieczy) obserwowali, opalali sie i wypoczywali w tym czasie kiedy dzi
                > alo sie to co Anuszzke przestraszylo.

Tak, kazdy myslal, ze nadchodzi zwykly deszcz czy burza i lezelismy sobie spokojnie
                > 2. Jaki byl udzial Anuszzki w tym zdarzeniu? - 10 pucharow, Diabel
                > - Anuszzka podeszla do tego emocjonalnie, niemal rodzinnie (10 puch) ale nie po
                > trafila zadzialac(diabel) raczej tez obserwowala.
                Tak, obserwowalam co sie dzieje dookolawink
                >
                > 3. Z czym to bylo zwiazane? - As puch, Cesarzowa
                > Co to bylo? - 5 puch, Paz bulaw
                > Mam wrazenie ze chodzilo o toniecie kogos, bo i as puch i 5 puch moga na to wsk
                > azywac i mowic doslownie o tonieciu
                . Moze kobiety (Cesarzowa) a moze jej dzieck
                Tak, jakas kobieta miala problem, bo bala sie o dorosle dzieci(pare)
                >
                > 4. Co myslala Anuszzka po calym zdarzeniu? - Krol mieczy, Kaplanka
                > Gdy juz strach i przerazenie minelo Anuszzka na trzezwo podeszla do problemu, m
                > oze nawet czegos ja to zdarzenie nauczylo (Kaplanka)

Dziekuje Greenwenus za udział, swietna interpretacja!smile
            • anuszzka Re: Kita 06.08.12, 13:20
              kita32 napisała:

> Wyciągam 4 karty:
              > 1. źródło przestrachu (natura, ludzie, wyobraźnia) - 5 Kijów – źródłem pr
              > zestrachu była jakaś bójka lub pojawienie się grupy agresywnych ludzi.
              Z wody nie wyszla grupka pijanych mężczyzn, nie sluchali ratownika, krzyczeli
              > 2. Co/kto zagrożony? – Król Pucharów – zagrożony był ktoś ważny dla
              > Anuszzki, z kim wiąże Anuszzkę silna więź emocjonalna, prawdopodobnie mężczyzn

> a lub chłopiec. Stawiam na dziecko Anuszzki, ewentualnie męża.
              Moj brat gdzies sie zgubil, gdzies indziej znalazl schronienie
              > 3. Fakty – As Pucharów (-) – może polało się trochę krwi (zadrapani
              > a, sińce) albo doszło do ostrej słownej pyskówki lub oskarżeń.
              Tak, jakis facet wyzywal ratownika, ze ludzi nie ratuje (chodzilo o tych pijanych, ktorzy sie kapali i nie sluchali ale nic im nie bylo)
              > 4. Zakończenie – 3 Pucharów – szczęśliwe, nic poważnego się nie sta
              > ło, sprawa została wyjaśniona, ulga, odprężenie.

Tak, z ulga wracalismy do domu
              >
              > Albo dzieciaki się pobiły i krew się polała, ale w końcu okazało się, że gorzej
              > to wyglądało niż było naprawdę, albo na plaży pojawiła się grupa pijanych chul
              > iganów, którzy zachowywali się groźnie
              , ale jednak zostali przepędzeni.
              >
              > Wcześniej myślałam (przed rozłożeniem kart), że burza lub, że ktoś tonął. Burzy
              > raczej w kartach nie widzę.[b] Zagrożenie utonięciem mogłoby ewentualnie być.
              Super Kito, bardzo trafna interpretacja!smile
            • anuszzka Re: Kita 06.08.12, 13:20
              kita32 napisała:

> Wyciągam 4 karty:
              > 1. źródło przestrachu (natura, ludzie, wyobraźnia) - 5 Kijów – źródłem pr
              > zestrachu była jakaś bójka lub pojawienie się grupy agresywnych ludzi.
              Z wody nie wyszla grupka pijanych mężczyzn, nie sluchali ratownika, krzyczeli
              > 2. Co/kto zagrożony? – Król Pucharów – zagrożony był ktoś ważny dla
              > Anuszzki, z kim wiąże Anuszzkę silna więź emocjonalna, prawdopodobnie mężczyzn

> a lub chłopiec. Stawiam na dziecko Anuszzki, ewentualnie męża.
              Moj brat gdzies sie zgubil, gdzies indziej znalazl schronienie
              > 3. Fakty – As Pucharów (-) – może polało się trochę krwi (zadrapani
              > a, sińce) albo doszło do ostrej słownej pyskówki lub oskarżeń.
              Tak, jakis facet wyzywal ratownika, ze ludzi nie ratuje (chodzilo o tych pijanych, ktorzy sie kapali i nie sluchali ale nic im nie bylo)
              > 4. Zakończenie – 3 Pucharów – szczęśliwe, nic poważnego się nie sta
              > ło, sprawa została wyjaśniona, ulga, odprężenie.

Tak, z ulga wracalismy do domu
              >
              > Albo dzieciaki się pobiły i krew się polała, ale w końcu okazało się, że gorzej
              > to wyglądało niż było naprawdę, albo na plaży pojawiła się grupa pijanych chul
              > iganów, którzy zachowywali się groźnie
              ,
              [b] Zagrożenie utonięciem mogłoby ewentualnie być.
              Super Kito, bardzo trafna interpretacja!smile
          • anuszzka Re: Ivana 06.08.12, 13:25
            ivana napisała:

> Ktos zaslabl ale nastapila pełna mobilizacja aby go ratowac. Juz po pierwszych
            > tych kartach mialam odczucie ze ratownik wyciagnal kogos tonacego z wody i przy
            > wiozl na brzeg

Tak, pelna mobilizacja, ratownicy wyplyneli motorówka w celu poszukiwania ludzi, mieli sygnal, ze ktos nie wrocil, pomogli jakiejs parze
            >
            > 2. Z jaka sfera zycia mialo to zwiazek?
            > Swiat(-)- z odejsciem z tego swiata, sytuacja krancowa..niebezpieczna
            Bardzo niebezpieczna, z żywiołem nikt nie wygra
            >
            > 3.Ludzie zaangazowani w to wydarzenie
            > 9 Bulaw(-) - Ktos kto nie bal sie i gdy tylko zobaczyl co sie dzieje pospieszyl
            > z pomoca. Byc moze ratownik lub inny mezczyzna ktory nie bal sie rzucic na pom
            > oc

Dzielni ratownicy tam byli, pomagali, dawali schronienie itp.
            >
            > 4. Uczucia przed , w trakcie i po
            > 8Pucharow(-) Wieza(-) KoloFortuny(-)
            > Wszystkie karty odwrocone co oznacza blokade a nawet szok. To co sie zdarzylo w
            > prawilo w oslupienie, nie potrafilas ruszyc sie z miejsca, wygladalo to bardzo
            > niebezpiecznie ale tlila sie nadzieja ze uda sie uratowac kogos, po fakcie mys
            > lalas o tym w kategorii nieszczesliwego wypadku...

Szok to byl dla mnie na pewno, nieruchomo siedzialam w tym schronie. Po fakcie dowiedzialam sie, ze konstrukcja amfiteatru sie zawaliła (odwołali koncert) i ktos był ciezko ranny..
            >
            > Mam nadzieje ze w cos trafilam Anuszzko

Tak, Ivano, trafiłas doskonale!smile
    • anuszzka rozwiazanie zagadki 06.08.12, 13:10
      Podczas plazowania przezylam szkwał, trwało to wprawdzie 10 czy 15minut ale to było straszne. Kiedy zerwał sie wiatr, gałezie z drzew zaczely spadac, niektore drzewa zostaly wyrwane, stragany polamane itp. Uciekalam z plazy w panice z roznymi ludzmi i ze znajomymi do "schronu" (jakies muzeum to bylo), myslalam, ze mnie ludzie stratuja. Jakas kobieta przyszla i zaczela lamentowac do ratownika, ze dziewczyna z chlopakiem wyplyneli na rowerze wodnym i nie ma z nimi kontaktu. Ratownicy zaczeli poszukiwania ale na szczescie okazalo sie wszystko w porzadku. W tym schronie bylo duzo ludzi, ciasno, dzieci plakaly, baly sie burzy i tego wiatru..heh jezioro zamienilo sie w morze..no masakra..szkody byly nie do opisania...swiat w pewnym momencie byl ciemny, prawie czarny.
      • anuszzka zwyciezca 06.08.12, 13:14
        Dziekuje za udzial wszystkim uczestnikom, poradziłyście sobie naprawde swietnie.
        Pałeczkę przekazuję Ivance, bardzo podobala mi sie Twoja interpretacja smile
        Kito i Greenwenus- wam tez poszlo wspaniale!smile
      • kita32 Re: rozwiazanie zagadki 06.08.12, 14:05
        Ale niesamowita przygoda!!!
        • kita32 gratulacje 06.08.12, 14:12
          Gratulacje Ivano!!! smile

Świetny warsztat Anuszzko!
          I całkiem dobrze nam wszystkim poszło smile
          • greenwenus Re: gratulacje 06.08.12, 16:03
            Gratulacje Ivanko!!!
            A w ogole swietna przygoda!!!
            • ivana Re: gratulacje 06.08.12, 21:27
              O kurcze, nie spodziewalam sie. To rzeczywiscie mialas niesamowita przygodę. Nie zazdroszcze.
              Ciesze sie ze mi sie udalo i dzieki wszystkim za gratulacje i za ciekawy warsztat.
              Zaraz co wymysle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka