Dodaj do ulubionych

Do olkacool

15.04.13, 08:05
Odnośnie tego rycerza mieczysmile ostatnio miałam go jako kartę dnia i przyszedł pan który zaproponował dzierżawę lub zakup ziemi odemnie i od tego zaczęło się mnóstwo papierkowej roboty. Musiałam zrobić wgląd w papiery "do uczyć" się w temacie zorientować co i jak więc karta jest chłonna wiedzy jak najbardziejsmile
Obserwuj wątek
    • olkacool Re: Do olkacool 15.04.13, 10:20
      papiery, pisanie prac - najczęściej wypada w mieczach (bardzo często miecze pokazują zawód pisarza czy blogowanie, praca intelektualna czy naukowa - jak najbardziej pasuje)

dokumentacja - już gotowa (aby pójść i odebrać) - monety

gromadzenie dokumentacji/informacji, doszkalanie, dokształcanie, poszukiwane wciąż nowych informacji, nie zamykanie się w "schematach" - bardzo często w "rycerzach" - to aktywne starania o coś (ewentualnie w "Paziach", tylko w paziach to szukanie bardziej "po omacku" lub na "chybił-trafił")

podpis/pieczątka - bardzo często dwójka mieczy/monet

Karta 7 Mieczy wypadła mi na zbieranie materiałów do pracy magisterskiej/licencjackiej, tworzenie bibliografii, szukanie tekstów, praca odtwórcza, oparta na treści zawartej w innych pracach/artykułach/książkach, inspirowanie się tym co piszą inni, czasem nawet podkradanie pomysłów .. Pisanie o tym samym, trochę innymi słowami, zamieszczanie cytatów - dosłownie "kopiuj-wklej".

Karta7 Monet - wszystko już leży "na kupce" - to czas segregowania, co najpierw, co w środku, co na końcu...

Rycerz Mieczy był na dziedzinę - teraz już wiem - studia i to wyższy szczebel, doktorat .. w medytacji na tego Rycerza miałam Pegaza ("literacko" się kojarzy a na pewno intelektualnie), miałam też żarówkę smile to mi się z "oświeceniem" kojarzy, rozjaśnieniem (lub wyjaśnieniem czegoś), inteligencją, ale także ze "spięciem", napięciem..

... bardzo często ten rycerz wypada na realizowanie się "zawodowe" .. w tym wypadku kariera naukowa..

o tym rycerzu mówi się: człowiek czynu, przezorny, śmiało sięga po to - co w danej chwili dla niego najlepsze, skupia się na istocie-celu, bardzo przedsiębiorczy charakter.. w wydarzeniach może pokazać nieoczekiwany zysk lub okazję której się nie spodziewamy, załatwianie spraw "słowem", dogadaniem się - to klarowna komunikacja, czasem czepianie się szczegółów czy detali ..

rycerze - bardzo często coś już się zaczęło, jest "w trakcie"..

Dzięki Freyu smile
      Fajnie że jesteś i dzielisz się spostrzeżeniami big_grin
      • freya_v Re: Do olkacool 15.04.13, 10:28
        Oleńko moja wiedza do pięt Ci nie dorastatongue_out dobrze że w ogóle mam się czym podzielićsmile a Ty jak już kiedyś pisałam jesteś moją inspiracjąsmile w ogóle najchętniej to bym wywiad z Tobą przeprowadziłatongue_out tyle rzeczy mnie ciekawi odnośnie Twojej pracy z kartamiwink
        • olkacool Re: Do olkacool 15.04.13, 10:38
          .. każdy z nas odkrywa "od podstaw" znaczenia kart.. bo te "archetypowe", to czasem nijak się mają do współczesności, w końcu mamy XXI wiek smile
          (choć energia kart jest zachowana)

Ważne, że nie osiadamy na laurach i ćwiczymy, nie wiem jak innym, ale mi to daje wiele frajdy .. a jeszcze bardziej cieszy mnie to, że nie jestem sama kiss

i dziękuję Ci Freyu za miłe słowa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka